Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Geel B & C groep 13-02-2011

3 februari Geel Provincie Antwerpen
14de Wintertocht
Organisatie : Bavostappers (A046)


Verslag B-groep
Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : Kristien Ghys, Armand van Woensel….

Zoals gewoonlijk beginnen we met het weerbulletin, want dat is voor onze activiteit heel belangrijk. En het beloofd droog te blijven met een streepje zon in de namiddag. We verwachten een grotere opkomst dan vorige keer toen we in het slijk moesten ploeteren.

Deze keer is het vertrek geen sinecure. We hebben door een samenloop van omstandigheden 4 logeetjes dit weekend, dus moeten we samen 6 hondjes op een ordentelijke manier in de auto krijgen. En vermits Bink en Wiske onze stapschoenen en de rugzak gezien hebben, werkt hun enthousiasme als een microbe die alle 6 hondjes wild en ongeduldig maakt.

Vier vanachter in de koffer van de break, en de twee kleinsten op de achterbank naast ons materiaal voor de wandeling. Wonder boven wonder zijn ze onderweg muisstil, maar dat is wat anders als de parkeerplaats op de bestemming wordt bereikt. Een oorverdovend concert ! gelukkig zien we net een cavjeseigenaar passeren die ons helpt met het uitladen van al dat enthousiasme. Toeval wil dat zij nieuwkomers zijn die ons willen vervoegen op de wandeling, hun cavje Flor krijgt dus al een voorsmaakje.

Eens binnen in de ontvangstruimte zien we onze groep aanzwellen, en aanzwellen en aanzwellen….wat meer volk dan vorige keer hadden we wel verwacht, maar tegen 11u staan 39 cavjes met hun baasjes en vrouwtjes paraat om aan de wandeling te beginnen.

Qwickske is verjaard en 11 jaar geworden! Zijn vrouwtje heeft een lekkere chocolade cake gebakken voor de gelegenheid. Wie er niet van proefde heeft wat gemist! En onze adoptantjes Amor en Jolly zijn ook op het appél. Wat zien ze er mooi uit na de trimbeurt die ze kregen van Lieve van de Q-cavaliers! Jolly is zowaar zelfs wat vermagerd door de dagelijkse wandeling die ze nu krijgen van hun pleeggezinnetje. Ze hebben immers geoefend om de wandeling van 6km aan te kunnen, en broertje Amor is een stuk zelfzekerder geworden dankzij de rust die ze nu vinden in het landelijke Herentals.

En als iedereen is ingeschreven en onze koffie op is, gaan we de bossen en de duinen van Geel verkennen. Al meteen duiken we in de mooie natuur door een prachtige laan. De c-groep en de b-groep lopen een hele tijd samen, maar doordat de tred van de c-groep lager ligt dreigt er al een scheur te komen. Dus beslissen we nog voor de splitsing van de beide parkoers om de c-groep te verzamelen en hen de zegen te geven dat ze op eigen tempo kunnen wandelen. We zien elkaar straks wel weer.
De b-groep kan flinker doorstappen, alhoewel, wat heet flink doorstappen als je met zoveel bent. Vanzelf gaat het dan wat minder snel, maar het gaat vooral om de sfeer en het samenzijn. Niet zozeer om de sportieve prestatie, aan je conditie werken doe je best op een andere zondag. Vandaag werken we aan de conditie van onze cavaliertjes. En die malen niet om een tred sneller of trager want die lopen de afstand toch x3 of x4 doordat ze heel de tijd kunnen loslopen zonder leiband. Ze laveren tussen onze benen op zoek naar kameraadjes die vooraan of achteraan in de groep stappen.
De laatsten in de groep hebben als taak te zien dat geen enkele cav achterblijft. We willen niet het risico dat er eentje denkt dat zijn baasje nog achter is als die baas vooraan vrolijk staat te keuvelen. Daar hebben we een GSM voor.

Het is zelden gezien dat onze hondjes het hele parkoers zonder leiband kunnen lopen, maar hier is dit wel degelijk het geval. Enkel bij het hier en daar oversteken van een straat moeten ze worden aangelijnd. Ze hebben dan ook de tijd van hun leven, en bij sommigen kriebelt de lente al. Nieuwkomers worden op veel enthousiasme onthaald. Vooral teefjes zijn in trek. We moeten de nieuwkomers dan ook aanmanen om andermans reutjes categoriek op hun fatsoen te wijzen. Natuurlijk is het altijd beter als het teefje zelf een snauw geeft. Maar nieuwe teefjes zijn dikwijls nog verlegen. Dat zal wel beteren. Tenminste als ze ver genoeg van loopsheid zijn. Want dan mag je ze niet mee op wandeling nemen.

Op de rustpost worden de organisatoren overspoeld. Wij vinden nog een bank buiten om ons boterhammetjes boven te halen, en weerom hadden diegenen gelijk die hun lunch hadden meegebracht. De voorraad van de organisatoren was snel op. Er waren immers 2000 wandelaars opgedaagd, en dan is het werkendag voor al die vrijwilligers die de broodjes smeren.

De tweede helft van de wandeling is zo mogelijk nog mooier dan de eerste, maar er steekt een windje op en het wordt daardoor een flink stuk frisser. De jassen en de sjaaltjes worden weer boven gehaald en we foeteren dat een ander landsgedeelte waarschijnlijk ons streepje zon nu gehad heeft. Maar onze cavjes trekken het zich niet aan, hoe meer wind, hoe zotter ze staan.

Aan het einde van onze wandeling zit Paul ons op te wachten met de overschot van de nieuwjaarsdrink. De c-groep was natuurlijk eerst op de bestemming aangekomen, en omdat er bij de nieuwjaarsdrink in januari niemand van de c-groep aanwezig was mochten zij nu de flessen verder leegmaken. De laatste restjes borrelen wij dan maar op.

En de nieuwe gewoonte om van Cavjeszondag ook frietjesdag te maken wordt hier nog maar eens bevestigd. Eens thuis, naar de frituur….

Fotos B -groep

 

Verslag C-groep

Verslag : Lieve van den Heuvel
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : Kristel Pedus, Paul Noydens… (zie onderaan)

Zondagmorgen, een beetje grijs maar droog en onze hondjes zijn er klaar voor! Sinds mijn ventje op shortski is met het werk sta ik er alleen voor en heb ik besloten om enkel onze 2 oudjes mee te pakken naar de wandeling. We gaan dan voor de korte wandeling zodat Liliane ons Qarrotje nog eens kan zien 🙂

Het is een thuismatch voor ons deze keer en op minder dan 10 minuten zijn we op onze bestemming. We kennen deze omgeving al, want het is dezelfde plek waar jaarlijks ook de dierenwijding doorgaat. Dus we verwachten ons al wel aan een heel bosrijke wandeling… Gepakt en gezakt met zowel de draagdoek als een verjaardagscake voor ons Qwickske (die was afgelopen maandag 11 jaartjes oud geworden) stappen we de laatste meters tot de parochiezaal. Daar zit er al een hele meute te wachten. Terwijl we ons Qarrotje droppen bij Liliane gaan Qwick en ik ons inschrijven. Rond 11u verzamelen we dan met z’n allen buiten en gaan we op stap.
Vanaf de eerste meter kunnen onze hondjes eigenlijk al loslopen, velden, bossen, zandbergen… De eerste paar km lopen we nog samen met de hele bende, maar zelfs al voor we aan de eerste splitsing komen moet ons Qarrotje de strijd al tijdelijk staken en halen we de draagdoek boven. Sinds het enkele maanden geleden was dat ik hem nog aan heb gedaan, had ik een paar pogingen nodig om alles goed te krijgen maar van zodra ze genesteld was, waren we weer op stap. Er werd ondertussen al rondgebeld om te vragen waar we bleven.. Tja als Qarrotje het tempo aangeeft dan gaat nu eenmaal niet zooooooo snel 🙂
Na een paar minuten halen we de bende weer in en splitsen we ons op in 2 groepen, de duchtige stappers voor een km of 13 en dan de recreatieve stappers voor de 6 km. De 6km heeft deze keer toch wel een grote aanhang, wat nieuwkomers en ook Amor en Jolly (zie adoptiepagina) zijn van de partij!

Met ons groepje stappen we rustig verder op onze wandeling. De bossen, zandbergen en velden blijven komen en de hondjes hoeven geen enkele keer aangelijnd te worden (behalve sommige uitzonderingen die de vrouwtjes niet gerust kunnen laten :-)). Bergop en bergaf, heel veel mensen, heel veel hondjes en een leuke sfeer. Iedereen kan heel goed mee, ons Qarrotje last zelfs nog eens een wandelmoment in om zich nadien nog maar eens te nestelen in de draagdoek. Na een toch wel lange (?) 6km zijn we blij dat we het parochiehuis terug zien. Onze hondjes waren in ieder geval moe maar volaan, Risca van Liliane had wat aandenkens bij en de baasjes waren ook wel zeer tevreden.

Fotos C wandeling


Deden vandaag mee : Babs, Binke en Wiske, Bruno, Charly en Jelle en Roebie en Timo, Chica, Dino, Indy en Bruce, Kizzy en Casper, Laïka en Frodo, Max, Qarrotje en Qnotje, Rhanny, Ruby Rusty en Shira en Bo en Molly, Snuffel, Staecy en Gitta en Jersey, Trixie, Risca, Woody, Zino, Zipo en nieuwkomers Milo, Flor en Boy. En onze adoptantjes : Amor en Jolly.