Cavalier King Charles wandelclub

Adoptie Qarrotje

qarrotje_01 qarrotje_02 qarrotje_03 qarrotje_04 qarrotje_05 qarrotje_chris qarrotje_puppia_1 qarrotje_puppia_2 qarrotje_tuin qarrotje_tuin_1 qarrotje_zon qarrotje_zonnetje roedeltje

Wat vooraf ging kunnen jullie lezen op het dagboek van Lady en Fientje

02-10-2009

Zoals jullie ondertussen wel zullen weten is het verhaal met ons Qarrotje begonnen op deze bewuste vrijdag.. Vertrokken om er 2 te gaan ophalen en met 3 terug gekomen.. In eerste instantie was ik niet zeker of we ze wel echt zouden (kunnen) adopteren sinds David er natuurlijk ook nog iets aan te zeggen had en we moesten zien of ze wel zou passen bij ons..  Maar dan toch maar besloten om dat kleine prutstke mee te pakken.. Wel een beetje ongerust in’t begin want oh wat was ze toch fragiel.. De hele rit naar huis heeft ze op mijn schootje liggen slapen.  Eens we dan thuis waren en ze in de tuin kon rondlopen liep ze echt op haar gemak hoor.. Zij bepaalde haar tempo wel.. Wat je ook deed of zei (springen, juichen, roepen, lopen,…) de juffrouw bepaalde dat ze echt niet sneller zou bewegen.. ’s Avonds nog een dierenarts bezoekje wat toch wel enigszins een beetje geruststellend was, dan nog een doucheke en ze kon aan haar eerste nacht beginnen. Diezelfde avond nog was het voor ons al duidelijk.. Charlotje mag blijven! Zo vertederd door haar blik.. Het enigste ‘probleem’ dat er nog was, onze q-cavaliers waren nu geen echte q-cavaliers meer.. Qwick, Qwebble, Qnotje en Charlotje.. Zie je het probleem? Geen Q meer.. Maar nog voor ze allemaal gewassen waren heeft David hiervoor al een oplossing gevonden.. We maken van Charlotje gewoon weg Qarrotje.. Het lijkt er sterk op, het begint met een Q en met haar oranje kleur is het nog een echt pee’ke ook J Perfect gewoon en zo werd Charlotje een echte Q-Cavalier!

03-10-2009

Een hele dag slapen, slapen, slapen, slapen.. Ik ben echt verschillende keren gaan kijken of ons meisje nog wel ademde.. De andere 2 liepen redelijk wat rond en probeerde hun plekje te zoeken maar ons Qarrotje die had voor zichzelf beslist dat ze dringend nood had aan wat slaap… Het nieuwe eten dat ze krijgt valt serieus goed in de smaak J De eerste avond dat lapje duck, ’s morgens lekkere brokjes en voor het slapen gaan nog een dentastix.. Je verbaast je toch steeds weer hoe snel ze zo’n dingen doorhebben en kennen J Vanaf de 2de avond wisten ze al hoe het ‘slaapritueel’ eraan toe gaat.. Effe buiten om plasjes te doen en dan zo vlug mogelijk terug naar binnen om de lekkere dingen te gaan halen J en dan te slapen (jaja WEERAL slapen)…

04-10-2009

Om ons Qarrotje helemaal authentiek te maken als Q-Cavalier heeft ze natuurlijk ook een puppia nodig (zie fotootjes, de leibandjes en gareeltjes) en sinds ze bij ons allemaal hun eigen kleur hebben, Qwick rood, Qwebble blauw, Qnotje roos, heb ik voor ons Qarrotje voor groen gekozen.. Dat past mooi bij haar rood/oranje kleur en dan is het zoals het loof van een worteltje J een echt pee’ke met loof en al erop en eraan.. Dus vandaag besteld en nu wachten tot het wordt geleverd…

05-10-2009

Langzaam maar zeker komt er met de dag meer en meer leven in ons Qarrotje.. Ze komt zelfs haar plaatsje al opeisen als het over eten gaat.. Ze is echt verzot op alles wat met eten te maken heeft en dat stemt ons natuurlijk hoopvol. Hoopvol dat dat kleine fragiele prutske toch wat kan aansterken want als ze boven op je staat dan voel je die pootjes trillen.. Zo weinig spieren heeft het arm schaapje.. Ze huppelt ook al wat vrolijker rond en durft zich af en toe ook al eens aan een sprongetje wagen.. Het gaat de goeie richting uit J

06-10-2009

Een doorbraak! Toen ik in de berging bezig was, hoorde ik david ineens roepen vanuit de keuken, ‘Ze loopt! Ze loopt’.  Ons Qarrotje liep gewoon (of toch iets dat erop moet gelijken J), een duidelijk teken voor ons dat ze echt begon aan te sterken en meer energie krijgt. ’s Avonds in de zetel heeft ze mij ook de eerste keer ‘verwend’ met een wasbeurt.. Ons meisje voelt zich duidelijk al beter op haar gemak J

07-10-2009

Het is echt wel heel verrassend hoe ons Qarrotje al opgeleefd is sinds ze bij ons is.. Ze krijgt met de dag meer energie, ze dartelt door het huis als een jonge puppie 😉 Ze heeft nog een lange weg af te leggen eer ze volledig fit is maar het gaat in ieder geval de goeie richting uit!! Alleen het opstaan ’s morgens.. Daar denkt de juffrouw dikwijls anders over .. Vanmorgen nog, ik kwam beneden en dan gaat de hele bende de tuin in.. Ik telde er 5.. nummertje 6 kwam maar niet opdagen, en ik maar roepen ‘Qarrotje, Qarrotje, Qarrotje, tijd om op te staan’, maar er kwam geen beweging hoor.. Dus de 5 anderen maar buiten gezet en dan maar eens gaan kijken.. Daar lag ze dan hoor, uitgestrekt in de nest.. De oogjes zo stilletjes aan een klein beetje open met zo’n blik van ‘Moet dat nu ECHT? Dit is toch geen uur om op te staan!’. Ik ze dan maar opgepakt en naar de raam gedragen, toen was ze dan toch al wakker, nog een duwtje in de rug zodat ze buiten ging want ze wilde eerst al terug afdraaien richting nest :p, van een luie doos gesproken 😉

09-10-2009

Vandaag een belangrijke dag voor ons Qarrotje.. Ze moet nuchter blijven want we hebben een afspraak bij Kathleen (onze dierenarts) om haar eens grondig te onderzoeken en ook wat bloed te nemen zodat we exact kunnen weten wat er scheelt aan ons prutske en hopelijk er ook iets aan kunnen doen (kaal op haar buikje, opgezwollen buikje,…). ’s Ochtends heeft David ook wat urine opgevangen zodat dat ook mee kon voor onderzoek.

Dierenarts bezoek is al bij al vlotjes verlopen, Kathleen was natuurlijk ook helemaal verkocht aan ons Qarrotje (tja je zou voor minder J) en ook al heel wat goei nieuws. Ons kleine meisje was op een week tijd zo maar eens effe 700g bijgekomen!! We hebben ineens geprobeerd om wat tandsteen van haar tandjes af te krijgen want dat was ook wel heel dringend nodig.. Een grondige poetsbeurt zit er voorlopig niet in want daarvoor is ze veel te zwak, maar we krijgen antibiotica mee tegen de bacteriën en ook een poedertje om op haar eten te doen 1 keer per dag dat ontsmettend werkt en de adem verfrist.. Gepakt en gezakt vertrekken we terug richting Geel.. Uitslagen van het bloedonderzoek kunnen we al vanaf morgen verwachten..

10-10-2009

Onderweg naar Volendam voor een weekendje onder vriendinnen krijg ik telefoon van Kathleen.. De eerste resultaten waren binnen.. Licht afwijkende leverwaarden, maar niks problematisch daar, wel een heel laag aantal rode bloedplaatjes en een zorgwekkend tekort aan eiwitten. Een echte oorzaak is er nog niet uitgekomen maar er worden extra onderzoeken aangevraagd om bepaalde ziekten uit te sluiten en we krijgen de opdracht om haar dagelijks een extra eiwitje te geven.. Dus ik bel de resultaten door naar David en geef hem de opdracht ons Qarrotje van de nodige eiwitten te voorzien tijdens mijn afwezigheid…

11-10-2009

Thuis gekomen van het weekendje, word ik natuurlijk uitgebreid begroet door onze 6 hondjes en het valt mij onmiddellijk op dat ons Qarrotje alweer bekomen is.. Je ziet het gewoon aan haar blik, haar oogjes stonden er nog vrolijker in dan bij mijn vertrek… Wel leuk thuiskomen zo 😉

12-10-2009

Vandaag krijgen we het nieuws dat er waarschijnlijk een nieuwe thuis gevonden is voor Lady en Fientje.. De mensen die zaterdagmorgen komen kijken zijn wilde deze 2 engeltjes adopteren! Super nieuws dus! En ’s avonds was het eindelijk nog eens droog en hebben we onze hele kroost mee genomen voor een wandelingetje. Ons Qarrotje hebben we dan ook maar los laten lopen, die plakt tegen je benen en zoals Chris al insinueerde.. David loopt sneller dan zij, dus moest ze proberen weg te geraken, tja dan hebben we ze natuurlijk zo terug te pakken J, maar geen problemen hier, ze is geen meter van mij zijde geweken! Flink zo Qarrotje!

13-10-2009

Meer resultaten zijn binnen gekomen van het bloedonderzoek en weer kunnen er zaken geschrapt worden, de schildklier is ook volledig in orde, nu nog wachten op de resultaten van de nieren en bijnieren.. De symptomen die ze had kunnen ook nog van iets anders voortkomen, iets dat wel op te lossen is mettertijd namelijk ondervoeding.. Haar gezwollen buikje begint echt al te ontzwellen en haar ribbetjes zijn nog wel voelbaar maar er zit echt wel verbetering in! Onze meid krijgt zelfs al een taille J Vermoedelijk heeft ze in de roedel niet mogen eten van de andere hondjes en is dat geeneens opgevallen bij de vorige eigenaar, want ze heeft idd een dik buikje.

14-10-2009

De puppia is aangekomen!! En wat staat ze der mooi mee! (Zie foto) Haar medaille met haar naam en een telefoonnummer was van’t weekend al afgehaald door David en nu is het dus compleet J Klaar voor een wandeling…

 15-10-2009

In de voormiddag telefoon van de dierenarts.. Haar nieren waren ook in orde, dus buiten de licht afwijkende leverwaarden en haar hartruisje zijn er geen ‘erge’ dingen aan de hand met haar, wat een goed nieuws! Dus wat degelijke voeding en de juffrouw zal wel aansterken. Ineens besproken om tegen het einde van de maand nog eens langs te komen zodat we kunnen zien of ze dan sterk genoeg is om haar inentingen te krijgen zodat ze in november mee kan gaan wandelen…

Vandaag is de grote dag.. Afscheid van haar zusjes, Lady en Fientje worden opgehaald door hun nieuwe gezinnetje.. Ze weten volgens mij wel dat er iets te gebeuren staan.. 5 minuten voor het gezinnetje toekwam lag ons Qarrotje echt te knuffelen met Lady in het kleine mandje.. Echt aandoenlijk.. En toen ze er waren en wilden vertrekken ging Lady spontaan ons Qarrotje wassen..  Ik heb haar dan maar vastgenomen en wat extra geknuffeld want ik vond het zo zielig L… Toen iedereen dan vertrokken was, is ze een beetje gaan slapen en ik heb haar maar rustig laten doen. Als we aan tafel zaten, kwam ze toch al weer eens piepen en begon haar gemoed weer wat te beteren.. De rest van de avond heeft ze bij ons rondgehangen.. David nog eens een goeie wasbeurt gegeven en voor de rest genoten van de aandacht die ze kreeg…

We hebben ons wel voorgenomen om haar de komende dagen extra aandacht te geven, zo mag ze zaterdag een hele dag mee naar een vogeltentoonstelling met ons waar we administratie gaan doen en kunnen we haar een hele dag extra in de watten leggen..

16-10-2009

Vrijdag en vandaag voel ik me niet zo goed, maar vanavond moeten we weg.. Dus toch maar gaan werken maar besloten om een halve dag verlof te pakken zodat ik in de namiddag een beetje kan slapen.

’s Middags thuis gekomen nestel ik mij in de zetel met onze 4 cavjes.. Eentje aan mijn benen, eentje langs links, eentje langs rechts en ons Qwickske op zijn poefke 🙂 Ons Qarrotje lag ook langs mij en af en toe kwam ze dan zo eens in mijn gezicht snoezelen om te laten zien van ik ben hier ook en ik ben lekker dicht bij 🙂 Geweldig toch!

17-10-2009

Vandaag een hele dag gaan helpen op de vogeltentoonstelling van mijn schoonvader en we hebben besloten ons Qarrotje mee te nemen, zo komt ze eens onder de mensen en kunnen we ze ook wat extra aandacht geven zonder dat de andere 3 jaloers hoeven te worden 😉

Ons Qarrotje heeft het SUPER goed gedaan! Ze had wel veel werk hoor eer ze daar alles verkend had, maar dat vond ze nog wel leuk.. Tussen de vogeltjes mocht ze wel niet komen maar voor de rest waren dingen genoeg te zien en te beleven en natuurlijk had ze wel het nodige beziens 😉 Tijdens het eten kon onze juffrouw wel niet goed haar draai vinden hoor, maar wat wil je.. zoveel eten 🙂 daar lust ik ook wel wat van mammie 😉 Hier kan ze wel wat training gebruiken …

18-10-2009

Zondag en we hoeven nergens naartoe, dus tijd voor een kambeurt en een flinke wandeling!

Het volledige verslag van de wandeling kan je terug vinden op onze blog (zie lager) en daar staan ook nog wat nieuwe fotootjes.. De kambeurt ging ook vlotjes hoor.. Ze heeft er eerst wat op staan kijken toen ik de andere deed en zag dat er koekjes aan te pas kwamen.. Toen was er geen probleem als het haar beurt was 😉 Al die pluimpjes nog eens gekamd en we kunnen er weer voor een weekje tegenaan!

19-10-2009

Begin van een nieuwe werkweek en we proberen iets nieuws vandaag! Sinds ze voorspellen dat het droog blijft vandaag en de temperaturen niet te laag zijn, besluiten we om Qwebble en Qnotje in hun huisje te zetten buiten voor de dag en Qwick en Qarrotje samen binnen te laten.. Als ik ’s avonds thuis kom, komt ons Qarrotje uit haar nestje gekropen, helemaal verslapen 🙂 Maar alles is dus super goed gegaan! De voorbije dagen heb ik Qwick geeneens meer horen zagen of snauwen naar één van onze 3 meisjes dus hij voelt zich duidelijk al terug iets beter in zijn vel nu er 2 vrouwen minder in huis zijn ;-).

’s Avonds besluiten we om samen met de buren, Tinne, Steven en hun hond Haiko naar de lokale kermis te wandelen in Winkelomheide om smoutebollen (oliebollen) te gaan eten. De hele wandeling loopt ons Qarrotje als een dartele puppie mee aan de leiband :-). Het is ongelooflijk wat een vooruitgang deze meid al geboekt heeft en ik kan maar amper wachten om ze aan jullie allemaal te laten zien op de volgende wandeling! Als we terug thuis zijn is het natuurlijk dringend tijd om een dutje te doen, tenslotte zo’n paar km wandelen is voor ons klein prutske al een hele inspanning en moe maar voldaan valt ze in de zetel mee in slaap…

24-10-2009
Vandaag hebben we bezoek gehad van onze 2 neefjes Ralph en Kenneth.. Rarara wie er direct de favoriet was!
Ons Qarrotje natuurlijk, rustig als ze is natuurlijk de ideale hond voor bij kleinere kinderen 😉
Zie zelf maar op de fotootjes hoe ze er mee knuffelen!
De link naar het filmke :http://www.youtube.com/watch?v=JqxK0akXWT4
Link naar de blog : http://www.q-cavaliers.com/blog/?p=394
Link naar de website : http://www.q-cavaliers.com elk van hun hondjes heeft daar een plekje.

Qarrotje26102009_3 Qarrotje26102009_5 Qarrotje26102009_12 Qarrotje26102009_14 Qarrotje26102009_15 Qarrotje26102009_17 QarrotjeVerjaardag_1 QarrotjeVerjaardag_3 QarrotjeVerjaardag_5 QarrotjeVerjaardag_7 QarrotjeVerjaardag_9

26-10-2009

Niet veel gebeurd de laatste dagen.. Toch niet voor onze hondjes 😉 Of toch..
Gisteren zijn we naar de pompoenenmarkt geweest in Kasterlee en ons Qarrotje mocht mee! (Als enigste, wegens anders te veel gedoe op een te drukke markt) We wilden graag weten hoe ze zich zou gedragen in de drukte en wat een meevaller! Ze vond het allemaal best hoor, geen enkel probleem voor onze dappere meid! Halverwege heb ik ze wel in de draagzak gestoken maar dat was vooral voor de gemakkelijkheid sinds het echt wel druk was en ik schrik had dat ze anders vertrappeld zou worden. En tof dat ze dat vond, nu kon ze op haar gemakje alles bekijken.. Die oogjes gingen nogal heen en weer! Lekker hangen in de zak en maar rondkijken, wat wil een cavalier nu nog meer?
Knabbelen doet ze ook SUPERgraag alleen vordert het bij haar niet zo als bij de anderen, maar dat laat ze echt niet aan haar hartje komen hoor, duchtig ligt ze in de zetel op een beentje te knabbelen, een hele avond lang!
Vrijdag wordt een belangrijke dag want dan gaan we terug naar dokter Kathleen en hopelijk krijgt onze kleine spruit dan haar spuitjes zodat ze mee kan met de volgende wandeling.. Iedereen duimen voor ons meisje en tot binnenkort!

27-10-2009

Vandaag is het contract toegekomen van ons Qarrotje, nu is ze helemaal van ons! Blijkt nu ook dat ons prutske toch al gesteriliseerd is, super goei nieuws want dat wil zeggen dat ze niet meer onder narcose hoeft! Ik heb ook eens gebeld met de vorige dierenarts van ons Qarrotje en die heeft met wat verteld over haar geschiedenis. Nadien heb ik dan maar met onze dierenarts gebeld om een afspraak te maken voor vrijdag en zij gaat nu ook eens bellen met de vorige dierenarts, zo kunnen we hopelijk ons Qarrotje de best mogelijke zorgen geven!

30-10-2009

Vandaag opnieuw een belangrijke dag! We gaan opnieuw naar de dierenarts en deze keer met de goede hoop dat ons Qarrotje haar nodige inentingen krijgt. En ja hoor, ons meisje is al veel levendiger dan de vorige keer en Kathleen zag dat het goed was 😉 Ons Qarrotje heeft haar gewone inentingen gekregen en ook een vaccinatie tegen kennelhoest, en flink dat ze geweest is! Dan nog een keertje opnieuw wat bloed genomen om de eiwitwaarden en de leverwaarden na te kijken en ze is er al weer vanaf! Oja ook nog een keertje op de weegschaal en wat zien we, ons ‘prulleke’ is weeral 300g bijgekomen! Ze weegt nu net 7kg, een mooi gewicht volgens de dierenarts. We hebben dan ook nog geprobeerd welke hepatic-brokjes ze wel lust en haar keuze is gevallen op Royal Canin Hepatic. Gewapend met een voorschriftje om het eten te bestellen bij de apotheek verlaten we de dierenartspraktijk en trekken we richting mijn ouders. Alleen ‘vokke’ was thuis maar die was ook onmiddellijk verkocht aan ons Qarrotje hoor en zij ook aan hem. Je zou voor minder natuurlijk als je direct wat lekkers krijgt 😉

31-10-2009

Tante Liliane komt langs! Spannend hoor, tenslotte heeft ze ons Qarrotje al eens gezien toen ze Lady en Fientje de allereerste keer gingen bezoeken. En ze is onder de indruk hoor, ons Qarrotje doet natuurlijk ook wel haar uiterste best om te laten zien hoeveel ze al aangesterkt is en springt prompt van de zetel als Liliane toekomt (Dat doet ze zelden) en wonder boven wonder komt ze op haar pootjes terecht! Terwijl we bezoek hebben, krijg ik ook nog telefoon van Kathleen, de dierenarts, met de uitslagen van het bloed van gisteren. Goed nieuws! Haar eiwitwaarden zijn al goed gestegen, nog niet waar ze moeten zijn, maar echt wel beter! En nog goei nieuws want haar leverwaarden zijn nog gedaald (ze waren al beter tegenover het eerste onderzoek dat gedaan was bij de vorige dierenarts) en dus dat gaat echt allemaal de goeie richting uit! Over een maandje gaan we nog eens terug, dan kan ze ook haar inenting tegen hondsdolheid krijgen (we gingen ze niet alles ineens geven) en dan kunnen we ook de nodige waarden in het bloed nog eens laten nakijken…
02-11-2009

Vandaag is het exact een maand geleden sinds we ons Qarrotje, Lady en Fientje gaan ophalen zijn in Jabbeke.. ’t Is moeilijk te geloven want het is precies alsof ze er altijd al geweest is 😉 Ze voelt zich echt wel thuis en ze weet wel voor zich op te komen (en de nodige aandacht op te eisen). Afgelopen nacht was David niet thuis en hebben ze met z’n allen bij mij op de zetel geslapen.. Qwickske ergens op zijn gemak, ons Qwebble tegen mijn rug, ons Qarrotje op mijn hoofdkussen en ons Qnotje, tja, die is een paar keer goeiedag komen zeggen tijdens de nacht ;-). Zoals je leest, ze hebben allemaal stilaan hun plekje gevonden!
Oja, morgen is ons Qarrotje jarig! Dus ik moet nog dringend op zoek naar een extraatje om haar te verwennen.. Maar das voor straks 😉

03-11-2009

Qarrotje is Jarig!!!! En dat moet gevierd worden natuurlijk! We moeten wel gaan werken maar recht na het werk ga ik ons Qarrotje ophalen. Ons meisje mag mee naar de winkel om haar verjaardagscadeautje te gaan kopen! Eerst samen in de bus (onze Transporter) van voor op de zetel zodat ze een heel goed overzicht heeft over alles! Dan nog effe stoppen aan het tankstation en dan eindelijk zijn we aan de winkel! Een beetje onwennig in het begin maar van zodra de ‘winkelhond’ goeiedag komt zeggen is ze verkocht hoor 🙂 En de hele winkel zal het gehoord hebben.. Maar zo snel komt ze er niet vanaf want ze moet haar cadeautje nog passen! Na verschillende maatjes en modelletjes gepast te hebben kiezen we uiteindelijk voor een warme, waterdichte regenjas die extra bescherming geeft aan haar buikje! En stoer dat ze ermee is, fier als een pauw paradeert ze mee door de winkel en ik zet ze dan ook maar met jas en al op de toonbank want tenslotte moet haar cadeautje ook nog betaald worden. Nog wat snoepjes mee en natuurlijk een traktatie voor de broer en de zusjes, wat zullen ze blij zijn als ze dat allemaal zien 😉
Eens thuis gekomen is er natuurlijk ook nog het fotomoment waarop ze nog eens kan pronken met haar nieuwe jas (zie foto’s) en nadien de jas uit en de kast in voor wanneer het nodig is, iedereen een lekker knabbeltje en gezellig samen op de zetel!

08-11-2009

Vandaag een belangrijke dag voor ons Qarrotje! Haar eerste meuteke’s wandeling! Wanneer we ’s morgens alles klaar hebben staan verandert onze beestenboel ineens in een op hol geslagen meute! Jaja ze weten blijkbaar hoe laat het is 😉
Met z’n allen de auto in en vertrekken maar! Voor ons is het relatief dichtbij deze keer, een 35min rijden en we zijn er al! Liliane gaat ook mee en we besluiten om samen een kortere afstand te wandelen dan de rest, ons Qarrotje heeft tot hiertoe nog maar maximum 3km gestapt en dus willen we eerst ook zien wat dat klein prutske aankan, dus we kiezen voor route 6A, 6km wandelen door het bos, wat er al veelbelovend uitziet 😉
Oorspronkelijk zouden we met 3 zijn voor 6km en 5 hondjes maar al gauw groeit ons groepje tot eerst 5 personen en 7 hondjes om te eindigen met 7 personen en 8 hondjes :p En we doen het rustig aan, dat is wel nodig als we ons Qarrotje mee willen krijgen want zo door die bospaadjes en die oneffen wegen, dat is nog niet zo voor haar weggelegd hoor, ze volgt wel maar op haar tempo! Met haar warme trui aan steelt ze natuurlijk eenieders hart en met haar Cavalier blik doet ze iedereen smelten, als voorbijgangers dan nog haar verhaal horen, tja dan zijn ze natuurlijk helemaal verkocht en gaan ze verder met de boodschap ‘Verzorg ze goed eh’, natuurlijk doen we dat 😉 Maar desalniettemin moet ons prulleke getraind worden en dus stappen geblazen 🙂
Af en toe komen we wat modder tegen en soms gaat het goed, soms iets minder en probeert ze zich erdoor te ploeteren.. Al goed dat ze een trui aan heeft, die is al klaar voor het wasmachien 😉 Maar onze kleine meid houdt dapper vol, af en toe vindt ze zelfs al tijd om aan andere hondjes te gaan snuffelen (alle, ZIJ vindt dat ze tijd heeft om te snuffelen aan andere hondjes ;-)) En als er iets te eten te vinden is, dan schaamt ze zich nergens voor hoor, wacht maar op mij, ik draai effe terug en moet toch wel eens duchtig gaan ruiken en eventueel proeven van alle lekkernijen hier naast de weg! Gevolg, regelmatig wij ook terugdraaien en de juffrouw dan maar met haar 4 pootjes van de grond tillen om nog verder te geraken, want ja als het op eten aankomt….
Als we dan bijna aan het einde van het bos komen zie ik dat ze echt aan het einde van haar krachten zit, een pootje begint wat raar te doen en dus besluiten we toch maar om de draagdoek nog effe boven te halen ze erin te stoppen, een pauze van een minuutje ofzo en we zijn weer op weg.. Qarrotje als een koningin in de draagdoek zodat ze alles op haar gemak in’t oog kan houden en de rest terug aan de leiband voor het laatste kilometertje terug naar de vertrekpost!
Kortom een superleuke wandeling, bijna helemaal in de bossen en een hele goeie eerste wandeling van ons Qarrotje! Ze heeft me echt verbaasd met zover ‘flink’ mee te stappen!
09-11-2009

The day after 🙂
Niet veel leven vanmorgen toen ik onze hondjes ging buiten laten.. Qwick en Qnotje zoals gewoonlijk wel op post aan het poortje, ons Qwebbletje een beetje erachter aan maar ons prulleke lag nog zwaar te slapen in haar mandje hoor, maar toch tijd om op te staan! En met de nodige moeite komt ze toch uit haar mandje gewaggeld.. ’t Is er wel aan te zien dat ze wat stijf is, maar der komt een hele dag rust aan, dus dat zal wel weer beter gaan 😉 En zo gaan we spieren proberen te kweken 😉 Op naar de volgende wandeling en tot in Brecht!

Hierbij ga ik het dagboek afsluiten, maar als jullie willen weten hoe het Qarrotje verder vergaat, ik ga regelmatig hun avonturen op onze blog zetten, dus kom gerust eens kijken 😉
Pootjes en likjes van ons allemaal! (niet zozeer van ons :p, maar vooral van onze hondjes)
David, Lieve, Qwick, Qwebble, Qnotje en Qarrotje!

11-01-2010

Ik weet niet of jullie het al weten maar sinds eind vorig jaar heeft onze dierenarts ons Qarrotje genezen verklaard 😀 :), behalve haar hartje natuurlijk, maar das niet zo erg 😉
Haar leverproblemen zijn ook voorbij, dus zelfs het speciale eten gaat binnen een paar maand niet meer nodig zijn (ze heeft ons nog wel aangeraden om het nog een paar maand te geven want ze vermoedt dat het een zware leverontsteking geweest is).. En ze is nog bijgekomen ook, ze is in totaal meer dan 2kg bijgekomen sinds ze bij ons is en nu mag ze op dieet 😉

5-01-2015

Qarrotje haar lijfje is op, we hebben haar moeten laten inslapen, ze is 13 jaar geworden.

Meer info op volgende link : klik hier

Qarrotje2010_6 Qarrotje2010_8 Qarrotje20091004_14 QarrotjeGenezen