Cavalier King Charles wandelclub

Trouw Joris en Leen Vorst Laakdal 23-07-2011

Verslag B-groep : Chris Lamers
Fotoreportage : René Callot (zie onderaan)

Het is ronduit frisjes als we zaterdagmorgen vertrekken om te gaan verkennen waar we juist moeten zijn in Laakdal.

De gps wijst ons feilloos de weg. Op Google Earth had ik gezien dat er in het midden van het dorp een toren stond, dat moest de kerk wel zijn, de schaduw was duidelijk hoog en puntig en viel over het marktplein. Het gemeentehuis leek achter de kerk te liggen. althans volgens Google Earth.

Daar aangekomen zien we onze vergissing. Dit is niet de toren van de kerk maar van het oude gemeentehuis! De politie lijkt er ondergebracht. Zou hier de raadzaal zijn? De trappen ogen in ieder geval ideaal om een trouwfoto te maken.

Wat verderop zien we de toren van de kerk, we hebben afgesproken met onze leden om 13:00 aan de kerk, dus moesten we testen hoe lang we er al stappend over doen van de parking van de kerk naar het gemeentehuis. Want we wilden een haag vormen met onze cavjes aan het Gemeentehuis. En we hadden liefst dat het koppel ons niet op voorhand zou zien. Ze zijn al lang lid bij ons, en weten dat we dit doen voor trouwers, maar toch wilden we hen even laten geloven dat we het vergeten waren.

Maar wat zien we? aan de kerk staat prompt een pijl Gemeentehuis, naar de andere kant!

We volgen de pijl en komen uit aan een modern administratief centrum. Zou hier de raadzaal zijn? Even checken in de bibliotheek. Trouwers zijn meestal in de oude pastorie mevrouw! en waar mag dat dan zijn?, hier wat verderop tegenover de kerk. Zut ! nu hebben we al drie plaatsen in dit piepkleine dorp waar Joris en Leen hun ja-woord kunnen geven, opper ik. Ha neen, het oude gemeentehuis is het zeker niet, daar heeft de politie alles ingepalmd (ook de mooie trappen!)

Maar wie zegt U dat er gaat trouwen ? Ha Leen? die kennen wij, wacht ik zal eens vlug bellen naar de burgemeester! (sic) iedereen lijkt iedereen daar wel persoonlijk te kennen. Ja hoor de burgervader komt naar de raadzaal in het administratief centrum rond 13:00. Dus daar zijn we al zeker van, de plechtigheid is om 14:00

We gaan een koffie drinken in het domein Gerhagen, kwestie van te weten hoe ver we daarvoor met onze leden moeten rijden. En na 4 km hebben we ons bakje troost, netjes gepresenteerd met een mini-koffiekoek! Dat hadden we nog nooit gezien, en geloof me, we hebben wat koffietjes gedronken op een ander!

GSM rinkelt om 12:30! De eerste is gearriveerd aan de Kerk, ze zijn niet zeker of ze goed zitten, want ze zijn alleen. Wij direct in de wagen en ja Ayla en haar baasjes zijn het eerste op het appel. We zijn dus al met drie! Bink, Wiske en Ayla. Wat weinig voor een haag, maar het is nog vroeg. Het is anders midden in het bouwverlof, en ik weet van een deel van onze leden dat ze dan ribbidebie zijn. Dus weten we niet bij benadering hoeveel er zullen komen.

Tegen 13:45 hebben we toch 11 hondjes bij elkaar. En daar komt de reporter van de Dierengazet! (www.dierengazet.be) Hij verontschuldigd zich want hij hing achter een koets met paard! En ja dat waren Joris en Leen!

We verstoppen ons eerst wat achter onze wagens, want ja, nu de kerk en het gemeentehuis op een andere plek liggen dan door Google gezegd was, kunnen ze ons zien.

Maar de sliert auto’s achter de koets is zo groot, dat we toch besluiten er tussen te lopen met onze meute. Een auto laat ons vriendelijk tussen de sliert en we stappen mee achter het paard naar de raadszaal in het administratief centrum.

Joris en Leen zijn erg blij dat ze ons zien. Onze cavjes zijn weer mooi versierd. en de Q-cavaliertjes hebben hun witte kleedje en smoking aan van toen Lieve en David trouwden.

De fotograaf van het koppel is opgetogen met de onverwachte attractie, en laat het koppel poseren tussen onze cavjes.

Na de dienst, die een kwartiertje duurt, komen ze terug buiten en iedereen wordt getrakteerd op een ijsje. Het is best gezellig en de familie van Joris en Leen kijken hun ogen uit op ons kleine meuteke. Wat zouden ze gekeken hebben als het buiten de vakantie had geweest! Want dan zouden ze pas een Meute gehad hebben.

We nemen afscheid van Joris en Leen zodat zij verder met hun familie aan het feest kunnen beginnen. Een deel van ons doet nog de wandeling in Gerhagen, en een deel gaat weer naar huis toe. Het was fris vandaag, maar het is droog gebleven. Later op de wandeling breekt de zon door en is het ronduit warm.

Het koppel heeft duidelijk genoten van onze aanwezigheid. en wij zijn weer blij dat we een beetje hebben kunnen bijdragen tot de feestelijke sfeer van hun belangrijke dag.

Tot op de volgende wandeling.