Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Melsbroek B groep 12-04-2009

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : Ann Therie, Kristien Ghys, Lieve Van den Heuvel, Kristel Pedus… (zie onderaan)

Organisator: MARCHING TEAM 15 W. (B 045)
Start: Kazerne Groenveld 15 Wing Lu Tpt, Haagtsesteenweg 168, Melsbroek.

En we zijn weer op pad. Deze nacht heeft het in het Antwerpse lichtjes geregend, we vertrekken met lichte bewolking maar onderweg breekt het zonnetje al flauwtjes door. Ons rakkers zijn weer opgewonden want de baasjes hebben de bottinnen en de rugzak bovengehaald, en dat is niet voor een wandeling in het Peerdsbos, maar voor verder weg. Door hun zenuwen is het moeilijk halsbanden om te doen, en ze kunnen niet vlug genoeg in de auto zitten. Geen GPS nodig, we weten de weg nog van vorige keer.

En bij aankomst speelt zich weer hetzelfde ritueel af, door de slagbomen : WAT IS UW DOEL? wandelen mijnheer de soldaat OK DOORRIJDEN EN RICHTLIJNEN VOLGEN! En daar staan ze dan met een hoop tekens in de lucht zwaaiend, wonder boven wonder ontgaat ons de betekenis niet, we snappen onmiddellijk dat we geparkeerd worden tot op de centimeter nauwkeurig. Maar vraag mij niet dat armengezwaai na te doen want dan lijk ik een politieman in Milaan.

Voorzitter Carlo komt ons al onmiddellijk begroeten met een brede glimlach. Hij is erg gelukkig een waterzonnetje (en ons hopen we) te zien, want deze morgen om 4 uur hebben ze de afpijling nog gecontroleerd in de plensende regen, zowaar met een donderslag erbij. en hij heeft de minder prettige mededeling dat een deel van het parkoers moest vervangen worden. Het plan wordt er bij gehaald. Een heel mooi stuk natuur werd er op het laatste nippertje uitgehaald omdat de eigenaar van het domein zich blauw had geƫrgerd aan een wandelgroep enkele dagen voordien, die tot op zijn erf waren komen neuzen. Spijtig voor ons want verleden jaar was dit echt een topper. We hopen maar voor het beste, en onze cavjes komen in groepjes binnen. Weer drie nieuwkomers die we graag inschrijven. Om 11u is iedereen op het appel en we vertrekken met 28 cavjes. Eerst nog een groepsfoto met twee stoere soldaten in het midden, kwestie van de sfeer goed weer te geven.

Joelende hondjes rennen van voor naar achter in de groep. Bink geeft natuurlijk het voorbeeld van hoe het moet. Enkele pubers in de groep denken zich te moeten bewijzen door de ouderen een ritje te geven, wat gekibbel en gegrom, en ziezo, die weten hun plaats weeral. Ze voelen duidelijk de lente in hun bloed want twee don Juan’s gaan een tijdje aan de leiband. En neen hoor, deze keer was Bink er niet bij, hij gedroeg zich voor een keertje voorbeeldig tot opluchting van zijn eigenaars.

De nieuwkomers vragen zich af of ze het zouden wagen om hun lievelingen los te laten rennen. Maar voorbeelden trekken aan, dus gaat de leiband na enige aarzeling af. En ze blijven netjes bij de groep, wat dacht je dan vrouwtje? hier is zoveel te beleven en te besnuffelen dat we er niet aan denken om ons vertier elders te gaan zoeken. Voor koekjes hebben we geen tijd, daarvoor is alles veel te spannend.

En we hebben vandaag een adoptantje onder ons midden. Max staat op onze website, twee leden van ons Meuteke hebben interesse. De baasjes van de zojuist overleden Snoopy2 en het vrouwtje van Aika die een speelkameraadje voor haar cavje zoekt. Dus hebben we Max voor een dagje meegenomen op uitstap, en hij geniet met volle teugen. Hij kan niet zonder leiband, want hij heeft bij ons nog geen baasje en gehoorzamen is niet zijn sterkste kant, dus sorry Max, leiband. Maar heel wat cavjes komen met hem kennis maken en hij is helemaal niet bang, hij snuffelt vrolijk mee.

Het is toch een heel eindje stappen voor we aan de eerste rustpost komen. Het vrouwtje van Spiky en Fifty had liever de kortere afstand gedaan, maar omdat op die weg geen gezelschap was, sluit ze zich aan bij onze groep. Ze draagt bijna gans de tijd de kleine Fifty in een rugzak, en na een poosje gaat dat bijzonder zwaar doorwegen met rugklachten tot gevolg. Geen nood, we zullen eens zien hoe efficiƫnt ons Belgisch leger is. Een telefoontje naar het noodnummer en in een mum van tijd komt daar een groen legerbusje om haar op te halen. De gedienstige soldaat helpt haar in de wagen en we wuiven hen uit. Straks zien we elkaar weer aan de eindmeet.

De wandeling loopt voornamelijk langs veldwegen, bos zien we niet veel, het was inderdaad verleden jaar mooier, maar het weer zit mee. Het is warm en toch geen hevige zon, ideaal cavjesweer. En daar duikt dan plots een kippenhok op. Het staat aan de zijkant van een weide die afsgespannen is met elektrische schrikdraad. Wie trekt zich daar niks van aan? Bink. Vroeger deed hij dat niet, maar sinds we Wiske hebben moet hij toch laten zien hoe bang kippen van hem zijn! Er is toch iets op de wereld dat bang van hem is! Maar niemand kan hem achterna wegens de elektrische draad. Dus even wachten tot hij uit trance is en dan hoort hij het vrouwtje roepen. Gelukkig lijkt op de draad geen stroom te staan want hij wipt er galant doorheen. De kippen zullen een extra eitje van de schrik leggen en Bink heeft zijn heldendaad volbracht.

De tweede rustpost lopen we stijl voorbij, we zijn het er allemaal over eens, die was slecht aangegeven. Iemand oppert : hier zijn ze gewend om droppings te doen, we zullen zelf onze weg moeten zoeken…en bij aankomst zitten Spiky en Fifty ons op te wachten, ze hebben samen met het vrouwtje plaats voor ons gehouden op het zonnige terras van de mooie officiersmess. En het was koers vandaag, we zijn ruim op tijd terug van de wandeling om de aankomst van Tom Boonen niet te missen.

Volgende keer rijden we met een treintje in Limburg, eigen organisatie, dus vergeet deze keer niet op voorhand in te schrijven.

Deden mee :

Aiko, Waldo en Kato en Callisto, Bink en Wiske, Dino, Divko en Mica, Fanny, Gio en Milan en Gucci en Yari en Belle, Indy en Bruce, Qwebble en Qwick en Qnotje en logeetje Timo, Snuffel, Spiky en Fifty, Wolfke en Snoepy, Zino, Zipo.