Cavalier King Charles wandelclub

Eten voor een inspanning bij Cavalier King Charles

Bij grotere hondenrassen is het antwoord hierop eenvoudig : GEEN eten geven voor de wandeling wegens risico op maagkanteling. Bij kleine honden komt deze aandoening gelukkig maar zelden voor, maar toch is het aan te raden om de ochtend van de wandeling zeker niet teveel eten te geven : meestal hebben de hondjes ook nog een autorit voor de boeg om tot bij het wandelparcours te geraken en veel honden worden met een volle maag snel misselijk in de wagen, bovendien kunnen ze tijdens de wandeling soms wat te hevig met elkaar dollen waardoor een volle maag natuurlijk ook van streek kan geraken. Je kan eventueel wel kleine hapjes meenemen voor tijdens de wandeling, maar vermijd dus best dat je hond met een volle maag vertrekt.

De kleine lettertjes: Alle informatie die u op deze pagina’s aantreft is geschreven door Elke Gillijns, dierenarts te Herzele. De informatie is auteurrechterlijk beschermd. KopiĆ«ren en/of verspreiden van deze informatie, in welke vorm dan ook, is derhalve niet toegestaan, tenzij met haar schriftelijke toestemming. Een link naar dit artikel wordt door ons wel zeer gewaardeerd.