Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Winksele B groep 13-09-2009

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : Kristien Ghys, Kristel Pedus. (zie onderaan)

Organisator: WANDELCLUB HERENT (B 008)
Start: Sportzaal Warot, Warotstraat, Winksele.
IVO VAN DAMMETOCHTEN

En het ziet er schitterend uit vandaag. Niet te warm, niet te koud, netjes tussenin. We hebben een adoptantje bij die volgende week geplaatst wordt en nu even op logement is. Dus met drie achteraan in de auto en hupakee we zijn weer vertrokken voor Cavjeszondag. Deze keer in de buurt van Leuven. We hebben hoge verwachtingen want Leuven is een mooie streek, en we gaan ook wat vroeger want onze A-groep heeft weer wat stappers meer kunnen aantrekken. Die vertrekken om 10:15 dus moeten wij er zijn voor 10u. Maar de GPS neemt een afrit te vroeg. We komen terecht op een reuze grote werf waar inderdaad een geel met zwart plaatje staat met Winksele op. Na een telefoontje met onze A-ploeg komen we te weten waar we moeten zijn en om 10u precies staan we aan de deur van het lokaal, terwijl zij net buitenkomen. Wat zijn ze hevig! Het baasje van Boy1 is al druk doende met zijn wandelGPS en omdat ze toch geen kandidaten meer verwachten wordt de start wat vroeger gegeven dan 10:15. We wuiven ze uit, en beginnen aan een rustig ontbijt als onze B-ploeg met groepjes binnenkomt.

En ze blijven maar komen, de aanwezigheidslijst gaat rond en we tellen liefst 29 hondjes en 37 mensen. Een mooie groep, en we gaan op stap. We hadden de voorzitter beloofd om al de hoopjes netjes op te ruimen, wat we trouwens altijd doen, maar voorzitters krijgen daar graag bevestiging over. Onderweg moeten we echter oppassen, want andere hondeneigenaars zijn niet zo netjes, en het is af en toe roepen naar elkaar om geen uitschuiver te maken.

We beginnen met een steile trap, Fanny heeft het niet begrepen op de trap, en wilt het middenste deel opgaan dat ontworpen werd als afwatering. Het heeft het effect van een schuifaf, en al een geluk dat ze aan de leiband is want ze had tot beneden geschoven. Bovenaan worden haar pootjes grondig gecontroleerd om te zien of ze zich niet heeft bezeerd, maar dat is allemaal ok. En omdat de groep zo groot is wachten we regelmatig op elkaar, de drinkpauzes zijn voor onze cavjes welkom, en het water van de een is niet het water van de ander. Fijnproevers als ze zijn gaan ze overal wat slurpen, zouden ze het verschil proeven in water zoals wij het verschil proeven tussen Maes en Juppiler?

De wandeling verloopt over goed aangelegde wegen, hier en daar een bospad, af en toe een veldweg, het is helemaal niet vermoeiend. De rustpost laat lang op zich wachten en is dan eens zo aantrekkelijk als we er eindelijk zijn. We zitten 10 minuten en onze A-groep komt binnen gestapt, zij hebben al 14 km in de kuiten. We beginnen allemaal aan onze lunch en na een half uurtje stapt de A-ploeg weer heel plichtsbewust verder, terwijl wij nog even de luierik uithangen. De BBQ wordt druk besproken, en de intenties worden bekendgemaakt om volgende keer zeker aanwezig te zijn voor onze wandeling over de taalgrens. Meer info hierover kan je in de loop van de maand vinden op onze wandelinfo of onder de botinnekes.

De rest van de wandeling loopt verder met een klein spatje regen gedurende 5 minuutjes, terwijl we in het verslag van de A-groep kunnen lezen dat zij een flukse bui hebben gehad. En voor we het weten zijn we al babbelend aan de eindmeet waar de A-groep ons reeds opwacht. Er wordt nog gezellig nagekeuveld en dan keert iedereen weer huiswaarts, nog steeds met prima weer. En ons logeetje Odie, heeft het flink gedaan, 14km zigzaggend over de weg, zoveel cavjes in één keer heeft hij nog nooit gezien. En hij valt zalig in ’t slaap op de achterbank van de auto, samen met Bink en Wiske. En zo zullen er vandaag wel meer geweest zijn.

Lees ook het verslag van de A-groep !

Tot de volgende wandeling in Villers La Ville.

Deden mee in de A-groep :

Boy1, Flores

Deden mee in de B-groep :

Bink en Wiske en Odie, Charly2 en Jelle, Dino, Divko en Mica, Fanny, Kizzy en Casper, Laika, Max, Rhanny, Bo en Molly, Sammy en Beau, Snuffel, Spiky en Fifty, Toby en Casper, Wolfke en Snoepy, Woody, Zino