Cavalier King Charles wandelclub

Pruts bij de acupuncturist

Happy Happy42 Happy43 Happy44 Happy45

Verslag van Joke,vrouwtje van Happy

Sinds vorig jaar heeft Happy last van zijn rug. Ik stond op een morgen op en hij kon niet meer lopen. Ben toen in paniek naar mijn dierenarts gegaan.
Die heeft toen bij Happy acupuncture gedaan en ongelofelijk hij kon weer lopen, de oorzaak bleek een hernia te zijn.
Ik ga nu regelmatig met hem naar de DA en tot op heden is Happy erg goed met die sessies acupuncture.

Zoals je ergens anders kunt lezen laat ik hem nu ook zwemmen om zijn rugspieren aan te sterken. (zie Wellness voor honden wat verder op de dokterspagina)

Het Meuteke heeft mij gevraagd om eens zo’n sessies te beschrijven, wel eerst en vooral tast de DA zijn rug af om te zien waar hij pijn heeft, daarna wordt er op de noodzakelijk punten (de acupuncturepunten zijn welbepaalde plaatsen op de meridianen van het lichaam, die punten worden zeer nauwkeurig opgezocht voor de behandeling) naalden gestoken, die blijven daar een half uur zitten en worden dan verwijderd en weggeworpen, er worden telkens nieuwe naalden gebruikt..

De eerste keren was Happy wel een beetje zenuwachtig en bleeft hij niet mooi stil zitten met die naalden in zijn rug en poten en moest ik hem vasthouden, maar nu kent hij dat en nu blijft hij heel rustig zitten, het aanbrengen van die naalden doet helemaal geen pijn.

Er worden bij dieren vooral gewrichts- spier en zenuwpijnen behandeld.