Cavalier King Charles wandelclub

Adoptie Freggel

FreggelCIMG3429 FreggelCIMG3438 FreggelCIMG3547

Ter adoptie aangeboden op 14 maart 2010

Naam : Freggel
Geslacht : Reutje Blenheim
Geboortedatum : juni 2006
gesteriliseerd/gecastreerd : neen
schofhoogte : info volgt nog
gewicht : 10 kg
vaccinaties : augustus 2009
Kinderen : prima
Katten en andere huisdieren : honden prima, geen katten
Jachtinstinct : niet bekend
Zindelijk : ja
Voeding : droge brokken gemengd met wat vlees, kip of vis (van tafel)

De omstandigheden :
Na heel lang aarzelen hebben we toch maar besloten om U te contacteren. Wij hebben een mooie en lieve blenheim cavalier, van 3 jaar, die we naar ons gevoel niet
meer de nodige tijd kunnen geven om te ravotten enz…
Op 1 oktober namen we een drukke zaak over waar we heel wat tijd en energie in moeten steken om alles draaiende te houden.
Onze woning, die te ver van de zaak ligt, is verkocht, wat maakt dat we binnenkort met onze 3 kinderen boven de zaak gaan wonen, dit is heel klein behuisd, tot onze aanbouw af is,
wat toch wel een tweetal jaren in beslag zal nemen.

De beslissing om hem aan te bieden als herplaatser valt ons heel zwaar omdat we echt wel van hem houden, het is een zeer aanhankelijk hondje, maar bij deze zetten we onze
eigen gevoelens opzij in het belang van onze hond.

Daarom zoeken wij een goede thuis, mensen die hem in hun gezinnetje kunnen opnemen, liefst mensen die al een cavje hebben, waar hij net als hier een mandje heeft in de living, maar mensen die ook tijd hebben om met hem uit wandelen te gaan, en die de nodige tijd hebben om hem de aandacht te geven die hij verdiend.
Liefst mensen die een (afgesloten) tuin hebben. Hij is heel graag even buiten maar dat kan hier niet omdat hij dan ontsnapt, wij leggen hem dan al eens aan een hele lange lijn( als het
mooi weer is natuurlijk) maar dat is hij al snel beu omdat hij dan weer niet genoeg ruimte heeft om rond te crossen. Wanneer wij zelf ook buiten zijn, blijft hij mooi aan mijn zijde.
Tegenover mensen en kinderen is hij heel onderdanig. Tegenover vreemden gedraagt hij zich in eerste instantie wat terughoudend, maar eens je zijn vertrouwen gewonnen hebt, is het een echte knuffelaar.

Hij is gezond, heeft al zijn inentingen gehad (ook rabies want is afgelopen zomer mee op vakantie geweest) en is onlangs nog naar de kapper geweest voor een was en (beperkte)
knipbeurt.
Het enige wat ik er wel bij wil vermelden, is dat hij wel veel haar verliest (maar dit is naar het schijnt eigen aan cavaliers liet ik me vertellen)

Wij zijn niet de eerste eigenaar, vorig baasje was stervende toen wij hem overgenomen hebben. Hij was toen helemaal niet vrij van karakter, die mensen hadden 4 cavjes, de moeder,
de vader en 2 jongen. Freggel was de meest terughoudende van de 4 maar heeft inmiddels al veel moed verworven, bij ons is hij heel vrij.

Wij hebben zelf 3 kinderen, de jongste is 22 maanden.
Kinderen is hij gek op, hij heeft even moeten wennen aan onze drukke zoon, maar nu zijn het beste maatjes (hier zal nog wel menig traantje vloeien, moest Freggel het huis verlaten)

Hopelijk kunnen we voor onze gouden schat een warm mandje vinden, daarom dacht ik dat U contacteren de beste oplossing was, omdat ik lees dat de kandidaten echt wel gescreend
worden en ook een contract moeten tekenen waarin ze de belofte doen om goed voor het hondje te zorgen.

Nota van het adoptieteam op 14 maart 2010

Wie hier regelmatig leest, weet dat Freggel in December ook al eens ter adoptie werd aangeboden. De mensen zagen toen een lichtpuntje in hun toestand en dachten hun honden toch te kunnen houden. Ze zagen af van adoptie. Uiteindelijk hebben ze gezien dat de situatie niet naar positieve zin evolueert, ze konden de zaak niet overnemen, ze moeten nu huren en moeten noodgedwongen hun honden wegdoen omdat geen enkele huisbaas honden toelaat op zijn eigendom.

FREGGEL HEEFT ZIJN GOUDEN MANDJE GEVONDEN OP 29 MAART 2010

Freggel1 Freggel2 Freggel3 Freggel4 Freggel5 Freggel6 Freggel88 Freggel89 Freggel0286 Freggel0287 Freggel0289 Freggel0291 Freggel293 Freggel303 FreggelZee92

30 maart 2010

We zijn gisteravond goed thuisgekomen met Freggel.
Het begon al goed bij het verlaten van zijn oude thuis. Wat lag er onder onze auto? Een POES… al goed dat we gewaarschuwd waren dat Freggel er naartoe schoot. Als een pijl uit een boog schoot hij erheen. Gelukkig had Mark hem goed vast.

De terugrit verliep zonder moeite. Eerst keek hij nog wat argwanend rond, maar ook dit was vlug voorbij. Hij ging rustig liggen en bij het remmen hief hij zijn kop eens omhoog.
Ook bij de dierenarts was hij een voorbeeldig hondje. Amaai, hij liet zich goed onderzoeken en na veel goede raad van de veearts, reden we huiswaarts….
Onze Max vond het heel leuk om een speelkameraadje “op bezoek” te krijgen, ze speelden mooi samen in de tuin.

MAAR toen werd het bedtijd en onze Max begon te snappen dat Freggel niet louter “op bezoek” was, maar ook ging blijven slapen en wonen????
Wij lagen nog maar amper in ons bed, of de Max gaf ons een serenade van jewelste. Mark terug naar beneden. De Freggel bleef mooi liggen en heeft niet geweend, en na een paar uurtjes gaf ook Max er de brui aan en ging toch maar slapen.
Deze ochtend ging het al heel wat beter. Ze raken stilaan aan mekaar gewend.
Freggel heeft mooi zijn kom leeggegeten deze ochtend en heeft zeker al een hele kom water gedronken.

Wel schattig om zien. Wanneer de Max zin heeft om buiten een toertje te doen in de tuin, stapt Freggel gewoon mee… Freggel heeft zelfs hun nieuwe mand al ingedut.
Wat zijn we blij met onze nieuwe huisgenoot. Zo’n lieve schat. Hij komt gewoon rustig naast je liggen, waar je ook bent (zetel, aan tafel, in de keuken…)

Groetjes en met meer nieuws morgen,

31 maart 2010

Freggel voelt zich hier al goed thuis. Komt al op onze schoot gekropen en vanavond is hij zelfs heel lang op mijn schoot in de zetel blijven liggen met zijn 4 pootjes in de lucht.  Ook onze Max lijkt hem volledig aanvaard te hebben. We hebben wel ondervonden dat Freggel niet weet wat speelgoed is. Hoe goed onze Max ook zijn best doet om hem aan te leren wat ermee moet gebeuren, Freggel komt er nog niet aan.  Tot nu toe reageert hij alleen nog maar op ballen in de tuin. Hij loopt er dan met Max naar toe, maar doet er nog niets mee. Dat zal nog wel komen.

2 april 2010

Met Freggel komt alles prima hoor. Zijn er al 2 opeenvolgende dagen mee gaan wandelen en trekken doet hij helemaal niet. Dat komt misschien omdat Max erbij is.
Vanavond kwam hij zelfs kwispelene spontaan onze oprit opgestapt toen we bijna terug thuis waren. Wij zo fier als een gieter natuurlijk dat Freggeltje zijn (nieuwe) thuis al zo goed herkent.
Alleen, hem in de auto krijgen is wat moeilijker. Eens hij in de wagen zit, is het geen probleem meer hoor. Dan is hij blij dat hij mee mag en gaat rustig liggen. We denken dat hij een beetje angstig is dat hij weer weggedaan wordt. Maar ook dat komt wel in orde hoor.

Vandaag heeft hij voor het eerst een speelgoedje in zijn bek gehad, maar wist niet goed wat hij ermee moest aanvangen. En de Max was natuurlijk te rap om het hem vlug te ontfutselen (hoewel hij identiek hetzelfde heeft).
Eten doet hij goed en het is een echte zuipschuit. Zijn pot is in 1, 2, 3 direct leeggedronken.
Wel leuk om zien. Freggel eet en drinkt liever uit de potten van Max en Max liever uit de potten van Freggel. Hij komt al veel gemakkelijker bij ons liggen in de zetel en vanavond is hij voor de allereerste keer uit zichzelf in een zetel gesprongen. Anders moeten we hem altijd eerst “uitnodigen”.

4 april 2010

Hierboven kunnen jullie nog een paar foto’s van Freggel vinden die zijn nieuwe thuis al heel goed gewoon is. Onze twee hondjes kunnen al bijna niet meer zonder elkaar, de ene zoekt altijd de andere om samen te spelen en in de tuin te crossen. Is wel heel leuk om te zien. Freggel eet ook heel goed. Verder zijn we vandaag met dat slecht weer maar even kunnen gaan wandelen en ze waren niet blij als we al terug thuis waren. Blijkbaar te kort!

5 april 2010

Vandaag zijn we met de woefkes een dagje naar zee geweest. Freggel heeft het nog steeds moeilijk om in de wagen te gaan. We moeten hem nog altijd oppakken en erin zetten. Eens we vertrokken zijn is het geen probleem maar. Alhoewel, vandaag (’t was wel de eerste keer dat we met hem wat verder reden) is hij wagenziek geworden en moest hij overgeven.

Eens aan zee had hij dolle pret op het strand. Loslaten durven we nog niet goed (ook onze Max niet hoor). Elke hond die er aankomt of passeert, daar blaft hij op ofwel begint hij daar tegen te “babbelen”. Maar wanneer je een terrasje met hem doet, gaat hij gewoon rustig liggen. Echt een voorbeeldige hond. Nu zien we ook dat onze Max best wel een nerveus beesteke is, maar ja voor Freggel er was, hadden we niets om te vergelijken.

Na onze wandeling aan zee werd het tijd om terug huiswaarts te keren en raad eens…. tot voor de auto geen enkel probleem. Freggel loopt mooi mee aan de leiband, trekt niet maar hij ziet onze auto en weigerde nog 1 stap te verzetten. En hoewel we hem een “instaptuigje” hadden gekocht (om later nekproblemen te vermijden) waarvan de verkoper beweerde dat hij zich er niet kon uit losmaken, lukte het onze Freggel wel. Hij is niet gaan lopen of zo hé, hij liet gewoon Mark verder stappen met tuigje en leiband en bleef rustig bij mij staan.

Hetzelfde tafereel als ’s morgens … Mark hem opgepakt en in de auto gezet en de terugreis is zonder problemen verlopen.

Waarschijnlijk zal die angst om in een auto te stappen binnenkort ook wel terug overgaan

7 april 2010

Het is vandaag al de 2e dag dat Freggel met Thibault en Max mee naar de oma van Thibault mag. Gisteren werden ze weggebracht door de papa en vandaag door de mama. Voor Freggel blijft het toch nog altijd een beetje angstig om de auto in te stappen, maar hij blijft al geduldig wachten tot je hem optilt en in de auto zet.

Aangezien er nogal wat gewerkt geweest is in haar tuin, zijn onze 3 jongens keimoe naar huis gekomen en deden de hondjes ’s avonds bijna niets anders dan liggen, slapen en uitrusten (liefst in de zetel op of naast onze schoot natuurlijk).

Morgen is het alweer een andere dag en komt de grootmoeder de 3 kadees oppikken. Vanaf vrijdag is er steeds 1 van ons 2 thuis en kunnen de kids rustig thuis blijven en met ons mee op stap gaan (hopelijk is het weer van de partij en kunnen we ons dagelijkse wandeling doen).

16 april 2010

Eerst en vooral de wandeling in Melsbroek van het afgelopen weekend.

Je herinnert je nog wel dat we zeiden dat Freggel autoziek was geweest toen we naar zee geweest waren. Toen raadden jullie ons aan de producten dan D.A.P. te gebruiken.  Eerlijk gezegd stonden we hier niet zo voor te springen, omdat we hier enkele jaren geleden een negatieve ervaring mee hadden. Vroeger hadden we immers ook 2 hondjes en na het overlijden van het eerste (James was een Yorkshire en is op 14-jarige leeftijd overleden), werd de tweede (Thor, een tibetaanse terriër van 12) zeer angstig. De dierenarts verkocht ons toen ook dit product, maar dan om in het stopcontact te steken wanneer wijzelf afwezig waren. Toen hadden wij de indruk dat Thor er “zot” van werd.

Maar alleen “imbecielen” veranderen niet van mening en we zijn het product toch terug gaan kopen, ditmaal in een verstuivervorm. We moesten hiervan wat op een doek verstuiven en in de auto leggen. De eerste keer hebben we Freggel nog moet opheffen om mee te gaan, maar ziek werd hij niet meer. En toen hebben we ook gemerkt dat hij de eerste keer gekwijld had en met dat product ook niet meer. We zijn dan ook wel niet meer zo ver gereden….

Toen kwam zondag eraan en maakten de jongens zich klaar om te gaan wandelen. De auto was ook klaar en wat zagen we gebeuren. Zoals altijd sprong Max als eerste in de auto en …. Freggel volgde hem zowaar.

Amaai, we stonden allemaal perplex te kijken. Freggel in de auto zonder hulp?????????????

De wandeling zelf is blijkbaar goed verlopen al waren ze allemaal doodmoe wanneer ze terug thuis kwamen. De hondjes zijn gaan eten en drinken en daarna met de 4 pootjes languit gaan liggen.

Deze week zijn er al verschillende kameraadjes van Thibault langs geweest (eentje is zelfs blijven overnachten) en hoewel dit geen van allemaal dogfanaten zijn, waren ze direct dikke maatjes met Freggel. Zo eentje willen ze ook wel. Hij kwam tegen hen aangekropen en buiten heeft hij lekker met hen meegespeeld. Aangezien het allemaal shotterkes zijn, liep Freggel ijverig mee naar de bal. Hij begint zelfs mee te grollen en te happen naar de “kleinere” ballen waar Max zo zijn gangen mee gaat. Maar er mee in zijn muil lopen en crossen zoals Max, doet hij nog niet.

Het is een echt plezier om ze samen bezig te zien.

Gisteren ging Thibault dan bij een vriendje spelen en er ook blijven slapen tot vanavond. Toen ik terug thuiskwam van het wegbrengen, waren de hondjes natuurlijk dolblij om mij terug te zien. Maar zo na een 5-talminuutjes begon precies hun euroke te vallen dat broer er niet bij was. Ik kan niet zeggen hoe dikwijls de Freggel met zijn voorste pootjes op de vensterbank is gaan staan, maar kleine baas kwam maar niet…

Dat zal wat worden als Thibault vanavond naar huis wordt gebracht. De vreugde zal niet opkunnen….

Freggel109

Freggel is erg gelukkig met zijn nieuwe thuis. Zijn baasjes Mark en Conny hebben detective gespeeld en hebben kunnen achterhalen waar Freggel geboren was. Ze hebben de ouders van Freggel gaan opzoeken en kennen nu zijn hele levensloop, zie de foto’s hieronder :

FreggelMoeder FreggelPup FreggelVader