Cavalier King Charles wandelclub

Gevoelige darmen bij Cavalier King Charles

DARMEN GEVOELIGE

Hier hangt veel af van de oorzaak van de gevoelige darmen, is er sprake van een voedselallergie, dan kan de dierenarts je hond een hypo-allergeen dieet voorschrijven.
Reageert je hond enkel slecht op bepaalde soorten voedsel, bv. varkensvlees, dan laat je die natuurlijk gewoon weg. Ook koekjes en snoepjes kunnen bij hondjes met gevoelige darmen best zoveel mogelijk vermeden worden, belonen kan ook met enkele brokjes van hun voer.
Het kan ook zijn dat er niet voldoende goede bacteriƫn aanwezig zijn in de darmen. Voor meer uitleg hierover klik je hier.

De kleine lettertjes: Alle informatie die u op deze pagina’s aantreft is geschreven door Elke Gillijns, dierenarts te Herzele. De informatie is auteurrechterlijk beschermd. KopiĆ«ren en/of verspreiden van deze informatie, in welke vorm dan ook, is derhalve niet toegestaan, tenzij met haar schriftelijke toestemming. Een link naar dit artikel wordt door ons wel zeer geapprecieerd