Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Winksele A groep 13-09-2009

Verslag : Christiane Lenders
Fotoreportage : Martin Gonnissen (zie onderaan)

Organisator: WANDELCLUB HERENT (B 008)
Start: Sportzaal Warot, Warotstraat, Winksele.
IVO VAN DAMMETOCHTEN

Om 10 u wachten de baasjes van Boy 1 in de sporthal van Winksele.
Ze zijn nieuwsgierig wie vandaag met hun de grote toer op gaat .
Het is Flores en zijn baasjes Johnny en Nancy. Na een snelle koffie en een groet aan Chris en Jef die net arriveren, vertrekken we.

Nancy heeft de hele nacht niet geslapen omdat ze denkt dat ze de 20 km niet aankan. Al snel blijkt dat we allemaal het goede tempo in de benen hebben en er is meer dan voldoende materiaal om over te babbelen. Nadat Boy kordaat Floris duidelijk maakt dat hij niet gediend is van ongewenste intimiteiten , kennen de cavjes hun plaats en lopen de 2 jongens de hele wandeling kameraadschappelijk naast elkaar. De plantjes en stenen worden wel steeds twee keer besproeid, sorry hoor !

We lopen door open velden en genieten van het mooie landschap, vooral de lavendelvelden liggen er prachtig bij ! Voordat we er erg in hebben bereiken we de eerste rustpost, gelegen aan een enorme visvijver. Zo’n mooie, propere halte komen we zelden tegen. Jammer genoeg is de pret maar van korte duur : 2 Franse buldoggen en 3 kleine keffers zijn niet gelukkig met Flores en Boy op hun terrein en ze laten dat duidelijk merken. Ze blaffen en bijten er zelfs lustig op los, zodat onze jongens als baby’s op de arm moeten gedragen worden !
De koffie is lekker en we moeten noodgedwongen iets meer tijd nemen om ons boterhammekes op te eten want het is flink beginnen regenen.
Gelukkig klaart het snel op en vertrekken we voor de tweede etappe.

Er is niet zoveel variatie in het landschap en op verschillende plaatsen zijn er wegenwerken. Onze cavjes zijn een beetje teleurgesteld omdat ze niet zoveel vrij kunnen rennen als ze verwacht hadden. Het wordt snel goedgemaakt als ze op de tweede halte de andere hondjes en hun baasjes kunnen begroeten. Het is een blij weerzien. Na een frisdrank en wat bijgepraat te hebben , beginnen we aan het laatste stuk. Dit is wel wat heuvelachtiger, maar onze spieren zijn intussen goed opgewarmd. Om 15u10 zijn we terug in de sporthal, met een verbaasde Nancy: gaat dit zo snel ? Beatrijs zit ons al op te wachten samen met Corinne, Spiky en Fifty. We drinken samen een flinke pint en maken al plannen voor een volgende wandeling terwijl Flores, Spiky, Fifty en Boy liggen te maffen onder de tafel.

Lees ook het verslag van de B-groep!
Deden mee in de A-groep :

Boy1, Flores

Deden mee in de B-groep :

Bink en Wiske en Odie, Charly2 en Jelle, Dino, Divko en Mica, Fanny, Kizzy en Casper, Laika, Max, Rhanny, Bo en Molly, Sammy en Beau, Snuffel, Spiky en Fifty, Toby en Casper, Wolfke en Snoepy, Woody, Zino