Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Heindonk B & C groep 14-08-2011

Verslag B-groep : Chris Lamers
Verslag C-groep : Annie Albrecht
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : René Callot, Ann Therie.

De Cavjes Fantasy Wandeling in Willebroek
een eigen organisatie van Monique, Armand en Erik met Fanny voor de B-groep
en Annie en Freddy met Staecy, Gitta en Jersey voor de C-groep

B-groep

GEEN DRUPPEL! Maar echt geen druppel regen gehad. En het zag er somber uit. Op het nieuws van 9 uur ’s morgens zeiden ze al dat we beter thuis konden blijven want dat er watergladheid was op onze wegen.

Maar we hebben niet rap schrik, dus hop de auto in! We zullen wel zien onderweg. Want het weerbericht in klein België is nog nooit juist geweest.

En we vertrekken droog en komen droog aan. Door dit nieuwsbericht verwacht ik geen enkele Limburger. Zij moeten ver rijden en het risico is dus groter op een gevaarlijke plas op de baan. Als we naar de wolkenmeter op onze website kijken en als we de weerberichten van Frankrijk en Duitsland bekijken komt het vermoeden dat de regengrens ergens halverwege ons landje ligt. En wij wandelen links van Vlaanderen en de wind komt uit het Westen. Voila, we zijn een weerdienst op ons eigen! Als het hard genoeg waait zitten we straks in het goeie weer van Frankrijk.

De opkomst is onverwacht groot, als de verwachting klein is, doet het eens zoveel deugd als alles meevalt. Wanneer we vertrekken stellen we voor de eerste keer vast dat de C-groep groter is dan de B-groep. Dat is nog nooit gebeurd.
We drinken gezellig onze koffie in de Marmiet Junior waar we met onze hondjes welkom zijn en we begroeten een dappere nieuwkomer Toby met zijn baasje en vrouwtje. Toby is nog jong en gaat het eerst proberen bij de C-groep (lees hun verslag).

Als we vertrekken zitten we onmiddellijk in het groen. We vertrekken namelijk langs de watersportbaan richting Biezenweiden en komen dan via een klein stukje langs de Rupeldijk in Klein Willebroek. De natuur is gewoon prachtig, het is lichtjes betrokken weer maar het is warm en geen wind. Ideaal voor onze cavjes om er een serieuze vaart achter te zetten. Ze lopen weer naar voor en naar achter binnen de groep en lijken niet moe te worden. Er valt veel te snuffelen onderweg want de natuur lijkt hier wel ongerept. Allicht zitten er konijntjes en eekhoorntjes ons langs de weg te begluren.
We hebben al een hele afstand afgelegd als we aan de visclub “Nooit Genoeg” aankomen. Er wacht ons een warm onthaal door het bestuur van de club. En het is er mooi vertoeven, aan de rand van het water waar regelmatig wedstrijden worden gehouden. We gebruiken er onze lunch en hebben een gezellige babbel met de uitbaters.
Daarna zetten we de wandeling verder langs de pittoreske jachthaven die ons het gevoel geeft op vakantie te zijn. Zowel kleine plezierboten als luxe jachten liggen hier mooi naast elkaar. Wat verder horen we een zwaar geronk, het lijkt wel een straaljager, en het is er ook eentje maar dan op het water. Achteraan bungelt een monoski met een zwaar beveiligd iemand op. Ze razen tegen ongelofelijke snelheid over het water en nemen haarspeldbochten waarvan je denkt : nu verongelukt hij! Het is een extra attractie op onze weg.

We gaan terug de Biezenweiden in en via Hazewinkel belanden we in het Natuurpark Het Broek. Onderweg zien we een groep New Foundlanders die voor redder studeren! De grote honden hebben zelfs zwemvliezen tussen hun tenen en plonsen achter bootjes aan om hun conditie te verbeteren. Ze zijn echt indrukwekkend, allemaal uit de kluiten gewassen cavaliertjes van postuur! Maar heel zachtaardig en nieuwsgierig naar die kleine drummeltjes die daar in een groepje passeren. Bij ons is er geen één bij die de neiging tot zwemmen heeft. Onze vaste zwemmertjes zijn er deze keer eens niet bij.

En zowaar de zon breekt door en de jassen gaan uit. Ocharme onze Limburgers die heel de dag voor TV hebben moeten zitten of kelders hebben moeten leeghozen! Wij hebben het hier zalig!

Het zouden nu 13 km geweest zijn, maar het voelt wel zwaarder aan, dus er zijn twijfelaars onder ons over de afstand. Maar ach, we kunnen de oefening maar gehad hebben. Toch wordt besloten een korte pauze in te lassen aan het Fonteyntje. Dit is net iets te lang voor onze C-groep die al geruime tijd op ons zit te wachten. Maar als de nood het hoogst is, is het fonteyntje dicht bij. Na een korte stop stappen we weer verder naar de Marmiet Junior waar de C-groep 10 minuten eerder vertrokken is. Eén dappere van hen bleef nog over : die had goesting in Mosselen !

We danken hierbij Monique, Armand en Erik met Fanny die noodgedwongen thuis moest blijven op haar eigen wandeling wegens haar te aantrekkelijke periode voor reutjes! Erik heeft haar gezelschap gehouden. Zij hebben de B-wandeling in elkaar gestoken.
Wij danken ook Annie en Freddy met Staecy, Gitta en Jersey voor het in elkaar steken van de C-wandeling, waarvan verslag hieronder.

 

C-groep

Wat een weer wat een weer ……

Zaterdagavond voor de wandeling zagen we regen en nog eens regen en ja ook voor zondag hadden ze dit leuk weertje voorspeld dus zondagmorgen toen ik opstond was er nog steeds die regen.

Wij konden er natuurlijk niet van tussen glippen want we hadden de korte wandeling geregeld en dan dacht ik aan wat Chris eens had gezegd namelijk dat ze met het meuteke steeds tussen de buien door konden wandelen. En ja hoor, even voor we moesten vertrekken was de regen weg. Wij te voet naar de marmiet want dit keer was het heel dicht bij huis en daar aangekomen zagen we Chris al en ze dacht ook dat we niet veel deelnemers zouden hebben deze dag want zelfs op de autostrade gaven ze watergladheid en er waren ook reeds enkele ongelukken gebeurd. Gelukkig dachten we fout, want tegen 11 u hadden we een mooie groep, en wonder boven wonder zelfs de kleine groep was goed vertegenwoordigd.
Om 11 uur stapten we allemaal samen naar de grote waterplas in de hazewinkel waar de roeiers al druk in de weer waren en de groepsfoto werd genomen daarna gingen de groepen elk een andere richting uit en nieuwkomer Toby ging ook met ons mee en hij zag Staecy wel zitten, ze is dan ook een beetje zijn formaat hoewel hij nog wel een beetje groter zal worden.
Bruce en Indy van baasjes Eddy en Ann lustten wel de lekkere braambessen die aan de kant van de wegjes stonden en ook iedereen was blij dat we rustig konden wandelen zonder in de modder te zakken want de paadjes in het broek zijn goed aangelegd.

Halverwege hadden we een rustpauze in het fonteintje en daarna zetten we onze wandeling verder. Max met baasjes Christiane en Jan waren er ook bij, en Max had wel zin om ons te zeggen waar hij liefst liep want ook zij speelden een thuismatch dus de Max kende hier wel de weg . Van regen was niks meer te merken en zelfs de zon deed moeite zodat we het dan ook allemaal warm kregen …..
Na de wandeling dachten we te wachten op de andere groep in de marmiet ,.maar dat is anders gelopen omdat ze nog een extra rustpauze namen in het fonteintje . Ook kreeg ik daar opeens het bericht dat er van mij een verslag van de wandeling verwacht werd en ik dacht oeps zal me dat lukken en hoe noemden al die hondjes die in ons groepje waren en en ….maar het verslag is er.
Na een poosje in de marmiet van een ijsje en een drankje genoten te hebben keerden we moe en voldaan terug te voet naar huis en ons hondjes, Staecy, Gitta en Jersey, neen die hebben niet veel meer bewogen die avond….

Deden mee: Ayla, Babs, Bink en Wiske, Indy en Bruce, Kizzy en Casper, Max en Boy2, Rusty en Shira en Bo en Molly, Staecy en Gitta en Jersey, Nieuwkomer Toby en grote afwezige wegens heirkracht : Fanny.