Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Melsbroek B & C wandelig 10-04-2011

Verslag B-groep 12 km : Chris Lamers
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : Kristien Ghys, Robin De Ridder, Ann Therie.

We weten deze keer niet goed wat te verwachten van de opkomst. Het weer wordt voorspeld als uitstekend. Prachtig zonnetje aan een blauwe hemel en geen zuchtje wind. Maar we hadden de afgelopen drie jaar de kwalilteit van deze wandeling zien afnemen van uitstekend naar maar zo en zo. En onze leden weten dat, dus is het afwachten wie er komt opdagen. Tenslotte is het zoals elk jaar bij de wandeling in Melsbroek ook nog eens Parijs Roubaix, maar dat is door het leger voorzien. Een groot TV scherm in de officiers mess zorgt ervoor dat onze heren niets moeten missen van de aankomst.

En weerom is het heel speciaal om met de 15e Wing van de luchtmacht te wandelen. Het sfeertje is er helemaal als je de kazerne binnenrijdt. Soldaten staan je aan de poort al op te wachten en loeren in je wagen om te zien of je wel een wandelaar bent of een bommenlegger! Eens binnen kies je natuurlijk niet waar je gaat parkeren. Je wordt met veel ijver en deskundigheid door een hele resem militairen naar je plekje geloodst met een internationaal gebarentaaltje dat je onmiddellijk begrijpt. Vooruit, achteruit, nog een beetje, HALT, motor stilleggen!

Bij het binnenkomen verzekert voorzitter Carlo ons dat het deze keer anders gaat zijn. Ze gaan terug naar de kwaliteit van 3 jaar geleden. Ze hadden ook deze keer op het laatste nippertje pech met het parkoers toen bleek dat ze de toegang werden geweigerd tot een belangrijk gebied. Maar de parkoersmeester heeft zich 3 dagen aan een stuk uitgesloofd om een nieuw parkoers uit te stippelen dat er veelbelovend uitziet.

Iedereen is mooi op tijd en we kunnen vertrekken om 11:05, wat we nog als redelijk beschouwen. Het streven is 11:00 stipt, en daar gaan we aan werken…De inschrijvingen zijn gebeurd, de verzekering aan het leger betaald, en we splitsen ons in twee groepen : B en C.

De C-groep kuiert op eigen tempo en schrijft zelf een verslag met fotoreportage, terwijl de B-groep probeert 4km per uur aan te houden op het parkoers van 12km. Zo zijn we nog op een redelijk uur terug.

En we duiken vrij snel de natuur in. Prachtig hoe men er deze keer in geslaagd is om zo dicht bij de hoofdstad nog zoveel groen te vinden. Het landschap wisselt af met veld en bos. en overal kunnen onze cavjes loslopen. Ze crossen over de weidse velden tot ze niet meer kunnen, en de één moedigt te ander aan. Zelfs klein Wiske waagt een sprongetje in een veld! Het zijn mooie glooiende landschappen die voorbij schuiven terwijl wij ons babbeltje doen met zowat iedereen, en onze cavjes uitgebreid oude kennissen begroeten en nieuwkomers besnuffelen.

De eerste rustpost is het Brouwershof. Ze zijn qua bediening goed voorzien, maar stoelen hebben ze te weinig, geen nood, we hebben het kerkhofmuurtje en dat zit even goed. Het wordt behoorlijk warm en een frisse slok doet deugd. De boterhammetjes worden boven gehaald en broodjes en taart aangekocht en het lijkt wel een zomerdag in April. De bloesems staan open en de natuur presenteert zich op zijn best.

De rest van de wandeling verloopt even mooi als het eerste stuk. Woody, Laika en Frodo besluiten met hun vrouwtje nog een extra lus van 2 km te stappen tegen een marchtempo zodat ze ons op de tweede rustpost toch kunnen bijbenen. En het Brouwershof is weerom het scenario voor de tweede rustpost.

Bos en veld wisselen elkaar af, schaduw en zon ook. Af en toe een wijk waar we onze cavjes moeten aanlijnen, maar dat is beperkt. Al snel is het weer vrijheid blijheid. De dag verloopt zonder één wolkje aan de lucht en zonder een zuchtje wind. Dat is iets te veel van het goede voor ons Wiske. In de winter loopt ze met plezier 18 km maar als het een beetje warm wordt geeft ons hondje uit Tibet (Shih-Tzu en huisgenoot van Bink de cav) het op. We zijn er op voorzien. Het koelhalsbandje wordt al snel aan gedaan en dat helpt haar een eind op weg. Maar net voor de eindmeet gaat ze liggen. Eens goed drinken, rugje natmaken in de schaduw en eventjes pauzeren en ze is weer paraat.

En Wiske is niet alleen, ook de baasjes en vrouwtjes voelen lood in de benen. 12 Km was deze keer ruim genoeg. De eerste warmte zijn we nog niet gewend, en het is nog vroeg op het jaar om al conditie te hebben.

Onze oprechte complimenten voor de parkoersmeester van de 15e Wing van de luchtmacht. Het parkoers van de 12km was gewoon perfect. Hij heeft er in zijn eentje voor gezorgd dat wij volgend jaar terug komen, althans als hun wandeling weer wordt georganiseerd op een tweede zondag van de maand. Want dan is het onze Cavjeszondag. En als we dezelfde parkoersmeester niet terug krijgen dan organiseren we een luid blafconcert aan de tafel waar voorzitter Carlos de lakens uitdeelt! En als er al iets is wat onze cavjes goed kunnen op commando dan is het kabaal maken, we moeten maar eventjes met de koekjesdoos in de lucht rommelen om het concert te starten. Carlo, je bent gewaarschuwd! leg die soldaat maar in de watten…

Fotos B groep

 

Verslag C-groep 6 km : Annie Albrecht
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : Annie Albrecht, Tine Pallet

Joepie het is weeral zondag en dit keer mogen we genieten van een zalige zomerdag ook al is het nog maar net lente.

Onze hondjes liggen nog lekker te slapen als ze ons opeens met de zwarte rugzak zien passeren en ja hoor ze springen recht want deze kennen ze als wandeldag. Vroeger bibberde ons jersey haar wagenziek maar sinds we al enkele malen een autotocht maakten om dan heerlijk te gaan wandelen is daar niet veel meer van te merken. Stilletjes hoop ik dat ze fit genoeg zijn want gisteren zijn we samen met Armand, Monique, Eric en Fanny de omgeving een beetje gaan verkennen ter voorbereiding van de wandeling in augustus.

We vertrekken natuurlijk tijdig hoewel het deze maal echt niet ver rijden is voor ons en als we daar toekomen is er nog geen ander cavaliertje te bespeuren. Na even wachten zien we de eerste cavaliertjes al aankomen en een beetje later zijn ze er allemaal en wat telkens zo leuk is er zijn steeds nieuwkomers bij; kwispel , Indy en Enzo denk ik. Hoewel we zelf dus nog niet al te vaak hebben meegestapt is het een beetje moeilijk voor me al de namen van de hondjes en de baasjes al te kennen.

Na een beetje gebabbel en onze inschrijvingen vertrekken we aan onze wandeltocht. Staecy, Gitta en Jersey vertrekken voor de kleine wandeling 6km dit is eigenlijk genoeg voor hun vrouwelijk baasje hoewel ze vaak twijfelt om toch maar niet mee de grotere te stappen maar wij denken dat ons bazinneke dat niet kan . Wie we ook voor een eerste maal zien is lotje een black en tan cavaliertje die in de maand juli en augustus even komt logeren bij ons, dat zal hier dan een leuk beestenboeltje worden. Ook Liliane met haar black en tan stapt met ons de korte wandeling en ja ik denk dat ze al heel lang in het meuteke zit. Dus ons groepje telt toch ongeveer 11 man en 8 cavaliertjes. Een klein stukje wordt er samen gestapt met de grote groep en dan gaan beide groepen een andere richting uit. We stappen veel op kleine weggetjes tussen de huizen en tuinen van de mensen en er worden dan al cavaliertjes losgemaakt hoewel het een beetje oppassen is want er komen regelmatig straten tussen die moeten worden overgestoken het is dus een beetje los en vastmaken. Na een tijdje gestapt te hebben komen we eindelijk tussen velden waar onze cavjes onbezorgd kunnen loslopen en dit gebeurd dan ook bij ons mogen ze maar één voor één los want anders zijn ze een beetje te dapper en ons jersey die mag nog bijna nooit los want die heeft te veel jachtinstinct vinden wij.

Maar aangezien we de andere cavjes zo mooi zien loslopen laten we staecy en gitta toch ook samen los. Andere mensen vonden het dan maar zielig dat jersey niet los mocht dus na een tijdje toen we zagen dat gitta en staecy zich netjes gedroegen; jersey ook los en wonder boven wonder ze was braaf en bleef netjes bij ons maar na een tijdje kwamen we echt op mooie open velden en ppfffff weg waren ze jersey en gitta en maar lopen ……ik dacht op die moment die zijn we kwijt die zijn al zo ver dat ze ons niet meer horen…..maar toch maar geroepen een snoepje lukt gewoonlijk wel en ja hoor op een moment dacht ik oef………. Ze kijken om en ja ze kwamen netjes terug maar de rest van de wandeling hebben ze mooi aan de leiband gewandeld. En dat vond iedereen van de groep opeens ook maar best vooral voor jersey!

Dit was dan echter niet zo erg want de wandeling ging dan vaak door straten en aangezien het een zodanig warme dag was, hadden onze cavjes het ook heel warm en ik denk dat iedereen van onze groep dan toch maar dacht gelukkig hebben we voor de 6 km gekozen toen we aankwamen.

We hebben dan nog een fris colaatje gedronken samen met de andere van ons groep die we nog vonden.

Fotos C groep


Deden mee in de B en in de C- groep :  Bink en Wiske, Bruno, Indy en Bruce, Indy2 en Enzo, Kizzy en Casper, Kwispel, Laika en Frodo, Milo, Rusty en Shira en Bo en Molly, Snuffel, Staecy en Gitta, en Jersey, Risca,Woody

Special guest star : adoptantje Lotje