Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Heppen Limburg B groep 12-12-2010

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : Ann Therie, Kristien Ghys. (zie onderaan)

Limburg Heppen bij Leopoldsburg, Chocoladetocht
Organisator: LEOPOLD I-STAPPERS (406)
Een Aktivia organisatie

Al 14 dagen hebben we ijskoud weer gehad, daarvoor overstromingen, nu sneeuw en ijzel. Maar voor onze cavjeszondag is voorspeld dat het de beste dag van de week zou zijn, alhoewel het gaat regenen. Vanaf maandag zou het terug gaan vriezen en sneeuwen.

En we vertrekken met een droge baan en volle zon richting Limburg. Het is een aangename 6 graden en met het zonnetje op ons gezicht voelt het zowaar wat warmer aan. Een mens is al rap content na de koudste en natste novembermaand in 35 jaar.

Maar hoe meer we oostwaarts gaan hoe grijzer het wordt. Nog een plensje regen rond 10u maar tegen 11 uur is het weer droog en het zal zo blijven voor de rest van de dag op wat muggenpis na.

We worden hartelijk verwelkomd door voorzitter Lydia en penningmeeste Louis die voor de gelegenheid ook reclame had gemaakt dat wij met onze hondjes aanwezig zouden zijn. De ontvangstzaal is mooi ruim en comfortabel. De Limburgse vlaaien lachen ons al toe. Het Limburgse publiek was duidelijk gecharmeerd door onze aanwezigheid en onze hondjes worden weer eens geaaid en geknuffeld door vreemde handen.

We profiteren er van om aan de ingangsdeur een affiche op te hangen met de adoptantjes die we voor het ogenblik moeten herplaatsen. Amor en Jolly zoeken nog een gouden mandje. En menig Limburger komt er zich van vergewissen of het wel dezelfde hondjes zijn als diegenen die wij bij hebben.

En voor onze cavjes was het twee maanden geleden dat ze elkaar nog eens zagen, en het was een vrolijk weerzien! Straks weer crossen met de vriendjes in de bossen en de velden. Om ter eerste lopen en elkaars plasjes overtroeven. En Limburg kon dat allemaal bieden. Het was een heel mooi parkoers met heel veel bos. Slechts een enkele keer een modderplas, die we dan natuurlijk snel vastlegden op de gevoelige lens. Wat dacht je dan? Er moest er zo eens eentje uitschuiven, dat zou dan de foto van het jaar worden! Maar door de zandgrond was het water van de afgelopen dagen snel afgevoerd. Gelukkig hadden we nu geen wandeling in de klei van Vlaams Brabant of Antwerpen gepland.

We hebben gekozen voor 12.5km en halfweg is er een rustpost waar wij ons middagmaal kunnen hebben. De slimsten onder ons hadden boterhammetjes bij. De lekkere zelfgemaakte soep was reeds uitverkocht, dus moesten we het met soep uit een pakje stellen. Voor de Limburgse taart waren we net op tijd. Maar wie wachten kon werd nog beloond. Nieuwe taart werd aangevoerd en we lieten het ons smaken. Er wordt weer uitgebreid verslag gedaan over het thuisfront, het werk, de kinderen, onze cavjes enz….

En in de namiddag breekt zowaar het zonnetje door dat ’s morgens nog in Antwerpen was. We profiteren er nog wat van, want vanaf volgende week is het weer grijs en kil. Maar als we het positief bekijken zit er dit jaar wel een witte Kerst in. Een zalige gedachte voor wie er niet elke dag door moet voor het werk.

En al waren we deze keer maar met 14 cavjes, we kunnen ze gerust de titel “Die Hard” toekennen. Want zeg nu eerlijk, het weerbericht beloofde niet veel goeds, maar wij zijn er toch dapper mee doorgegaan en we zijn toch weer lekker ontsnapt aan de regen. En wat hadden we anders gedaan op een regenachtige zondag? …juist ja, maar dit was toch plezanter.

 

Deden mee : Bink en Wiske, Charly2 en Jelle en Roebie en Timo, Indy en Bruce, Kizzy en Casper, Laïka en Frodo, Snuffel, Woody