Cavalier King Charles wandelclub

Trouwe Lieve en David 04-09-2010

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : Paul Noydens, Kristien Ghys, Ann Therie. (zie onderaan)

Trouw David en Lieve in Geel

Kijk eens met hoeveel we waren. Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep, en het was heel plezant!

Vanaf 9u30 stonden we al paraat op de parking van het zwembad, met het nietjesmachientje in de aanslag, en een stapeltje kanten taartlapjes. En mooi dat ze zijn! Echt feestelijk. Natuurlijk kriebelt dat wat, dus sneuvelden er regelmatig kraagjes, die we dan snel vervingen door nieuwe. En wie komt daar aangefietst in vol ornaat ! Onze anciens herkennen direct Joris van Leen en Trixie. Ze zijn een jaartje bezig geweest met het opbouwen van hun leven en sluiten zich nu weer aan bij ons Meuteke. Ze wandelen in ieder geval terug mee met de wandeling in As met het treintje volgende week.

Aanschuiven maar, de OO’s en de AA’s van de baasjes klonken in het rond, en de voorbijgangers keken de ogen uit hun kop toen we in stoet naar het stadhuis van Geel stapten, over de drukke rommelmarkt! Wat schattig klonk het her en der.

Eens aangekomen aan het stadhuis stuurden we een voorpost om te zien hoever de zaken stonden. Even vals alarm, er gingen mensen buiten, hadden we het al gemist? een drafje en how stop! We zien David staan, en maken ons snel uit de voeten. Ze mogen immers niet zien met hoeveel we zijn. Eens het koppel veilig binnen is stellen we ons op in een haag aan de ingang van het stadhuis. Een serieus lange haag! DKC had ook zijn leden opgeroepen tot deelname, en er waren er enkelen afgezakt naar Geel. Dus zien we hier en daar vreemde gezichten en vreemde cavjessnoeten.

De verrassing was duidelijk te zien op Lieve haar gezicht! Ze had wel iets verwacht, maar zoveel cavjes dat had ze nooit gedacht. De foto’s spreken voor zich. Ze zag er uit als Sneeuwwitje zelf. Wit kleedje en zwarte opgestoken haren, net een teer sprookjesfiguurtje met haar prins op zijn paasbest. Haar eigen q-cavaliers in mooie pakjes gestoken. De meisjes in een kleedje en Quickske in een smoking. Onze Woody had ook nog een smoking in zijn cavjeskast hangen en stoer als die is, moest die geen verwijfd kraagje om, een smoking ging hem beter af. Dus poseerde hij naast collega Quick tussen de bruidsmeisjes. Hij was duidelijk in zijn nopjes tussen dat mooi uitgedoste vrouwvolk!

Na de plechtigheid op het stadhuis namen we de groepsfoto. Daarna ging het koppel naar zijn feest, en wij hadden samen met DKC een wandeling bedacht. Eerst gaan we eten in de Luihoeve, en iemand ziet Mosselen staan, en de lichte maaltijd wordt prompt vervangen door : jawel, mosselen! Als er eentje dat neemt, dan volgen er meer natuurlijk. Maar de waard had geen bezwaar, mosselen is even snel klaar als een croque Monsieur. Er staat een reuze groot springkasteel en Jan de Palingman is er ook al, met luidkeelse Hollandse boerenmuziek.

Daarna gaat een deel op pad, en een deel verzaakt aan de wandeling wegens andere zaterdagse verplichtingen. Maar het bijzonderste en het leukste van die dag was de afspraak aan het stadhuis. Dit is de tweede keer dat we zoiets voor een koppel organiseren. Ik denk dat de geheimhouding nu wel zoek is. De volgend die trouwt weet wat hem te wachten staat!

Deden mee : dat kunnen we echt niet zeggen,  we hebben geen aanwezigheidslijst laten invullen, dus moeten de foto’s maar voor zich spreken.