Cavalier King Charles wandelclub

Adoptie Baloe

Baloe1

Ter adoptie aangeboden op 8 maart 2010

Naam : Baloe
Geslacht : Reutje Tricolor
Schofhoogte : 28 cm
Geboortedatum : 19 febr 2007
gesteriliseerd/gecastreerd : neen
vaccinaties : rond mei 2010 te herhalen
Kinderen : prima onder voorbehoud, lees tekst
Katten en andere huisdieren : Prima
Jachtinstinct : neen
Zindelijk : ja

De omstandigheden :

Het vrouwtje van Baloe is dementerend. Ze ziet haar hondje erg graag op heldere momenten, maar zoals dat is bij dementie, vergeet ze hem soms eten en drinken te geven, sommige dagen eet hij 4 keer, dan eet hij weer dagen niet en dan weer eet hij mee uit de pot en krijgt hij mensenkoekjes en limonade voorgeschoteld.

De kinderen konden het niet meer aanzien. Moeder moest eerst dringend naar het ziekenhuis en staat op een wachtlijst voor het rust- en verzorginstehuis. Voor Baloe hebben zij hun vertrouwen in ons gesteld.

Baloe is door de omstandigheden heel erg bang geworden. Hij heeft zijn korte leventje gesleten in huis en tuin en heeft nog nooit contact met andere dieren gehad (ook niet met honden) Omdat opvang erg dringend was is Baloe voorlopig in één van onze pleeggezinnen opgevangen waar hij het gezelschap van een lief gesteriliseerd teefje heeft van dezelfde leeftijd. Hij begon zowaar mee te rennen met het cavje dat we bij hadden. De bedoeling is dat hij regelmaat krijgt en open bloeit. Na contact met de da van Baloe hebben we vernomen dat hij kerngezond is, parasietvrij en goed onderhouden (de kinderen brengen hem regelmatig naar de hondenkapper) Hij heeft dankzij zijn jonge leeftijd nog geen gevolgen opgelopen van de foute voeding. Hij is bijzonder onderdanig en aanhankelijk. Kent geen commando’s maar is bijzonder slim en alert, hij ziet meteen wat van hem verlangt wordt, dat heeft hij noodgedwongen van zijn vrouwtje geleerd. Dus loopt de communicatie vlot. Alleen lopen aan een leiband doet hij als een pup, met duidelijke tegenzin want hij kent het niet. De da heeft Baloe een week in de opvang gehad en hij is toen reeds na enkele dagen open gebloeid.

Wij zoeken :

Op aanraden van de da van Baloe zoeken wij een omgeving waar Baloe nooit alleen is, waar hij ofwel een mens, ofwel een andere cavalier als gezelschap heeft. Geen jonge drukke kinderen, maar minstens adolescenten. Alhoewel hij lief is voor jonge kinderen, willen we hem de stress besparen om constant met hen te leven (bezoekende kleinkinderen geen probleem). Een omgeving waar hij regelmatig een wandeling krijgt, iets wat hij nu duidelijk niet kent. Het opvanggezin leert hem aan de leiband lopen.

Vanuit het Gastgezin :

Eerste berichtjes :

Baloe doet het erg goed, kent veel meer commando’s dan wij dachten en gehoorzaamt erg goed, bedelt niet en loopt ondertussen perfect aan de leiband zonder te trekken. Liefst van al apporteert hij balletjes. Het is een erg vrolijk bazeke. Hij geniet met volle teugen van de aandacht. Baloe heeft problemen met de spijsvertering, hij heeft diarree en eet niet goed. Hij is wel actief en speels.

Baloe is mee op wandeling geweest, lees het wandelverslag van 14 maart Nijlen en bekijk de foto’s.

14 maart 2010

Baloe heeft zijn eerste week doorgebracht in het gezinnetje van Lilly. Hij was nooit eerder in contact met andere honden en Lilly is een lief en onderdanig teefje. Zij heeft hem geleerd dat cavjes helemaal niet boosaardig zijn en dat hij helemaal geen schrik hoeft te hebben van teefjes. Op de wandeling op 14 maart maakte Baloe kennis met onze reutjes. En snelle jongen als hij is, had hij al vlug begrepen dat soortgenoten best bij hem passen. Hij heeft heel de wandeling met de staart rechtop gelopen. En hij werd uitgebreid besnuffeld door de groep. Bij de mensen ging hij van hand naar hand, want het is toch zo’n schatje!

Sinds die wandeling op 14 maart logeert hij bij Bink en Wiske. Eerst hadden we zo onze twijfels, Bink heeft de naam roedelleider te zijn en buitenstaanders er flink op te wijzen dat ze eerst hun vuurdoop bij hem moeten passeren. Exemplaren die hem naar de kroon steken worden luid grommend op andere gedachten gebracht. Het blijft bij wat lawaai weg en weer zoals het hoort in de cavjeswereld. Eens de rangorde bepaald, wordt daar niet meer over gediscuteerd.

Zouden we het risico nemen om onderdanige Baloe meteen aan de grote chef voor te stellen? Het moest wel, want bij Lilly kon hij maar beperkt blijven. Zou het niet lukken, dan hadden we nog twee adressen op zak waar Baloe op vakantie mocht. Dus nemen we hem na de wandeling mee naar huis.

Daar aangekomen volgt uiteraard een uitgebreid onderzoek door Bink en Wiske. Bink maakt zich groot : de staart rechtop, oren zo hoog mogelijk en op zijn tenen gaat hij met stijve poten langs Baloe. Die maakt zich klein en onderdanig, en zonder dat er verder nog gemord wordt, mag Baloe meteen Bink’s aftershave van de week ruiken. Wiske is nieuwsgierig, en loopt Baloe argwanend achterna. Hoe komt het toch dat die ferme reu helemaal niet in haar is geïnteresseerd? Gewoonlijk moet ze prompt op haar zitvlak vallen om niet aangerand te worden. Maar deze ziet haar niet staan.

Baloe heeft de vuurdoop doorstaan en gaat meteen zijn balletje halen om met de mensen te spelen, want hondenspelletjes speelt hij niet met honden, dat is duidelijk. En ondanks de 12km van vandaag heeft hij nog energie genoeg om met zijn speeltjes rond te zeulen. Bink en Wiske leggen zich neer en snurken.

16 maart 2010

Baloe is erg goed aan het eten. Dat was nodig, want hij is erg mager. Hij krijgt Duck diepvriesvoer speciaal voor het aansterken van honden. En Duck enkelvoudige pens gemengd onder zijn Farmfood Korrels als tweede maaltijd. Zijn ontlasting is normaal en dat is goed nieuws na het chaotische voedingspatroon dat hij gewend was.
En het is uittesten nu, kan hij alleen blijven of moeten er steeds mensen in zijn buurt zijn? We beginnen met enkele minuten de kamer te verlaten, en bouwen dit langzaam op. Baloe blaft wel, maar krabt niet aan de deuren. De eerste nacht sluiten we hem op in een ruime bench met al zijn hebben en houden. Naast de Bench slapen Bink en Wiske in een open mand. En ’s morgens horen we hem niet. Hij wacht geduldig tot we het deurtje open maken. Dus de volgende nacht staat de bench open. Baloe blaft even als wij de trap op gaan, maar ziet algauw dat Bink en Wiske hem verbaasd aanstaren. We horen hem niet meer.

18 maart 2010

We hebben het niet voor mogelijk gehouden. Maar Bink gedraagt zich als een goede huisvader. Nu Baloe zijn leiderschap erkent heeft, kan Baloe niets meer misdoen. Baloe doet de hele dag niets anders dan Bink imiteren. Kauwt bink op een been? Baloe ook, alhoewel hij in eerste instantie niet weet wat aan te vangen met een rawhide. Maar al vlug krijgt hij van Bink een platgesabbeld exemplaar en de start is gemaakt. Hij kauwt alsof hij kauwgom heeft ontdekt. Stopt Bink met kauwen, Baloe ook. Gaat Bink in de tuin zijn twee vriendinnen roepen, dan roept Baloe sportief mee. Hij weet niet waarom, maar van zodra de twee teefjes van de buren door de heg komen gesjeest, spurt hij naar zijn veilige bench. Dat zijn te veel vrouwen in één keer. Maar na wat over en weer gesnuffel is hij weer op zijn gemak en gaat hij op zijn beurt de tuin van de buren verkennen en natuurlijk markeren.

We zijn getuige geweest wat het betekent voor een hond om leiding te geven en leiding te krijgen. Op een gegeven ogenblik blaft Baloe naar eenden die neerstrijken op onze vijver. Bink staat op, gaat naast opgewonden Baloe zitten aan het raam, met zijn flank naar het raam gericht en zijn snoet naar blaffende Baloe. Hij staart gewoon in Baloe’s ogen…Baloe zegt nog twee keer woef, draait zich om en zoekt een speeltje. Bink legt zich weer neer op een strategische plek om zijn arena in alle rust en zonder lawaai te overzien. We kunnen het vertalen : hij heeft tegen Baloe gezegd : Snotaap, die eenden horen bij het tuinmeubilair, als er een reiger komt, dan moet je pas blaffen. En dat zal ik dan wel aangeven!

En dat allemaal met één blik ! En wij denken dan dat wij het zijn die Baloe trainen. Wat hebben mensen toch pretentie…

BALOE HEEFT ZIJN GOUDEN MANDJE GEVONDEN OP 21 MAART 2010

Vanuit zijn nieuwe thuis :

22 maart 2010

Het zijn mensen uit het verre Kortrijk die gekozen werden om de nieuwe baasjes van Baloe te zijn. Hij heeft twee speelkameraadjes Bruno den Prins waarmee hij tijdens de screenings al kennis maakte, en een vrouwtje dat steeds bij hem thuis is. Hier het eerste verslagje :

Baloe is goed aangekomen te Kortrijk.
In de wagen was hij zeer rustig. Een tijdje op de schoot en voor de rest op zijn kussentje.
Thuis heeft hij opnieuw kennis kunnen maken met Bruno en Prins in de tuin.
Hij heeft nog wat gespeeld met zijn balletje en water gedronken uit zijn blauw bakje.
Omstreeks 9u30 heeft hij al zijn speeltuigjes uit de mand gehaald.
Gezien het inderdaad een zware snurker is hebben we Baloe beneden in de woonkamer laten slapen in zijn bench. Uiteraard niet gesloten.
Hij was zeer rustig en deze morgen sliep hij zo hard dat hij me niet hoorde aankomen.

De eerste dag zit erop en Baloe ligt nu in zijn bench te kijken met grote ogen.
Vandaag was het inspectiedag voor Baloe. Alles eens bekijken. Uiteraard kwam het balspel ook aan bod, hij is erop verzot.
Voor de eerste maal bleef Baloe samen met zijn nieuwe broertjes een uurtje alleen in de garage. Ze waren alle drie blij dat we terug waren.
Baloe vraagt heel wat aandacht en dat kreeg hij vandaag ook. Hij mocht samen met Carine in de zetel zitten.
Het gaat goed met de drie reutjes samen. Ze zijn rustig en graag bij elkaar.

BaloeBal BaloeBink BaloePrins BaloeUitgeteld BaloeVakantie1 BaloeVakantie2 BaloeVakantie3 BaloeVakantie4 BaloeVakantie5 BaloeVakantie6

24 maart 2010
vandaag zijn we naar de dierenarts geweest.

Alle drie kerngezond.
Bruno heeft lichte cataract en weegt 9,1kg
Prins weegt 9,4 kg
Baloe is de kleinste en weegt 7,6kg
Alledrie gevaccineerd, chip in orde brengen en ontwormen.
Klaar om een weekendje buitenland.

26 maart 2010

Baloe vertrekt met zijn twee nieuwe broertjes op vakantie naar Duitsland, lekker ravotten en voor hem de grote ontdekking van de natuur.
Dus nog even wachten op nieuws.

29 maart 2010

Gezien het weekeinde maken we dan maar wat meer tijd om te schrijven over het trio.
Uiteraard zijn ze alle drie van de partij hier in Duitsland.
Ik dacht zo: “Is het de eerste keer dat Baloe op hotel gaat?” lucky one.
De reis in de wagen verliep vlekkeloos. Prins en Bruno op hun vertrouwde plaats op de passagierszetel vooraan. Ze kijken graag even buiten. Baloe op zijn kussentje aan de voeten van de passagierszetel. We hebben hem niet gehoord en zijn vrees om de wagen te starten is ook voorbij.
Gisteren hebben we ingecheckt in het hotel na een fikse wandeling van twee uur, een koffietje, een hondekoekje van de ober en een flinke knuffel.
’s avonds zijn we zoals gewoonlijk gaan eten en blijven de hondjes op de kamer. Geen sikkepit gehoord, het was muisstil.
Vandaag zijn we na een ochtendtripje en een plasje gaan winkelen. Het trio wacht dan rustig in de wagen met spleetje bovenaan de ramen zodat de wagen verlucht natuurlijk. Nadien hebben we een leuke wandeling gedaan rond een meer. Voor de eerste keer hebben we het trio los laten lopen zodat ze eens vrij kunnen ravotten. Dat vinden ze leuk natuurlijk. Dan nog een luchige maaltijd met brokjes en nu liggen ze alle drie omver te snurken en na te genieten.
Baloe is goed aanvaard door Prins en Bruno. Hij loopt en springt rond alsof hij herboren is. Het doet hem zeker deugd.
Hij heeft vandaag ook een groter exemplaar ontmoet, een hond van een 40-tal kg. Hij was even verrast maar de ontmoeting verliep zeer vlot zonder stress.
Uiteraard is zijn balspel voor hem heel belangrijk en besteden we ook hieraan aandacht zodat hij daar zich goed bij voelt.
Wat mag ik zeggen: Baloe krijgt de nodige aandacht maar niet in overmaat want dat is niet zo goed, hij zou zich verwend voelen. Ons trio wordt gelijk behandeld en daar voelen ze zich allemaal goed bij. Samen eten, samen drinken, samen uit en samen slapen… of snurken 😉

Het avondeten was zeer lekker. Alles in buffetvorm, ruime keuze en zoveel je wil. Echt een aarader dit hotel. We kennen het dan ook al jaren maar ik ga het u niet verklappen want het is oh zo moeilijk om te boeken daar het steeds volzet is.
Maar dat terloops. Een lekkere bout op mijn bord zette me aan om aan ons trio te denken. Wat zouden zij hier van smullen en ja, ik heb dan ook zo’n bout meegenomen op de kamer. Dat is heel wat anders dan korreltjes. Elk om beurt krijgen ze een stukje lekkers.

Vandaag droog weer, we gaan een fikse wandeling maken door het landschap van Monschau/Mützenich. Ook hier konden we
al vlug de drie los laten lopen. Prins zijn jachtinsctinct werd geprikkeld waardoor hij heen en weer raasde, over boomstronken sprong,… Bruno is rustiger en Baloe bleef braaf bij ons lopen. Je kan wel raden wat we tegenkomen: Prins pottezwart van de modder, Bruno heeft zich in uitwerpselen van een paard gedraaid en Baloe dat was aanvaardbaar. Het resultaat was dat ze alle drie samen het bad zijn ingegaan na de wandeling. Afgemat van de wandeling en het wassen hebben ze gesnurkt en bomen omgezaagd.
Nu blijven ze nog wat nadrogen op de kamer en gaan wij hier plaatselijk een museum bezoeken.
Vandaag terug wat lekkers op de menu: coq au vin. Mooie stukjes kip zonder beenderen natuurlijk. Baloe is er echt zot op.

Het is maandag, onze laatste dag. Het regent afwisselend pijpestelen. Geen weer om een hond door te jagen. De dag verloopt dan ook meer in plaspauzes. Het zal het trio een zorg wezen want ze zijn afgemat en uitgetelt van de vele wandelingen. Een kortere wandeling hoort er toch nog bij vandaag.
Terug thuis zijn ze gelukkig en tevreden en liggen ze nu alle drie uit te snurken.

3 april 2010

Na een deugddoend weekeinde is alles hier terug in zijn plooi gevallen. Ons trio is uitgerust van de uitstap… alhoewel, Baloe ligt alweer te snurken in zijn bench.
Hij kan echt zo vast slapen dat hij me ’s morgens niet hoort aankomen en dan verrast is dat ik voor hem sta.

8 april 2010

Na ons welverdiende verlof in Duitsland ben ik er terug ingevlogen. Momenteel heb ik ontzettend veel werk. De hondjes krijgen alle aandacht van mijn vrouw maar ’s morgens en ’s avonds ben ik er ook wel.

We hebben wat problemen met Baloe die zijn dwang terug heeft opgewakkerd om naar zijn oren te snappen. Het bezoek aan de veearts heeft ons verteld dat hij zeker geen last heeft van oormijt. We hebben contact gehad met zijn vroegere veearts in Zonhoven. Die wist van deze kleine kwaal en heeft ons de naam gegeven van een bepaald medicijn. Terug contact opgenomen met onze veearts, die gaat het ons bezorgen zodat we het kunnen uitproberen.

Verder doen ze het goed samen. Baloe gaat graag mee met de wagen. Als ik wil vertrekken staat hij als eerste bij mijn bestelwagen. Hij is zeer nieuwsgierig en wil alles zien, loopt steeds achter ons aan. Hij wil echt meer dan aandacht alleen maar een houvast aan mensen waaraan hij zijn vertrouwen wil geven. Hij ligt graag in de zetel, snurk als geen ander en speelt onvermoeibaar met zijn balletje. Zondag hebben we een wandeling gemaakt in het Kortrijkse platteland tussen de velden. Hij loopt heel graag vrij rond en bruist van energie.

20 april 2010

Betreft zijn zenuwtrekje is dit nog niet verbeterd. Baloe krijgt zijn pilletjes maar de veearts had ons gezegd dat dit toch een zestal weken kon duren eer we resultaat hebben. Hij is er zeker niet slaperig van, integendeel is Baloe een opgewekt wezentje dat graag huppelt en speelt.
Baloe behoort zeker tot de roedel. In het begin wat afzijdig heeft hij nu toch zijn plaats gevonden. ’s morgens krijgen ze elk hun boterham. Baloe speelde hiermee en was nogal slordig om het te laten liggen. Bruno, komende van bij een kweker, heeft altijd moeten vechten voor zijn brood en zag de kans er dan in om het van Baloe te bemachtigen. Wij hebben dit gerust gelaten want ook in de natuur dient elk voor zijn hapje op te komen. De situatie is nu rechtgetrokken want Baloe speelt nog wel graag even met zijn eten maar zal het niet meer laten afnemen. Hij is maar al te vlug om zijn hapje te bemachtigen.
Baloe gaat graag mee met de wagen, hij wil er als eerste altijd bij zijn. Baloe heeft nog niet de neiging om zelf in de wagen te springen, ietwat verlegen denk hij dat hij dit niet kan alhoewel zijn soortgenootjes dat wel kunnen. Dit zal wel komen denk ik.

De rest van het jaar 2010

Niet altijd loopt een adoptie zoals het zou moeten lopen. Baloe is zeer mens-gericht en Prins en Bruno vormen een hechte roedel waarin zij Baloe niet toelieten. Maar de oplossing lag in het vooruitzicht. Prins en Bruno zijn met hun baasjes verhuisd en de dochter des huizes is met haar partner in het ouderlijk huis bij Baloe gaan wonen. Hij heeft nu terug twee mensen die hun volledige aandacht op hem richten, en dit roedeltje bevalt hem uitstekend. Niemand die zijn speeltjes of zijn beentjes afpakt, want Baloe liet het allemaal toe omdat hij de goedheid zelve is.

Hieronder vinden jullie de fotoreeks van Baloe zijn leventje in de zomer en de winter van 2010 en de verdere aanvulling van zijn dagboek door Iris en Frederick.

Baloe9033 Baloe8916 Baloe8911 Baloe8874 Baloe8867 Baloe8737 Baloe8733 Baloe8680 Baloe8483 Baloe8459 Baloe8456 Baloe8425

31 januari 2011

Sinds 23 oktober wonen Frederick en ik in het huis van mijn ouders. Dit is dan ook het huis van Prinske, Bruno en Baloe. Mijn ouders zijn een paar kilometertjes verder gaan wonen en namen Prinske en Bruno (ook Cavalier King Charles) mee. Die 2 honden zijn enorm gehecht aan elkaar en vonden Baloe wat te speels. Baloe is dus in zijn vertrouwde omgeving gebleven, maar met 2  nieuwe baasjes. Hij kende ons al dus totale vreemden waren we niet voor hem.  We stellen het heel goed samen. Hieronder lees je wat we al allemaal uitgespookt hebben.

Op 24 oktober gaat hij mee naar mijn grootouders, waar hij kennis maakt met onze 2 nieuwe kippen. Baloe is er heel braaf en komt goed overeen met de hond (een poedel) van mijn grootouders.

Op 31 oktober kuizen we ons caviahuis uit buiten en Baloe vindt het super om samen met ons in de tuin te ravotten.

Op 7 november gaan we voor de eerste maal naar de hondenschool. Baloe is wat overdonderd, maar doet het behoorlijk goed voor de eerste keer.

Op zondag 21 november zijn we naar de Eurodogshow geweest. Het was heel gezellig en we kregen er allerlei proevertjes voor Baloe. Ik kocht er een ‘klik en beloon’doosje met snoepjes. Dit nemen we nu iedere keer mee naar de hondenschool.

26 november zijn we naar de Palingbeek gaan wandelen. Het was een grote wandeling en het begon plots te sneeuwen. Ook was de cafetaria  nog gesloten. Dus waren we allen blij als we terug thuis zaten in de warmte.

12 december gingen we naar ’t Nonnebos. We zorgen steeds voor variatie in de wandelingen. Er waren nog 2 honden mee en het klikte wel met onze Baloe.

Baloe is graag overal bij. Bij mijn ouders gaan we op donderdag en zaterdag langs en hij vindt het leuk om Prinske en Bruno nog eens een actieve dag te bezorgen. Ook bij mijn schoonouders vindt hij het heel leuk. Als we er aankomen, zit hij voor de deur en heeft zijn pootje. Hij weet al goed de keuken zijn en weet van wie hij een knabbelingetje krijgt.

Op 31 december hebben we hier oudejaar gevierd en we waren met 15 personen. Baloe kreeg heel veel aandacht en heeft uren met zijn balletje kunnen spelen. Er wordt vol lof gepraat over onze kleine deugniet 🙂

Sinds zondag 16 januari mogen we allen 1 uurtje langer slapen, want Baloe moet maar een uurtje later in de hondenschool zijn. Hij doet het zo goed dat hij naar de hogere groep mag.

Gisteren 30 januari hebben we een uurtje gewandeld in de Gavers. Baloe deed het heel goed. Niet te veel getrokken en braaf als de andere honden passeren.

Vandaag kreeg hij een opgevuld bot en een nieuw balletje. Hij was dolgelukkig en liep het hele huis rond. Zo zie je hoe we onze hond bezighouden en hij ons 🙂