Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Willebroek B groep 18-07-2010

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : Martin Gonnissen, Kristien Ghys, Monique Pintens, Paul Noydens.

Fanny’s Happy Habitat in Willebroek
Eigen organisatie door Monique, Armand en Erik

We hadden een weekje moeten uitstellen wegens te warm op de tweede zondag van juli, maar het loonde de moeite. Het weer ging schitterend zijn. Frank Deboosere had die dag omschreven als de ideale zomerdag, niet te warm, niet te koud, geen regen en veel zon. En dat kregen we ook.

We hebben afgesproken in De Vleug in Willebroek. Deze keer moeten we 4 hondjes meenemen want Bink zijn ma Ziggy en zijn zus Charlie zijn voor 14 dagen op vakantie. Ziggy kan geen 13 km aan, maar de baasjes van Dino willen haar graag meenemen op een namiddagje terrasjes doen. Ze rijden met hun wagen naar onze stopplaatsen en blijven daar dan geruime tijd hangen mits een kort wandelingeske.

De wagen vol cavaliertjes rijdt richting Willebroek. Onze GPS loodst ons probleemloos naar de Vleug, maar anderen hebben minder geluk met de betweterige Hollandse stem van hun automatische piloot, en rijden naar de andere kant van Willebroek. Geen nood, het terras is schitterend, de koffie lekker en we wachten wel tot iedereen er is. We begroeten enkele enthousiaste nieuwkomers, Bink gaat keuren want wonder boven wonder zijn er twee bij die groter zijn dan hem! Dat heeft hij nog niet dikwijls gezien, maar de kennismaking verloopt prima. Jef en Monique bespreken nog wat details van de wandeling. Monique en haar familie hebben heel het voorjaar prospectie gehouden om de beste paadjes uit te kiezen. Het moest immers een schaduwwandeling zijn want al in het voorjaar werd een hete zomer voorspeld.

Het geld voor de verzekering wordt opgehaald en de aanwezigheidslijst wordt ingevuld. We zijn met 30 mensen en 24 hondjes vandaag.

Om 11:05 kunnen we vertrekken de wijde natuur in.

Al snel kunnen onze hondjes loslopen en de nieuwkomers worden door de bende meteen aanvaard. Het is verwonderlijk hoeveel natuur en mooie paden hier nog zijn, Onze rakkers genieten met volle teugen en een eerste groepsfoto wordt gemaakt aan de grote plas van Hazewinkel. Op sommige plekken zou die 70 meter diep zijn, en de verschillen in watertemperatuur zijn dan ook groot. Op het asfalt is het warm maar gelukkig zijn er ook schaduwplekken aan de zijkant en we zijn weer heel vlug over een klein bruggetje in de bossen.

Onze eerste rustpost is erg mooi en voorzien van propere toiletten en vele rustbanken onder de bomen. We wisten dat we hier geen consummaties konden krijgen, en enkelen halen dan reeds de picknick boven (later zal blijken dat dit geen goed idee was). En we wandelen verder, steeds weer onder de bomen en langs mooie plassen en bossen om een uurtje later aan te komen op onze picknickplaats “De Marmiet Junior”, waar Monique voor ons een zaaltje had gereserveerd zodat zelf meegebrachte boterhammetjes konden gegeten worden. Maar waar we niet op gerekend hadden was dat dit een heuse traiteur was, met niet alleen broodjes en croque Monsieur, maar een uitgebreide kaart. En wat stond daar op? jawel mosselen, en het zouden de beste van de streek zijn volgens Monique! Als er eentje mosselen bestelt, kan de rest moeilijk weerstaan want dat ruikt zo overheerlijk. Dus gaat de grote hoop over op bestellingen van een middagmaal. Op de foto’s kan je zien dat het ons goed gesmaakt heeft, en ik hoorde er eentje grommen : als ik dat had geweten dan had ik mijn boterhammetjes daarjuist niet opgegeten zenne!

En zoals je kan zien op de foto’s konden we overal in de schaduw stappen, ik denk dat Monique zelfs rekening had gehouden met de stand van de zon! Elk detail was perfect georganiseerd. Nog even stappen en onze Cavjes konden een duik nemen. De voortrekkers waren het quarted van Martha en Louis : Charly, Jelle en adoptanten Timo en Roebie plonsden als echte waterratten zonder enige schroom in het water. Enkele jaren geleden hadden we nog maar hier en daar een zwemmertje. Nu zijn de meesten toch in het water geweest om op zijn minst hun buikje nat te maken. De verfrissing was welkom, enkele greyhouds en teckels kwamen op het gejoel af en speelden graag mee. Ons Wiske is een salonhondje en maakt zich niet graag nat, maar ze is wel de eerste die last heeft van de warmte. Vandaag ging het echter goed dankzij een koelhalsband met gelkorreltjes en de vele schaduw. Maar Wiske, je gaat niet ontsnappen, ook jij moet je pootjes en buikje nat laten maken, want het is middag en warm.

We maken een tweede groepsfoto in het zonnetje en dan weer snel naar de schaduw, we lassen natuurlijk meerdere drinkpauzes in, en zoals dat gewoonlijk gaat, smaakt het water van een ander altijd beter dan het eigen dorpskraantje. We duiken het riet in en banen ons een weg tussen de bloemen. Louis had de zwaarste tocht vandaag. De rolstoel van Martha paste niet steeds op de paadjes, maar Louis heeft heel wat pk in de armen en het lukt overal opperbest.

We hebben lange pauzes genomen, het weer was excellent, de sfeer en het landschap ook, en zeker en vast de mosselen. En het is dus 18u als we terug aan de Vleug komen. Het voelt niet aan als 18u want de meesten verschieten dat het al zo laat is. Echt voelen doen we het ook niet in de benen, de afstand was 13.5km en dat is ons normale traject. Er is hier beslist meer zuurstof in de lucht met al dat groen en dat water want echt moe zijn we niet. De ozonconcentratie zal hier wel heel gunstig geweest zijn.

Wij danken hierbij Monique, Armand, Erik en Fanny voor al de energie die ze in deze wandeling gestoken hebben. En ze hebben beloofd dat ze dit volgend jaar nog eens gaan doen met een licht gewijzigd parkoers. Dan zullen er beslist meer zijn die geen boterhammetjes meebrengen.

Deden mee : Babs, Bink en Wiske, Boy1, Chakin, Charly en Jelle, Dino, Fanny, Kizzy en Casper, Laika, Max, Ruby, Rusty en Shira en Bo en Molly, Woody, Zino,

Special guest stars : Aiko, Charlie en Ziggy en Fritz