Cavalier King Charles wandelclub

Conny en Stefaan hebben een pupje gekocht, Gucci (oktober 2008)

Verslag en fotoreportage : Stefaan en Conny

Gucci1 Gucci2 Gucci3 Gucci4 Gucci5 Gucci6 GucciTaart

Woensdag 13 augustus.
We waren al een tijdje aan het twijfelen voor een derde cavje en omdat we met de fokster van Gio goede ervaringen hadden toch maar eens naar daar gebeld om te horen wanneer dat er een nestje zou zijn. Bij toeval is er net een nestje van een dikke week oud. (geboren 2 augustus) Dus ze vraagt om nog een weekje te wachten om te komen kijken en eventueel een keuze uit het nestje (3 ruby reutjes, 1 blenheim reutje en 1 blenheim teefje)te maken.

Donderdag 21 augustus
Terug naar de fokster van Gio. Natuurlijk is ook Gio mee om hem nog eens te kunnen tonen. Daar aangekomen is het al snel duidelijk dat er zeker een pupje zal gekozen worden. De keuze valt uiteindelijk op een ruby reutje. Gucci zal de naam worden.

Zondag 21 september
We hebben een keuze moeten maken tussen de Kempische cavalier wandeling en een bezoekje aan Gucci brengen en het is Gucci geworden omdat we anders geen andere mogelijkheid zien om tot daar te rijden. Het is tenslotte meer dan een uur rijden dus het kan tijdens het schooljaar niet snel eens op een avond. Gucci is natuurlijk al flink gegroeid en ligt te stoeien met zijn broers en zusje.
Vrijdag 3 oktober.
Een telefoontjeom te zien wanneer we Gucci mag komen. Zaterdag hebben we echter al afgesproken met Liliane om naar Yarike te komen kijken en zondag gaat het niet voor haar. Dus wordt er besloten om hem maandag te gaan halen.

Maandag 6 oktober.
Gucci mag eindelijk komen. Ines besluit thuis bij Yarike te blijven omdat ze vindt dat die niet alleen moet achterblijven. Tegen 21.00 uur terug thuis met Gucci erbij.

Dinsdag 7 oktober- vrijdag 10 oktober.
De eerste dagen voert Gucci een schrikbewind. Onze 3 andere cavjes durven bijna niet meer uit de zetel komen.

Zaterdag 11 oktober
Op controle bij de dierenarts. Net zoals bij Gio kan ze bevestigen dat we een gezonde jongen hebben waar niks op het gebied van gezondheid op aan te merken valt. Wel blijken er bij de controle van chipnummer en het paspoort andere nummers te zijn. Dus die zijn ergens verwisseld. Dus het boekje moet omgeruild worden

Zondag 12 oktober
Relatie tussen Gucci en de andere cavjes betert. Ze laten hem toe met hen te spelen en als ze het beu zijn zoeken ze een veilig heenkomen. Zeker op maandag als ze allemaal buiten in het zonnetje zitten is het een plezier om onze 4 cavjes te samen te zien

Woensdag 15 oktober

In de loop van de afgelopen dagen zijn Gucci en Yarike steeds korter naar elkaar gegroeid. Het is duidelijk dat Yarik de rol van mama overgenomen heeft en zich serieus met zijn opvoeding aan het bemoeien is. Dus schijngevechten zijn een van de plezierigste spelletjes die kunnen gespeeld worden.
Maandag 27 oktober

Gucci weet volop gebruik te maken van zijn rechten die hij heeft als puppie in een roedel. Zelfs bij Gio, die soms verrassend agressief uit de hoek kan komen met de andere cavjes als het om eten gaat, gaat hij de koekjes wegpikken. Gio gaat zelfs grotere koekjes stuk bijten en die dan overlaten voor Gucci.