Cavalier King Charles wandelclub

Adoptie Roebie & Timo

De omstandigheden :

Wij zijn op zoek naar een nieuwe thuis voor ons 2 Cavkes. Voor mij met veel pijn in het hart maar ik moet met alles rekening houden…
Ik was degene die graag 2 hondjes wilde, van mijn man moesten er geen honden komen. Voor praktische problemen zoek je een oplossing maar voor het ene probleem is dat al moeilijker dan voor het andere natuurlijk. Mijn man is het ondertussen beu dat we vaak dingen niet kunnen doen of hinder hebben om iets te kunnen doen omwille van de hondjes. Ik til er niet zo aan maar voor hem is het echt iets wat op zijn humeur werkt de laatste tijd en daar moet ik ook rekening mee houden.
Ik moet ook eerlijk toegeven aan mezelf dat ik de hondjes niet echt de aandacht kan geven die ze nodig hebben, ook al doe ik mijn best. Ik kan niet fulltime werken bv omdat dit te zwaar is voor mij met een gezin en een huishouden erbij. Ik werk halftijds maar toch is dat ook al zwaar genoeg. Ik denk altijd dat ik meer tijd ga hebben en dan weer meer met de hondjes bezig ga kunnen zijn maar ik heb precies alleen maar meer tijd tekort inplaats. Ik voel me daar ook vaak schuldig over en ik denk ook vaak eens dat ze misschien ook beter in een ander gezin zouden wonen waar iédereen zich wil en kan bezig houden met hen. Dat verdienen ze ook want het zijn schatjes!
Daarom heb ik besloten om een goede nieuwe thuis te zoeken voor hen via jullie, ik weet dat er jullie geen moeite teveel is om hondjes een goede nieuwe thuis te geven en dat is voor mij héél belangrijk. Ik wil het beste voor de hondjes en ook voor iedereen in het gezin…

Roebie

Ter adoptie aangeboden op 22 mei 2010

Naam : Roebie
Geboortedatum : 1 april 2009
Geslacht/Soort : teefje Black en Tan
gesteriliseerd/gecastreerd : neen
vaccinaties : correct
Kinderen : prima
Katten en andere huisdieren : geen katten wel overige
Jachtinstinct : neen
Zindelijk : ja
Gewicht : 7 kg
Schofthoogte : 36 cm
Voeding : Eukanuba droge voeding, Duck diepvries, tafelrestjes

Wij zoeken :

Roebie bruist van energie en is zeer graag buiten. Ze heeft niks liever dan dat je speeltjes weggooit waar ze achteraan kan lopen. Ze vindt het leuk als je achter haar aan zit om haar speeltje te pakken maar apporteren doet ze ook graag.
Roebie is niet naar de hondenschool geweest maar kent de bevelen zit, af, los, neen en bench. Er moet wel nog wat gewerkt worden aan de bevelen, naar de hondenschool gaan met Roebie zou zeker goed doen. Ze leert zeer snel en werkt graag voor je en ze heeft echt nood aan meer actie, beweging en uitdaging.
Roebie slaapt in de bench. Ze kan net als Timo even alleen zijn. Ze is wel altijd samen met Timo, dus nooit écht alleen.
Roebie gaat ook heel graag wandelen en wandelt mooi aan de lijn. Ze heeft wel last van wagenziekte.
Ze is dol op knabbelbeentje, pensstaafjes en runderstaafjes zijn favoriet!
Na het eten wil Roebie vrij snel weer naar buiten om haar behoefte te doen. Regen of sneeuw deren haar niet en ze ligt heel graag te zonnen.
Knuffelen vindt Roebie ook erg fijn en ze is erg graag bij je in de buurt. Voor een snoepje krijg je veel gedaan

Nota :

Wie Roebie adopteert betaalt 215€ voor haar verplichte sterilisatie inclusief medicatie voor nazorg, overige kosten zie onze adoptievoorwaarden.

Timo

Ter adoptie aangeboden op 22 mei 2010

Naam : Timo
Geboortedatum : 22 januari 2008
Geslacht/Soort : reutje Blenheim
gesteriliseerd/gecastreerd : ja
vaccinaties : correct
Kinderen : prima
Katten en andere huisdieren : geen ervaring met katten, overige ok
Jachtinstinct : neen
Zindelijk : ja
Gewicht : 10 kg
Schofhoogte : 33 cm
Voeding : Eukanuba droge voeding, Duck diepvries, tafelrestjes

Wij zoeken :

Hij is graag altijd in de buurt van zijn baasje, hij trippelt overal achter je aan of komt dicht in de buurt bij je liggen slapen.
Hij is erg rustig in huis en gaat heel graag wandelen. Hij speelt ook erg graag trek- en zoekspelletjes maar achter speeltjes aanlopen en apporteren vind hij maar niks.
Timo is naar de hondenschool geweest en wandelt mooi mee aan de leiband, hij kent de bevelen zit, af (= liggen), los, hier, neen en bench. Timo is niet wagenziek en gaat graag mee met de auto.
Timo slaapt in zijn bench als we niet thuis zijn en hij kan prima even alleen blijven.
Hij speelt erg graag met een snackbal.
Hij werkt graag voor zijn baasje, zeker als er een snoepje aan te pas komt. Timo is niet graag alleen buiten en als het regent komt hij liefst helemaal niet buiten. Hij moet dan met een beetje dwang naar buiten om een plasje te gaan doen.
Timo lust zéér graag pensstaafjes, deze eet hij altijd meteen op. Andere knabbelbeentjes lust hij ook wel maar vaak eet hij die niet meteen op maar hij beschermt ze dan wel.
Hij heeft soms ook wel last van baknijd (en knabbelbeentjesnijd) hier thuis terwijl dit in het vakantie opvanggezin niet zo was. Hij leefde daar in een grotere roedel met een 7tal honden en daar maakte hij geen problemen over eten of knabbelbeentjes dus misschien heeft het hier thuis te maken met een slechte ervaring met een andere hond op dat vlak.

ROEBIE HEEFT HAAR GOUDEN MANDJE GEVONDEN…

DSC2961 DSC2963 DSC2965 DSC2966 DSC2967 DSC2968 DSC2970 DSC2971 DSC2972 DSC2973 DSCF1741 DSCF1751 DSCF1757 DSCF1763 DSCF1775 DSCF1781 DSCF1782

Zaterdag 12 juni 2010

Inleiding door Chris :

Het is zo ver, vandaag vertrekken we naar Dadizele (West-Vlaanderen) waar Roebie en Timo wonen. Er wordt afgesproken dat de nieuwe eigenaars Martha en Louis, die van Overpelt (Limburg) moeten komen, eerst in Brasschaat langs komen. Liliane komt van Boutersem (Brabant) ook naar Brasschaat. Van daaruit rijden we dan in 1 auto verder naar West Vlaanderen. Het is een hele rit. Eens daar besluiten Martha en Louis om tijdelijk ook Timo op te vangen zodat de verhuis voor beide hondjes zo zacht mogelijk verloopt.

Op de terugweg gebeurt precies het omgekeerde, maar dan hebben we de twee rakkers bij. Die kunnen zich eerst nog eens uitleven in onze tuin alvorens weer een uur in de auto te moeten zitten naar Limburg. En Bink is om zot te worden, hij wordt opgesloten in de keuken en mag alleen maar kijken, maar aankomen niet! Want Roebie is ondertussen loops geworden, en we gaan onze Don Juan niet de pap in de mond geven. Eens het gezelschap terug vertrokken is snuffelt hij de rest van de avond het gazon af, op zoek naar Channel nr5 in hondenversie.

Verslag van Martha :

Om 2 uur hadden we afgesproken bij Chris thuis, dan hadden we al een uurtje gereden.
Eerst een tasje koffie voor Louis en een glaasje fruitsap voor mij en dan nog een uur rijden.
Daar aangekomen was ik verrast dat het zo een schatten van honden zijn.
Daar nog iets gedronken, papieren in orde gebracht en dan terug naar Brasschaat.

Roebie en Timo mee op de achterbank, hun spulletjes in de koffer. Roebie viel meteen in slaap, zij had wel een pilletje gekregen tegen wagenziekte
Timo op Louis zijne schoot want die moest alles zien. Bij Chris even laten kennis maken met Bink en Wiske, de honden van de buren kwamen ook nog dag zeggen, vlug Bink binnen zetten want Roebie is loops.
allee we zijn dan goed thuis gekomen, en dan kennis maken met Jelle en Charly, die is eigenlijk nog bezig, Jelle is wat jaloers en trekt haar lip op naar Timo en Roebie maar dat zal wel los lopen zeker. Morgen zal ik nog meer schrijven na de wandeling met het Meuteke.

Zondag 13 juni 2010

Vandaag zijn we gaan wandelen met het Meuteke. Timo en Jelle werden door anderen vastgehouden want ik ben nog in revalidatie en gebruik een rolwagen. Het was niet te geloven maar we waren met een hele hoop en Timo wou enkel bij ons zijn zo goed kent die ons al… We hebben 10 km gedaan, alleen Roebie moest thuis blijven omdat ze loops was, mijn dochter heeft er dan mee gespeeld en is gaan wandelen. Timo, Charly en Jelle waren doodmoe die liggen nu te slapen.
Timo heeft zich reuze geamuseerd, hij heeft heel veel nieuwe indrukken opgedaan en wist niet waar eerst kijken, zoveel cavjes had hij nog nooit bij elkaar gezien. en ze waren allemaal vriendelijk voor hem. Hij heeft heel de tijd met zijn staart rechtop gelopen met een grote lach op zijn snoet. Het kon hem niet schelen wie de leiband nam, als hij maar mee kon doen en als hij ons maar kon zien.

Maandag 14 juni 2010

Vannacht hebben de honden goed geslapen . Mijn dochter Lisa was om half 5 wakker om te studeren en heeft toen de hondjes al buiten gelaten daarna hebben ze nog geslapen . Als ik opsta krijgen ze een stukje vlees en een hondenkoekje, het is mooi weer dus de deur blijft open en ze kunnen buiten wanneer ze willen,maar ze blijven mij liever volgen . Als ik even met een tas thee in de zetel ga zitten krijg ik recht gezelschap van 4 hondjes Charly langs links Jelle op de schoot en Roebie en Timo langs rechts.

Deze middag heeft Lisa Timo in de douche gezet, die houdt niet van water en sprong er dus altijd uit. resultaat ze kon ook nog de badkamer poetsen.
Nu zitten we op het terras terwijl de honden met elkaar spelen. morgen zal ik eens wat foto’s nemen.

Dinsdag 15 juni 2010

Vannacht hebben we Timo en Roebie uit de bench gelaten, het gevolg was dat ik een plasje vond op de mat, voor de rest waren ze braaf geweest.
Terwijl ik naar de dokter was kon Louis Timo terug wassen omdat hij diaree had. Nu gelukkig niet meer.

Roebie is super actief dus gaan we even met haar wandelen. Timo is nog moe van de wandeling zondag denk ik wat die slaapt maar door en kruipt zelf in de bench.
Louis wil Timo misschien wel hier houden omdat hij het erg vindt dat hij moet gescheiden worden van Roebie, allee ik denk er ook over na, en Lisa wil hem zeker.
Vandaag de beloofde foto’s !!!

Woensdag 16 juni 2010

Vandaag moeten de hondjes een paar uurtjes alleen blijven want ik moet naar Leuven. We vertrekken om kwart na 6 en zijn om half 10 terug. We hadden de deur open gelaten zodat de bende binnen en buiten kon, dus geen problemen geweest.
Eindelijk beginnen Roebie en Timo goed te eten, ze hadden hun etensbak niet mee gekregen en die van ons was vreemd denk ik.

Vanavond komt Lieve langs om Timo een goede knipbeurt te geven, want die zit vol klitten en ik durf niet goed te knippen, bang dat ik in zijn vel knip.
Lieve van de Q-cavaliers (http://www.q-cavaliers.com/) geeft belangeloos een onderhoudsbeurt aan de adoptanten van het Meuteke die in opvang geraken. Kwestie dat het opvanggezin een propere hond in huis heeft. De eigenaars van Timo en Roebie hadden al gezegd dat Timo met zijn lange vacht, dringend naar de kapper moest en als er al eentje is die gespecialiseerd is in Cavjesverzorging, dan is het Lieve wel.

Lieve is langs geweest amaai het was de moeite! zoveel klitten heb je bij een hond nog nooit gezien en Timo kon niet stilzitten echt niet te doen. Eerst heb ik hem mee vastgehouden en toen heeft Louis overgenomen die ondertussen thuis is gekomen. Timo ziet er nu veel beter uit.

Hartelijk dank aan Lieve van de q-cavaliers want het was wel een paar uur werk.

TIMO HEEFT ZIJN GOUDEN MANDJE GEVONDEN…

Donderdag 17 juni 2010

Nu Roebie en Timo hier al een paar dagen zijn beginnen ze zich eindelijk thuis te voelen, ik denk dat ze wel wat treurden om hun vrouwtje.
Nu kan ik zien hoe goed Roebie en Timo al luisteren het zijn toch zo’n lieve honden.
Roebie gaat al mee op het kussen zitten als we gaan eten , anders gingen ze in de bench die dan wel open bleef staan of in hun mand. Het zijn echt wel-opgevoede honden die gewoon zijn geknuffeld te worden.
Roebie speelt nu veel met Charly, alleen is Charly rap moe want Roebie is echt een speelse hond die niet moe te krijgen is.

En we zijn eruit ! We houden Timo ook, dan kunnen Roebie en Timo samen blijven.

Zondag 20 juni 2010

Met Timo en Roebie gaat het prima het zijn 2 honden die heel graag geknuffeld worden en met de andere honden gaat het ook heel goed, ze aanvaarden elkaar prima. Ik denk dat Roebie verliefd is op Charly want ze loopt hem heel de dag achterna zodat Charly, als hij rust wilt, zich moet verstoppen. Timo voelt zich wat opzij geschoven en ligt dan maar altijd in mijn buurt.

We hebben ze vannacht weer uit de bench gelaten maar er was weer een plasje voor de achterdeur op de mat.
Als we gaan wandelen (met 4 honden is dat wel een aanpassing) trekken Roebie en Timo in het begin nog wel, maar na een tijdje gaat dat wel over. Ik denk dat we Timo vandaag of morgen wel kunnen loslaten op de wandeling want die blijft wel bij ons denk ik. Roebie nog niet want dat is een echte spring in ’t veld en rent achter elk vogeltje dat zij ziet in de tuin.
Ze liggen nu met z’n allen op de zetel te slapen. het zijn toch zo een lieve honden alle 4 !

Dinsdag 22 juni 2010

Vandaag zijn we naar Lommel-Sahara geweest en hebben een lange wandeling gemaakt. Timo heeft voor de eerste keer los mogen lopen samen met Charly en Jelle. Roebie niet want die is nog loops. We kwamen aan het water en Charly en Jelle gingen er meteen in Timo ging erachter, ze konden er niet genoeg van krijgen. Roebie ging er ook in voor zover ze kon want Louis wou niet in het water.

Nu zijn ze natuurlijk moe en liggen in de zetel Roebie en Charly in de ene en Timo met Jelle in de andere. Jelle is misschien de kleinste maar wel de baas dat merk je nu meer en meer. Gisteren wou Roebie niet binnen komen toen ik ze riep en Jelle ging ze halen met veel kabaal. Dit was het weer voor vandaag nog wat foto’s van de wandeling toevoegen en klaar

DSCF1877 DSCF1871 DSCF1869 DSCF1857 DSCF1848 DSCF1841 DSCF1833 DSCF1832 DSCF1821 DSCF1802 DSCF1801 DSCF1790

Zaterdag 26 juni 2010

Vandaag zijn we terug naar Lommel-sahara geweest. Voor de honden is zwemmen met dit weer een aangename bezigheid. Deze keer hadden we Roebie aan een lange riem gedaan zodat die ook verder in het water kon. Er was vandaag wel veel meer volk, zowel fietsers als wandelaars, zodoende moesten ze veel vast.

Dan maar het bos in, daar was het rustiger. Voor Louis was het zwaarder want met die rolstoel dat is niet mis, maar de honden hebben zich weer goed geamuseerd. Ik moet zeggen dat Roebie niet wagenziek is geworden maar misschien is dat omdat het niet zover is. Nu hebben ze weer hun bakje eten leeg en kunnen ze weer uitrusten van een vermoeiende wandeling.

Dinsdag 29 juni 2010

Vandaag zijn we naar de dierenarts geweest met Roebie, die was nog niet geweest omdat ze loops was.
Ze is heel flink geweest heeft maar even gepiept bij haar inenting.
Ze heeft ook niet meer binnen geplast en Timo en Roebie slapen nu in een open bench.
Ze komen ook sneller als we hun naam roepen, maar tijdens een wandeling durven we Roebie nog niet los te laten omdat die altijd wel wat ziet dat ze leuk vindt, bijvoorbeeld zou ze achter een vlinder of zelfs een vlieg gaan.
Met de lange riem kan ze ook het water in,  Louis zet ze er dan in en dan zwemt ze goed.
De hondjes doen niet veel bij dit weer, ze blijven liever binnen waar het koel is, maar ’s avonds komt er leven in en willen ze altijd spelen.
Zo dit was het weer voor vandaag.

Zondag 4 juli 2010

Vandaag zijn Nathalie en Robin van Kizzy en Casper op bezoek geweest.
Na begroeting van de hondjes konden ze fijn in de tuin spelen. Wij dronken eerst nog iets fris en babbelde wat over de cavjes om daarna in Lommel te gaan wandelen. Eerst de hondjes laten zwemmen in het meer en dan langs de voetgangersbrug naar de overkant van het kanaal omdat het daar rustiger is. Toen we in het bos aankwamen (na een stuk heide) moesten we vlug de hondjes vastmaken want wij hadden in de verte schapen zien loslopen, gelukkig hadden de hondjes ze niet eerst gezien.
Robin en Nathalie vonden dat Timo al heel goed naar ons luisterde, jammer dat Roebie niet los kan maar daar moet nog hard aan gewerkt worden. Gisteren hebben we haar eens los gelaten maar met veel moeite terug kunnen pakken want er waren teveel vliegen en libellen waar ze achterna zwom en liep.
Volgende zondag is het cavjeszondag dan gaan we wandelen met het meuteke, eens zien hoe Roebie zal reageren op zoveel cavjes.

Wordt vervolgd…