Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Zoersel A & B groep 14-06-2009

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage  : Kristien Ghys (zie onderaan)

K7 Zevenmaalkempen tocht
Een Aktivia organisatie
Organisator: WSV DE NATUURVRIENDEN – ZOERSEL VZW (410)
Start:
Zaal Curltureel centrum het Zonneputteke, adres : Zonneputteke 1c  2980 Zoersel.

Niet te doen! Echt BBQweer wordt er voor zondag voorspeld. Iedereen vierklauwens naar de beenhouwer om vlees te bestellen. De houtskool is op in de grootwarenhuizen. Wij leggen de koelbandjes voor onze cavjes al in het frisse water, korte broek voor Jef ligt klaar want morgen gaat het warm zijn.

Zondagmorgen : we staan op met regen, ach dat is zoals in het Amazonegebied, daar regent het ’s nachts ook en overdag is het er snikheet. En we hebben al zoveel gehoord over de bokkensprongen van ons klimaat sinds ze uitgevonden hebben dat de aarde opwarmt. Niks aan de hand, na het ontbijt gaat dat over zijn. ………………………. bij de derde tas koffie plenst het. Dat kan niet! Hebben de parapluverkopers deze keer meer aan Frank Deboosere beloofd dan wij? Maar optimist als we zijn denken we dat het een plaatselijke bui is en dat we voorzekers afstevenen op een betere regio.

De cavjes laten het niet aan hun hartje komen. We hebben twee logeetjes, Indy en Bruce, want hun baasjes zijn naar het verre Amerika voor hun jubilee. Ook zij kennen het ritueel van de botinnen boven halen, rugzak klaarzetten enz… Niet te houden die vier, leibandjes om en hup de auto in. Ze kunnen niet snel genoeg zijn want weg gaan doen ze graag, regen of niet. Er zijn wat schermutselingen op de achterbank over wie aan het raam mag zitten, maar als iedereen zijn plekje gevonden heeft kunnen we vertrekken.

Onderweg blijft het plensen, wij maken de bedenking : we wachten er tot 11u, daagt er niemand op, dan maken we rechtsomkeer en huren een film voor deze namiddag.

En dan komt het eerste telefoontje : zeg, waar blijven jullie? wij zijn hier al, dat gaat toch door he! Beetje later… we zijn al met achten, waar blijven jullie? Er zijn dus nog meer optimisten bij ons Meuteke. We halen uiteindelijk het record van 10 cavjes.

Het is de eerste keer dat we zo’n slecht weer hebben. Getuige de grote capes die we een jaar geleden gekocht hebben, en nu voor het eerst uit hun verpakking worden gehaald. Gelukkig is het helemaal niet koud. Het is wel een raar zicht, Jef met zijn korte broek, en daarover een cape zoals roodkapje er eentje had. Maar dan een groene, met blote sjottersbenen onder, maar ik heb maar niets gezegd hij zal het nu wel lezen en op de foto’s zien…

Eer we geparkeerd zijn en de vier rakkers hebben uitgepakt zijn we drijfnat en weeral wat tijd kwijt, en eens in het Zonneputteke (nogal een naam voor vandaag!) spreken we af dat we wat blijven koffiedrinken tot de bui over is. Tenslotte zei men nog deze morgen op de radio dat de lichte regenbuien tegen de middag naar het Centrum van het land zouden schuiven! En wat gebeurt er met de zware buien? juist, daar zwijgen ze liever over.

En we babbelen bij, en we drogen wat op, en we wachten, en na de zoveelste consumatie besluiten we het toch te wagen. Om 12u vertrekken we met regen en veel goede moed, en goedgeluimd. Tja enkel diegenen die hun hand niet omdraaien voor een buitje waren er bij, dus geen gezaag maar blije gezichten. Enkel Sammy en Beau en Dino, besluiten dat het wat te nat is voor hun vacht, en verkiezen om thuis voor TV te zitten. Chica loopt een stukje mee, maar doet dan het parkoers van 5km omdat er thuis nog verplichtingen zijn. En we hebben ook twee baasjes zonder hond. Het was geen weer om hun hond door te jagen, maar zelf zien ze het wel zitten. En zodoende trekken we verder met nog 7 cavjes.

Voor de Natuurvrienden van Zoersel is het ook tegenslag. Er werd voldoende voorraad ingedaan om nog eens 1000 wandelaars meer te ontvangen die niet komen opdagen. Wegens het natte weer en het bijgevolg late vertrekuur, kozen we voor 8 km. En het moet gezegd zijn het was een fantastisch mooi parkoers voor zo’n korte afstand. Ook heel verzorgde rustplaatsen, alleen waren de weergoden niet van de partij.

En tegen het einde van de wandeling breekt de zon door (we hebben een foto als bewijs). Maar onze cavjes zijn goed nat, en blij dat ze weer de auto inkunnen. Thuis zoeken ze een goed plekje om op te drogen, en tegen 6uur is het weer etenstijd, ze vragen vanavond niet om een wandeling. Dat is zeker.