Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Hoegaarden B groep 13-06-2010

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : Chris Lamers, Kristel Pedus.

St Gillistochten Hoegaarden

De wandeling start vandaag om 12:30 omdat er verkiezingen zijn in Belgiƫ, weeral eens. Verleden jaar was het dan ook Cavjeszondag. En we hebben Het Weer mee, 21 graden met licht briesje afwisselend zon en lichte wolkjes, ideaal dus om te wandelen. Onze cavjes gaan het niet te warm hebben.

Eerst doen we onze burgerplicht waarbij uitgebreid met de buren wordt gekeuveld en de steevaste uitdrukken dat we voor “de goei” gaan stemmen, niet uit de lucht is gegrepen. Dan vrolijk op weg naar Hoegaarden waar de bende al zit te wachten. Binnen zowel als buiten vinden we wachtende cavjes. Eerst nog een koffie en eventueel een broodje voor wie niet gebruncht heeft in de late voormiddag, en we gaan op pad.

Omdat verwacht wordt dat het parkoers heuvelachtig is, besluit de grote hoop om slechts 10 km te doen. Het is ook al namiddag en ’s avonds moeten de vava’s nog bezocht worden voor vaderdag.

Het vrouwtje van Jelle en Charly is in revalidatie en doet de afstand met de rolwagen. Haar echtgenoot is een stoer gebouwde mijnheer die dat best wel aankan en het ziet als een oefening voor zijn schouders! Zij hebben de dag voordien Roebie geadopteerd, maar die is loops en blijft bij de studerende dochter achter. Adoptant Timo is in tijdelijke opvang bij hen, en mag wel mee. Drie hondjes hebben ze bij en die worden, gezien de rolstoel, van hand tot hand gegeven om te stappen.

Het parkoers is ronduit prachtig, de hele streek is trouwens prachtig en onze cavjes kunnen het grootste deel van het parkoers loslopen. Enkelen worstelen met wat fysieke problemen en kiezen halfweg voor het parkoers van 6 km. Anderen slagen dapper af naar de 13km. We nemen nog een groepsfoto op een bank alvorens hen uit te waaien. En het lukt wonderwel om de pagadders op die bank te laten poseren. Alsof ze nooit wat anders gedaan hebben. Zoals steeds worden we duchtig nagekeken door de plaatselijke bevolking want zo’n troep van allemaal dezelfde hondjes zien ze niet gauw in Limburg. En dat heuvelachtige aspect valt nog wel mee, de rustposten zijn prima uitgerust en men schenkt Hoegaarden van het vat. Iets wat je buiten deze streek bijna niet kan vinden, dus profiteren we er van.

Aangekomen in de dorpskom van Hoegaarden zien we een prachtige kiosk staan en een al even prachtige kerk. Natuurlijk klimmen we met onze rakkers op de kiosk, en als ze dan toch zo mooi willen poseren vandaag, dan maar met zijn allen aan de balustrade van de kiosk. Mooi is dat! toch een aardig deeltje van onze club zien we hier verzameld. En onze rolstoelgebruiker gaat ook op de kiosk en laat haar handtas in de rolstoel liggen. Stedeling als ik ben, kan ik die aanblik niet zien en hang de handtas over mijn schouder. Ik neem mij voor de handtas bij het verlaten van de kiosk aan Martha terug te geven, maar door de riemen van mijn rugzak merk ik niet eens meer dat ik de handtas draag en ik vergeet het.

We wandelen verder een vlekkeloos parkoers af in het prachtige pajottenland, we hebben onderweg weer bij gebabbeld over van alles en nog wat en hebben genoten van de mooie dag. Deze avond wacht de verkiezingsshow met de uitslagen, dan zitten we natuurlijk voor de buis om te zien of “de goei” gewonnen hebben.

Martha komt bij de eindmeet naar me toe, en een beetje bleekjes zegt ze : er is een ramp gebeurd…ik merk net dat ik mijn handtas kwijt ben. Daarmee valt meteen mijn euro, en ja hoor de handtas hangt nog steeds aan mijn schouder, samen met mijn rugzak. Sorry Martha dat ik er niet eerder aan gedacht heb.

Op naar de volgende wandeling die een eigen organisatie is, Fanny en haar baasjes sloven zich al een heel voorjaar uit om een mooi parkoers bij elkaar te krijgen voor onze groep. Meer info volgt nog in de loop van de volgende dagen op onze webpagina : al onze wandelingen op een rijtje, onder de botinnekes.

Deden mee : Bink en Wiske, Charly en Jelle en Timo, Chica, Dino, Fanny, Fluffy, Rhanny, Rikki en Rasco, Risca, Rusty en Shira en Bo en Molly, Snuffel. Wolfke en Snoepy, Zino