Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Nijlen B groep 14-03-2010

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : Ann Therie, Kristel Pedus, Kris Ghys, Robin De Ridder

Organisator: W.S.V. BERCHLAER (000)
NIJLEN (Antwerpen)
2e Kleine Netetocht

Eerst en vooral het belangrijkste voor een wandelaar : Het Weer.
Wel ze voorspelden een vrij sombere dag zonder regen en niet te koud. En daar kwam het ook op neer wat het weer betreft.

Voor de rest waren onze cavjes en hun baasjes weer een even vrolijke bende. Geen somberheid te zien, iedereen weer blij dat het eindelijk terug doenbaar is om te stappen na die lange donkere winter. En de opkomst is groot. 28 cavjes en 37 mensen, dat is een goede start zo vroeg op het jaar en zonder zon in het verschiet.

We hebben nog een overschotje van onze nieuwjaarsdrink, en nadat we elkaar in de refter van de Basisschool hebben opgewacht bij een warme tas koffie of thee, vertrekken we richting parking waar we de overschot van de nieuwjaarsdrink soldaat maken. We nemen onze eerste groepsfoto en gaan daarna op pad met onze bende vrolijk babbelende mensen en jolige hondjes.

We hebben een gastvedette bij. Baloe is onze adoptant die in één van onze gastgezinnen verblijft en vandaag meewandelt in afwachting van een definitieve adoptie. Hij is het niet gewend om lange wandelingen te doen, en we nemen ons voor als hij moe wordt, om hem om beurt te dragen. Maar dat blijkt helemaal niet nodig te zijn, hij wandelt flink mee, met de staart rechtop en zonder schrik van die hele bende cavaliertjes. Ze herkennen toch onmiddellijk soortgenootjes, dat staat buiten kijf. En hij wisselt al eens van wandelpartner, kwestie van hem niet aan één persoon te laten hechten alvorens hij herplaatst is.

En we begroeten ook nieuwkomers Rikki en Rasco uit Hoboken bij Antwerpen. Voor hen is het allemaal nieuw, ze hebben nog nooit zoveel soortgenootjes bij elkaar gezien.

De eerste helft van de wandeling biedt weinig spektakel. Woongebieden en velden wisselen elkaar af, en de hondjes kunnen de helft van de tijd zonder leiband lopen. Halverwege is de rustpost, en daar zijn pannenkoeken te verkrijgen. We zetten ons buiten op de banken om onze boterhammetjes op te eten en wat uit te rusten om daarna weer op pad te gaan. De rustposten zijn goed voorzien en er is voldoende zitplaats en variatie in het aanbod. Waarvoor een pluim voor wsv Berchlaer. In de eerste helft ontgoochelt het parkoers, maar de tweede helft van de wandeling maakt dit ruimschoots goed.

We wandelen eerst door wat woonwijken en komen dan aan een oversteekplaats naar het natuurgebied “De Kesselse Heide”. Er zijn speciale roosters aangelegd om grazende runderen in de zomer in de weide te houden. Maar die roosters zijn levensgevaarlijk voor hondenpootjes. Eentje die ons te snel afwas heeft al prijs. Hij jankt de hele troep bij elkaar, maar bij nader inzien was het meer paniek dan pijn. Het loopt gelukkig goed voor hem af. Vriendelijke handen stellen zich op om de hondjes over de hindernis te dragen, en wie meer dan één pagadder bij heeft is hier heel dankbaar voor.

De heide is nog dor, maar met wat fantasie in het purper kan je je voorstellen hoe mooi het hier op het einde van de zomer moet zijn. Het doet me eraan denken om reeds afspraken te maken met onze Limburgers om terug een wandeling te organiseren met het Toeristische treintje van As, maar deze keer dan als de heide bloeit, zodat we Limburg op zijn schoonste hebben. En waarom niet meteen een afspraak voor Waals Brabant waar Woody ons opnieuw laat zien hoe mooi het Noorden van Wallonië wel is. De streek rond Villers La Ville was verleden jaar ook een topper. Wie één van deze wandelingen verleden jaar gemist heeft, krijgt hier een tweede kans. Onze zomer is dus bijna volgeboekt.

Bij de eindmeet staat een kraampje met lekkere pensen en appelspijs ons op te wachten. Eens binnen in de lokalen kunnen we ervan genieten bij een lekkere pint of koffie. En de baasjes van Dino zitten hier op ons te wachten. Paul is volop bezig met de administratie van de lidkaarten, en iedereen mag mee een kleurtje kiezen voor de lidkaarten 2010/2011 die in voorbereiding zijn.

Tot de volgende keer in Melsbroek.

Deden mee in de B-groep : Amadeo en Zita, Bink en Wiske, Boy1, Charly2 en Jelle,  Fluffy en Bo, Indy en Bruce, Kizzy en Casper, Lilli, Max, Rhanny, Rikki en Rasco, Rusty en Shira en Bo en Molly, Snuffel, Spiky en Fifty, Woody, Zino, en gastvedette Baloe.