Cavalier King Charles wandelclub

Pruts en Happy op wellness kuur in Arendonk

Klik hier voor het kuuroord

IMG_0351 IMG_0352 IMG_0353 IMG_0354 IMG_0355 IMG_0356 IMG_0357 IMG_0358 IMG_0359 IMG_0360 IMG_0361

Pruts en Happy hebben beiden last van een hernia. Pruts woont in Beerse, Happy in Antwerpen. De eigenaars leerden elkaar kennen bij ons Meuteke en hebben afgesproken om elkaars expertise te delen over het gemeenschappelijke hernia probleem. Happy kampt bovendien met een licht overgewicht wat zijn hart niet ten goede komt en heeft veel baat gevonden bij een acupuncture behandeling voor de hernia.
Het vrouwtje van Pruts geeft hieronder het verloop van een Wellness sessie :
Als wij daar aankomen zegt onze pruts niets, want die is dat al gewend, en dat mag allemaal lang duren. Happy begint al te jammeren onder de douche. Wel blaft onze Pruts van: “hier ben ik weer” maar Happy zit dan vol schrik of stress en kent alleen Joke maar en moet niets van onze Pruts weten.
Nu onze Pruts doet het goed in het water, Happy kan ook heel goed zwemmen maar kan Joke niet missen, en uit het bad begint hij dan te jammeren, onze Pruts deed het ook één keer mee maar wij negeren dat, dus die weet ik ben hier voor te zwemmen.
Happy zal het metertijd ook wel leren.
1: eerst een douche van 30 graden met massage om zijn spieren te ontspannen.

2: dan aangelijnd zwemmen in een algenbad van 25 graden. Dat bad is ongeveer 10 m lang en 2 m breed.

3: na het zwemmen, terug een douche van 30 graden met spiermassage voor ontspanning

4: dan met warme lucht blazen tot hij droog is.

5: als beloning een hondenkoekje.

De kuur gaat als volgt: aangelijnd zwemmen, dat wil zeggen het baasje gaat er een eindje voor lopen en de hond zwemt je achterna, dan moet hij draaien en terug zwemmen naar het begin. Dan op een verhoog zijn hartslag meten en die zou dan na 30 seconden bij een normale hond goed moeten zijn.
De eerste keer heeft Pruts alleen 1 lengte van het zwembad mogen doen, nu was het heen en terug en dan een volledige kuur van 12 beurten, en die Pruts was doodop maar hij doet het heel graag, en hersteld er ook heel goed van. Thuis moet ge dan nog wel wat eten geven om spierkramp te voorkomen omdat ze zoveel energie verbruiken.

Ge kunt door een glazenwand kijken hoe je hond zwemt en bij onze Pruts is het zo dat één pootje nog een beetje stijf is in het water, maar wat ons nu opvalt is dat hij rechter loopt dus we houden vol.
De kuur kost 10 euro en bestaat uit 12 beurten als de hond er baat bij heeft, is wel 10 euro voor 12 lijntjes trekken. Of 100 euro voor een abonnement want normaal is het 12 euro.

Dat zwemmen is ook heel goed om je hond te laten vermageren, en ik schrok er van hoeveel mensen daar komen met honden met problemen en waarvan de hond beter wordt.

Is je hond bang van water of panikeert hij snel, of door een mankement verdrinken kan hij daar nooit, daar hij aangelijnd is en voor elke grootte is er een reddingsvest zelfs voor Wiske (zie adoptiecavjes)

Heb je een echte zwemmer dan mag je hond op het laatst los zwemmen dat heeft die van ons ook gedaan en je ziet dat hij er plezier aan beleeft, alleen de laatste twee beurten dan worden ze moe.

Maar het is een aanrader voor honden met spier of gewrichtsproblemen, na 3 beurten zeggen ze toch of het helpt.
Met onze pruts zijn zwemtraining gaat het erg goed, hij beweegt zijn één pootje terug normaal in het water en je ziet het ook bij het wandelen.