Cavalier King Charles wandelclub

Fokkers waar je niet mag kopen

We hebben zo’n lijst. Maar na bedreigingen uit de sector mogen we die niet meer publiceren.

Van zodra er een website of link wordt aangemaakt naar zulke lijsten, zelfs in het buitenland, wordt er gedreigd. Er is idd veel geld mee gemoeid. De sector wil niet dat criminele broodfokkers met de vingers worden gewezen. Dit ten nadele van de plichtsbewuste fokkers, wiens namen wij dus ook niet vermelden omdat wij geen commerciƫle site zijn.

Hoe erg het gesteld is met onze rashonden kan je lezen op deze link : klik hier

Maar niemand kan beletten dat wij je informeren op onze wandelingen. Stap gerust vrijblijvend mee en informeer bij onze leden wat hun ervaringen zijn. Wie tevreden is over zijn cav zal je beslist het adres van de fokker geven. Je mag nooit kopen op een impuls. Ga nooit voor de fun kijken naar een dierenspeciaalzaak. Ze kijken zo zielig dat je beslist eentje meebrengt, maar denk er dan aan hoe die zijn moedertje moet leven, en hoeveel ziektes en aangeboren afwijkingen wegens inteelt die mee brengt in je huishouden Klik hier. Het is zielig voor het hondje dat daar zit, maar steun de sector niet, voor elke hond die je daar koopt moeten er tientallen sterven bij het vervoer van het Oostblok waar hun moedertjes hun leven slijten in konijnenhokken tussen hun eigen uitwerpselen, onder de vlooien en het schurft. En pups veel te vroeg van de moeder worden weggehaald, wat resulteert in zware darmafwijkingen bij gebrek aan moedermelk want ze moeten snel weer vol zitten om op te brengen. Meld het aan de dierenbescherming als je wantoestanden ziet.

Ga dan liever eens een asiel binnen. Of hou onze adoptiepagina in het oog, lees de dagboeken van onze adoptanten Klik hier.

Surf even op Google onder de naam Broodfok, en neem een doos Kleenex onder de arm.