Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Lommel B groep 09-08-2009

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : Kristel Pedus (zie onderaan)

Organisator: WSV MILIEU 2000 LOMMEL (V.L 043)
Start: Feestzaal Klosterhof, Oude Diestersebaan, Lommel-Kattenbos.

Lommelzand kan je in de DoeHetZelfzaak kopen,

Lommelzand is wit…

Maar wij hebben nog nooit zo zwart gezien !

De laatste keer dat ik er zo uitzag was op mijn 16e toen ik voor een vriendje ging supporteren op een motorcross wedstrijd !

Ik verdenk Lommel er van het zand eerst met Dash Ultra te wassen en het dan in zakjes te stoppen…

Neemt niet weg dat dit een prachtige dag is. Het weer is perfect, warm maar lichtjes bewolkt dus niet te heet, en droog. Af en toe een licht briesje, het kan niet beter. We starten in feestzaal Klosterhof om 11:00 stipt en verwelkomen de nieuwkomers Charly en Yelle uit Overpelt, Kizzy en Casper uit Wommelgem en Moby uit Geel.

Onnodig te zeggen dat we met onze groep heel wat bekijks hebben. Zoveel van dezelfde soort had men bij Milieu 2000 nog niet gezien. De voorzitter poseert dan ook trots voor onze groepsfoto. En we starten.
Meteen is het duidelijk : alles puur natuur, de cavjes kunnen al onmiddellijk zonder leidband en de sfeer is weer uitgelaten en vrolijk als altijd. Vakantieadresjes worden uitgewisseld, confituurrecepten doorgegeven en ditjes en datjes worden verteld. De baasjes regelen het Belgisch voetbal en het wielrennen voor eens en altijd en zonder incidenten. Het parkoers is ronduit schitterend. Onze complimenten aan parkoersmeester Jean Engelen van WSV Milieu 2000.

We stoppen dikwijls, want het is een droog parkoers en onze cavjes zijn nu eenmaal zuipschuitjes. En het heeft in dagen niet meer geregend. De grond is poederdroog, en omdat we weer met een hele hoop zijn, lijkt het alsof de cavalerie er aankomt. Op sommige stukken van de wandeling veroorzaken de dravende cavjes en stappende mensen een grote wolk. Ik vraag mij af, een stoflong ken ik, maar bestaat er ook een zandlong? In ieder geval lijkt mijn zakdoek recht uit de ondergrond van Waterschei te komen.
Maar het is toch zo plezant, de heide bloeit, de dennen geuren en het zonnetje schijnt. Spontaan klinkt in mijn kop een stapliedje uit mijn tijd bij de jeugdbeweging, met tekst van Armand Preud’homme. Kempenland aan de Diestse kroon, vol met frisse peren. Pas later kwam ik te weten dat er helemaal geen peren uit Diest aan te pas kwamen!

Maar schoon is het hier wel, glooiende landschappen met het beroemde Lommelzand.
De rustpost is ruim, een grote hal, helemaal niet benauwd en we profiteren er dan ook van om een tijdje te blijven zitten. Daar vinden we ook onze stappers van de 20km terug. Zij hebben al 14km in de kuiten, en na ons middagmaal vertrekken zij iets vroeger want ze hebben nog een heel stuk te doen.

De zon is inmiddels volledig doorgebroken en het is warm in de tweede helft van onze wandeling. Voor de gelegenheid hadden we net koelhalsbandjes voor Bink en Wiske gekocht. Wis is onze barometer. Zij gaat gewoonlijk als eerste in protest als het te warm is. Met het koelhalsbandje moet ze maar 1 keertje gedragen worden. Dus het zal wel helpen denken we.

Bij aankomst staat ons een lachende A-ploeg op te wachten. Wij zijn er te vlug, zeggen ze… ze hadden ons later verwacht. Hebben we niet gesjoemeld? Wij denken het niet, maar het zal wel een raadsel blijven, we prijzen ons gelukkig dat we geen wandel-GPS bij hebben, want dan moesten we de bewijzen op tafel leggen !

Gelukkig is er voldoende zeep om onze vuile handen en gezichten te wassen alvorens we andere weggebruikers de stuipen op het lijf jagen met onze camouflagekleuren. Er zijn trouwens de afgelopen week drie maal een hoop bandieten uit de gevangenissen ontsnapt en de bevolking is op haar hoede ! We gaan geen aanleiding geven…

Tot op de BBQ, en ook goed weer meebrengen he…

Deden mee in de B-groep : Bink en Wiske, Bo en Molly, Charly en Yelle, Dino, Fanny, Flores, Kizzy en Casper, Moby, Qweble en Qnotje, Sammy en Beau, Zino

Deden mee in de A-groep : Boy1 en Laika (lees ook hun verslag)