Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke opendeurdag 08-05-2011

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : René Callot, Jordi Castro, Martin Gonnissen, Ann Therie. (zie onderaan)

Zoals voor elke opendeurdag maak ik mij erg nerveus. We weten immers nooit hoeveel volk er gaat komen want we doen dit zonder voorinschrijvingen. Als het plensende regen is, en er komt geen kat, dan scheuren we dik ons broek want de lokalen zijn gehuurd, de verzekering afgesloten, het eten besteld.

En het is dit jaar een risico, want moederdag valt ook op 8 mei. Er zijn ook al veel comunniefeesten. Mogelijk is de uitstap naar ons Meuteke een mooie opvulling voor moederdag, maar het is eveneens mogelijk dat mensen dit liever thuis vieren.

Doen we de opendeurdag in april, dan kan het weer ons parten spelen. Het is elk jaar weer een gok.

Dit keer voorzien we om iets extra te doen. We hebben twee kassa’s : de feestrekening waar de lidgelden worden op gestort, en de verdiensten van de tap. Van de feestrekening worden ook alle rekeningen en voorschotten betaald, en de feestrekening dient om op de laatste zondag van augustus bij te leggen bij onze BBQ, teerfeest zeg maar.

En dan is er nog de adoptiekassa, en die staat in het rood. We vinden dat we beiden moeten gescheiden houden, maar 50 euro onkosten voor een adoptiecavalier is echt te nipt om de benzine voor al die screenings te bekostigen, want sinds de crisis in de Maghreblanden zijn de prijzen van ruwe olie fors gestegen. Af en toe moeten we ook een da aanspreken voor we een adoptant plaatsen. En dus doen we vandaag een tombola en een veiling ten voordele van onze adoptantjes.

Om 10u ’s morgens zijn onze vrijwilligers al aan het werk. Tafels versleuren, alles installeren, spek voorbakken en de verrassingspaketjes voor onze bezoekers samenstellen. De verassingspaketjes werden gevuld met spullen van Huygen Voeders nv Boudewijnlaan 11 Heist op den Berg, en nog heel wat spullen van Kris en Inge die een groothandelaar kennen en die ook tombolaprijzen heeft geleverd maar verder onbekend wenst te blijven.

Beenhouwer Dirk Aarschotsestwg 119 schenkt 5 vleespakketten van een kg die dezelfde morgen zijn samengesteld en worden geleverd samen met het spek.

Vele handen maken het werk licht, en ’s middags zijn we met alles klaar.

Lieve van de Q-cavaliers heeft een plaatsje gekozen voor haar workshop, wie nog vragen heeft over die workshop kan bij haar terecht op volgend adres : http://www.q-cavaliers.com/blog/.

Sandy van Canile heeft ondertussen haar boetiekje uitgestald, Sandy mocht kiezen waar ze ging staan, binnen of buiten. Ik heb ze niet ocharme in de blakke zon gezet, daar heeft ze zelf voor gekozen mensen, ze is een zonneklopper! wie nog nabestellingen wilt doen bij haar kan dat hier : http://www.canile.be/index.html voor onze leden breng ik de nabestelling wel mee op de volgende wandeling. Jef is van die streek dus komen we daar regelmatig.

Anita van Bo en Sammeke installeert haar prachtige tekeningen aan de ingang, ze schenkt ons een houtskooltekening op handgeschept papier voor de veiling. Wie een portret van zijn hond wilt kan nabestellen en neemt best hier een kijkje : http://www.cavaliermeuteke.be/cavjeskunst/

En Kristien van Woody verzorgt vandaag de kassa voor ons meuteke. Paul en José van Dino konden dit jaar de kassa niet verzorgen wegens de doop van hun kleinkind. Kristien is activiste bij de BSPCA en als steun voor haar vereniging verkoopt ze stickers en T-shirts samen met onze drankbonnetjes. Meer weten over de dierenpolitie die ze wensen op te richten? naar dit adres surfen : http://www.bspca.be/ne/index.html

We zorgen ervoor dat onze sponsors tevreden mogen zijn. We hangen posters op en leggen overal folders van Berg en dal die ons de hoofdprijs geschonken hebben voor de tombola. Een weekendverblijf in de Süd-Eifel voor twee koppels, honden inbegrepen. Wie een kijkje wilt nemen kan dat hier : http://www.berg-dal.be/

De koffie staat klaar voor wie van ver moet komen en een bakje troost wilt alvorens aan de wandeling te beginnen. We hebben koffiekoeken voorzien als middageten voor onze noeste werkers, want straks zijn er de spekboterhammen, en verandering van spijs doet eten…

Tegen de middag zijn we klaar en het volk begint te komen. De opkomst is meer dan bevredigend, mijn zenuwen gaan liggen. Jef blaast verzamelen, deelt papiertjes uit met de te volgen route en weg is hij met de groep naar Kruiskesberg voor een wandeling van een uurtje. De kantine loopt leeg en wij genieten even van verpozing tot ze terug zijn. Ondertussen komen nog mensen binnen die niet aan de wandeling deelnemen, maar toch van de sfeer willen genieten. Sommigen hebben moeders en oma’s meegebracht voor moederdag, en de dames starten een babbel terwijl de jonkheid op stap is met de hondjes. Het is een gezellige drukte.

Oproep voor de eigenaars van cavje Dolf

Ik was er zelf niet bij op de wandeling, maar Jef en nog andere deelnemers vragen mij volgend bericht te plaatsen :

De eigenaars van tricolor DOLF links op de foto, die enkel de wandeling hebben meegedaan omdat hun cavje ziek werd, gelieve contact te nemen met ons : chris.lamers@telenet.be want wij willen graag weten hoe het nu met Dolfke is. Het feit dat jullie niet meer langs zijn geweest in de kantine maakt ons ongerust, we hebben jullie nooit eerder gezien en hebben dus geen ander middel dan dit om jullie te bereiken.

Dolf

De wandeling was warm, maar het was voorzien dat de hondjes konden afkoelen in een vijver tot groot jolijt van mens en dier. Wie er ook bij was op de wandeling was www.Dierengazet.be zij hebben een mooie fotoreportage gemaakt die ook de moeite is om te zien. Ook via facebook zijn ze te bereiken.

Ik krijg een telefoontje van Jef dat de eersten in hun auto zijn gestapt en er binnen 10 minuutjes zullen zijn. Gerry en Carine haasten zich achter de spekpan en bakken dat het een lieve lust is. eigenlijk zijn het meer temperaturen om ijsjes te serveren, maar ja, dit is nu al een traditie geworden dus laten Gerry en Carine van cavje Snuffel heel wat zweet achter de spekpan in het zonnetje bij 26 graden. Ondertussen zorgt Eddy van Indy en Bruce voor de tap, en Liliane speelt koffiemadam. Benny en Rosita die normaal de bar doen moesten dit jaar naar een comunniefeest. Anneke van Indy en Bruce is dan weer onze vaste fotograaf, samen met andere vrijwillige fotografen zorgen zij dat ons spectakel voor de toekomst wordt vastgelegd.

Als iedereen binnen is, geef ik toelichting over het verloop van de dag: eerst de veiling, dan de workshop, ondertussen lotjes verkoop en spekboterhammetjes eten en pintjes drinken. Daarna geeft Kristien toelichting over haar organisatie, en dan hebben wij gedaan met zagen en kan de pret beginnen. Een deel verhuist zijn stoel naar de koelte onder de bomen, anderen zitten graag in het zonnetje en de rest blijft liever binnen.

We verwelkomen ook onze laatste twee adoptantjes. Ze werden pas drie dagen geleden herplaatst en de nieuwe eigenaars zijn al hier op de opendeurdag om hun lievelingen Cleo en Ayla te laten zien. De meisjes zien elkaar weer op de wandeling, maar hebben duidelijk meer interesse voor hun nieuwe baasjes dan voor elkaar. Dat had de vroegere eigenaar ook gezegd. Vandaar dat ze niet samen moesten herplaatst worden. Ze moeten nog wat werken aan hun gewicht, maar stappend met ons Meuteke zullen ze de kilootjes wel verliezen met plezier.

De veiling kan beginnen, en men biedt tegen elkaar op voor het Passionatapaard van Anita. De nieuwe eigenaar is Kristien van Woody die het portret koopt voor haar schoonzus die verzot is op paarden.

De eerste centen voor onze adoptantjes zijn dus binnen. Bedankt Anita.

Tegen half vijf doen we de trekking van de tombola. De verkoop ging uitstekend. Katrien die de lotjes verkoopt schenkt bij elke 10 lotjes een Jägermeister recht uit de diepvries. en velen kopen dus meteen voor 5 euro lotjes.

Ik zoek in het publiek een onschuldige hand voor de trekking en vind die in Siebe, een vlasblond jongetje dat meteen ja zegt als ik vraag of hij me gaat helpen om mensen gelukkig te maken.

Hij installeert zich op de toog met de grote koekjestrommel waarin het afscheurstrookje van de lotjes zit. En hij rommelt bij elke trekking eerst heel plichtsbewust in de doos. Hij doet het zo goed dat hij zelfs zijn eigen papa uit de koekjestrommel weet te halen. Daar is hij duidelijk gelukkig mee.

Eerste prijs : Annie en Freddy van cavjes Staecy, Gitta en Jersey. Zij winnen een weekend Süd Eifel voor twee koppels, honden inbegrepen. Annie kan het eerst niet geloven, maar als ze haar kluts terug gevonden heeft komt ze haar prijs in ontvangst nemen!

Tweede prijs : Eric van Fanny wint een waardebon voor de boetiek van Sandy van Canile voor 27 euro, hij gaat direct kiezen.

Daarna volgen nog een 15tal prijzen die uitgestald staan op een tafel. De mensen mogen kiezen wat ze nemen, en de vleespaketten van beenhouwer Dirk zijn het eerste weg. Ze gaan terug in de ijskast met de naam van hun eigenaar tot de mensen vertrekken.

Stilaan komt er nu een einde aan een ontspannen namiddag. Het spek is ondanks het warme weer, toch goed weggegaan. En er is veel gedronken. We hebben zeker genoeg geld over om bij te leggen bij ons teerfeest in augustus. Daar moet je wel lid van ons Meuteke voor zijn. en dat kan alleen als je een cavje hebt, en dat is maar goed ook of we zouden uit onze voegen barsten.

Nogmaals dank aan al onze vrijwilligers : zonder jullie was het niet gelukt.

Wie er niet bij was, kan alleen maar spijt hebben. En voorspijt is er niet, en naspijt helpt niet.

Tot op de wandeling aan het Donkmeer!