Cavalier King Charles wandelclub

Adoptie Max

AdoptieMax7 AdoptieMax5AdoptieMax6 AdoptieMax1 AdoptieMax2 AdoptieMax3 AdoptieMax04AdoptieMax8 AdoptieMax9 AdoptieMax10 AdoptieMax11 AdoptieMax12 AdoptieMax13 AdoptieMax14 AdoptieMax15 AdoptieMax16 (1) AdoptieMax16 AdoptieMax17 AdoptieMax18 AdoptieMax19 AdoptieMax20 AdoptieMax22 (1) AdoptieMax22 AdoptieMax28

Ter adoptie aangeboden op 8 april 2009

Soort : reu tricolor
Niet gecastreerd
Geboortedatum : 18 mei 2007
Gechipt
Gevaccineerd
Zindelijk
Kinderen : meer dan ok
Andere honden : ok
Katten : kent hij niet dus : ?

Voorgeschiedenis en omstandigheden, tekst van de huidige eigenaars.

Max is een reutje, een tricolor, volledig in orde met boekje en al. De reden is dat we jammer genoeg te weinig tijd hebben, beide gaan werken + we hebben een kindje van acht maanden..Hij verliest enorm veel haren, dit is niets abnormaals, veearts zei dat een cavaliertje er meer last van heeft dan andere honden. Het is een schat van een hond, zeer onderdanig, aanhankelijk en speels.

Max is zeer zindelijk, als wij gaan werken zit hij soms ganse dag in huis en doet niets in huis! Als we dan thuis zijn en in zetel zitten ligt hij wel hele tijd bij ons, liefst van al op de schoot, het is een hondje dat graag en veel knuffelt en echt liefde komt vragen. Als één van ons ziek is blijft hij ganse dag bij je liggen, liefst onder dekentje..Naar andere honden toe is hij zeer speels, soms een beetje te, ziet niet vlug gevaar aankomen waardoor hij al es een beet heeft gekregen..

Hij is niet gecastreerd, dit is bewust zo omdat ze anders hun mooie vacht verliezen, wij hebben daar geen problemen mee, het enige dat hij soms doet is zichzelf likken, hij weet dat dit niet mag wanneer wij er zijn, een strenge foei is meestal voldoende om het gedrag te stoppen.. Hij zit graag in auto, is nooit misselijk, als je ermee weggaat moet je er wel rekening mee houden dat hij altijd aan de leiband moet! Zoniet is hij gegarandeerd weg! Op verplaatsingen voor meerdere dagen is hij gewend om in de bench te slapen, thuis blijft hij in de keuken als we weg zijn. Blaffen doet hij bijna nooit. Hij luistert goed maar heeft toch ook een beetje een eigen wil en zal altijd even proberen. Verder heeft hij geen problemen. Max laat zich zonder problemen wassen in bad en kammen. Alleen de nagels knippen is wat moeilijker.

Degene die Max adopteert moet kunnen accepteren dat Max haar verliest, en dus meermaals per dag zal moeten stofzuigen indien hij of zij het netjes wilt. Dat is denk ik het grootste probleem. Verder wensen we natuurlijk dat onze Max terechtkomt in een thuis waar hij voldoende aandacht en liefde zal krijgen en als het kan ook dagelijks een wandelingetje. Hij is gewend om altijd binnen te zitten, dus lijkt me het ook best dat dit zo blijft.

GEPLAATST op 16 april 2009!

We hebben ondertussen al een behoorlijke lijst met Adoptiebaasjes waaruit een eigenaar kan kiezen. Uiteraard worden de mensen uit die lijst samen met onze leden eerst verwittigd als er een adoptie op til is. Het is dus nuttig je in die lijst te laten opnemen als je een adoptie overweegt.

De eigenaars hebben een specifieke wens : de nieuwe baasjes moeten ervaring hebben met Cavaliers, Max mag geen eerste hondje zijn. Gelukkig hebben twee van onze leden interesse in Max, en onze leden hebben uiteraard ervaring in overvloed met cavjes. Jan en Christiane hebben net een week geleden hun Snoopy moeten laten inslapen op 7 jarige leeftijd wegens pancreaskanker. Het verdriet was groot, maar om de leegte in huis te vullen stelden zij zich onmiddellijk kandidaat. Saskia zocht een speelkameraad voor Aiko. We kennen onze mensen en de kandidaturen worden door ons goedgekeurd en voorgelegd aan de eigenaars die bij ons steeds het laatste woord hebben. Zij zijn tevreden met de keuze die ze krijgen en afspraken worden gemaakt voor de definitieve toewijzing van Max.

Donderdag 16 april 2009

Het is zo ver, vandaag vindt Max zijn gouden mandje. Het is een heel eind rijden tot in Meulebeke. Liliane rijdt van Boutersem naar Leuven, neemt daar de trein naar Mechelen en wordt dan opgepikt door Jan en Christiane aan het station. Jan heeft van zijn baas een uurtje vroeger mogen stoppen met werken, want vanuit Mechelen is het nog 100km rijden voor ze op bestemming zijn. Ik (Chris) en echtgenoot Jef (chauffeur van dienst) pikken Saskia op aan haar huis in Schoten en rijden ook 120km tot in Meulebeke. Afspraak aan de kerk, we bereiden onze kandidaten voor, want één van hen zal vandaag met lege handen staan. en we rekenen er op dat het verlies dan sportief wordt gedragen, tenslotte vinden meer en meer eigenaars de weg naar adoptie op het internet en zullen er in de toekomst nog cavjes worden aangeboden. Daarna gaan we samen naar Tom en Inez, de eigenaars van Max.

We worden warm ontvangen, de buren kijken wat raar op als ze het andere taaltje horen van onze groep. Ze horen onmiddellijk ‘die zijn niet van hier’, tja het Westvlaams is schier onmogelijk na te bootsen voor een outsider. Inez en Tom zijn een jong stel met baby Ruben die met stralende oogjes en vrolijk gekir de vreemde gezichten onthaalt. Jan en Christiane leggen eerst hun examen af. Inez haalt de vragenlijst boven en probeert een inschatting te maken van wat Max te verwachten heeft. Daarna is het de beurt aan Saskia.
De keuze is erg moeilijk. Kiezen ze voor een speelkameraad voor Max? of kiezen ze voor Max een plekje waar alle aandacht voor hem alleen is. Ze hebben het zwaar om te beslissen, en wij stellen voor om een ommetje te maken zodat de eigenaars in alle rust de verschillende voor- en nadelen op een rijtje kunnen zetten. Om de hoek is een cafeetje, en we drinken een stevige pint (foto). Er wordt druk gespeculeerd, ben ik het, of ben jij het? de spanning is erg groot. Dan komt het verlossende smsje, we hebben een beslissing genomen.

Eens terug bij Max thuis zegt Inez dat ze voor Jan en Christiane heeft gekozen. Hun keuze werd bepaald door de dood van Snoopy. Uit de vragen bleek dat Christiane echt terug aan een hondje toe is, en Inez besluit dat Saskia al een hondje heeft. Uiteraard is er ontgoocheling bij Saskia en Aiko, en de vreugde bij Jan en Christiane is erg groot.

De contracten worden in orde gebracht, Max krijgt zijn spulletjes mee, en Jan besluit nog wat gerief over te kopen dat ze best nog kunnen gebruiken voor Max.
Inez, Tom en Ruben nemen afscheid van Max. Max zelf ziet zijn leiband en denkt aan leuke dingen, hij mag wandelen, hij mag in de auto, joepie we doen een uitstap! In de auto valt hij in slaap op de schoot van Christiane, hij beseft nog niet dat hij van mandje gewisseld is. Jan en Christiane zullen er alles aan doen om hem bezig te houden en de aandacht die hij krijgt zal hem beslist helpen zich snel aan te passen.

Vanaf nu krijgen jullie het dagboek van Max te lezen op deze topic…

Vrijdag 17 april 2009
Wij zijn met Max naar de dierenarts geweest en alles was oké, ze heeft druppels voor de ogen en pillen voor het ontwormen mee gegeven. Ze heeft ook nagekeken of hij was gechipt en dat was hij. Volgens de chip is hij geboren op 18 mei 2007, correct dus. Hij heeft ook 3 spuitjes gekregen, dit waren herhaling spuiten. Ook had Max een uitgedroogde teek zitten.

Het gewicht van Max is 7.450 kg, wel mag Max wat bijkomen , hij is wat mager volgens de da, maar dat kan van de diarree zijn.

Van diarree is niets meer te merken ( het zou wel eens wat veel stress kunnen zijn ) hij heeft  in korte tijd veel gezien en beleefd.

Ze heeft ook een voorlopig paspoort mee gegeven, de eigenaars hebben gemaild dat ze maandag zijn origineel paspoort zullen opsturen.

Zaterdag 18 april 2009

Max spreekt:

Ik ben met mijn baasjes en Boy van Jessica boodschappen gaan doen voor mij, en het was reuze plezierig.

Heb toch wat afgeluisd, mijn baasje kon mijn blik niet weerstaan (zie foto waar Boy en ik om ter hardste trekken aan onze nieuwe koord) Nu ben ik thuis aan het rusten, ik was zooooooooooo moe van al dat shoppen.

Zondag 19 april

Na mijn dagelijks ochtendritueel wou mijn vrouwtje mijn oogdruppels in mijn ogen doen,maar dat was niet zo eenvoudig, ik was vlugger dan zij héhéhéhé. Daarna zijn we gaan wandelen, om daarna vlug naar moeke&peter goeiedag te gaan zeggen. En daarna vlug de wei gaan inspecteren met mijn baasjes .En ja hoor alles was oké dus mocht ik vrij los lopen om mijn terrein af te bakenen en natuurlijk te stoeien,spelen en ravotten .

Toen kwam moeke daar aan ,hé nog volk om mee te spelen maar ik had pech. Ze kwam zeggen dat Jessica aan de telefoon was om iets te vragen , mijn vrouwtje naar binnen om te horen wat er was .Toen ik hoorde dat mijn speelmaatje Boy kwam, JOEPIE DE POEPIE den Boy komt we gaan onze baasjes eens wat plagen. Dus ik naar huis want Boy stond al voor de deur te wachten eerst elkaar begroeten en dan zijn we met zijn alle gaan wandelen naar het grote bos,ik wist niet waar eerst kijken, zoveel was er te beleven .OEPS is het al zo laat vlug naar huis, want we hadden met zijn alle reuze honger,thuis aangekomen gegeten&gedronken. En nu vlug gaan slapen. Slaaaaapwel!!!!!!!!

Maandag 20 april

Na mijn kambeurt vanmorgen ging vrouwtje de was buiten ophangen,maar ik de grote deugniet ging met alles lopen,en dat vond het vrouwtje niet zo leuk a nee hé want ze kon mij niet pakken hahaha .Dadelijk ga ik eventjes één toertje doen.?Wie weet mag ik naar moeke & peter,leuk is het daar hoor ze kunnen mijn blik ook niet weerstaan. Vrouwtje zegt NEEN maar als ze eventjes niet oplet dan krijg ik het toch hihihi .Hier ga ik het bij laten weet niets meer te vertellen,daaaaaaaaaaag.

Dinsdag 21 april

Ik kreeg vanmorgen mijn eten maar had daar geen oren naar,ik wou iets anders dat veeeeeeeeel leuker is dan mijn eten “WANDELEN”. Na een tijdje kreeg ik dan toch mijn zin en ben ik gaan wandelen, en natuurlijk dag gaan zeggen tegen peter & moeke, a ja dat hoort er bij hé, ik moet er geweest zijn anders zet ik me neer op mijn zitvlak. Ik hoor je al denken die krijgt altijd zen zin mààr dat is niet wààr hoor, ik moet gehoorzamen hihi. Terug thuis aangekomen hoorde ik een andere hond blaffen ,en ik zo zot als ik ben, heb terug geblaft en we waren vertrokken voor een tijdje, als vrouwtje me had laten doen natuurlijk.

Terug binnen heb ik haar uitgedaagd om met mij te spelen en ja hoor ze deed het! wie is de sterkste wat denken jullie, rara wie is er gewonnen, ik of mijn vrouwtje dat laat ik aan jullie over? Nadien moest vrouwtje naar de kapper en ik mocht niet mee, ik moest 1uurtje alleen blijven en plots was ze daar terug en ik blij natuurlijk gaf haar een natte zoen. Zo nu ga ik afsluiten ,want nu ga ik slapen ZZZZZZZZZZ

Woensdag 22 april

Vanmorgen stond ik klaar om te gaan wandelen,maar mijn vrouwtje zei :’neen nu niet eerst moet er gepoetst worden daarna misschien’ Dus ik tegen mijn zin terug naar binnen, ze nam alles klaar om te poetsen. Maar dat was zonder mij gerekend hé ik ging met alles lopen,ze riep Max jij deugeniet wat doe je nu? Geef dat terug maar nee hoor ik ging gewoon door met haar te plagen, na een tijdje gaf ik me dan toch gewonnen en kon ze verder doen 1/0 voor het vrouwtje, spijtig had liever zelf gewonnen! Als ze de living aan het dweilen was kon ik er niet in, maar in de keuken wel dus heb ik mijn deugenieten streken nog maar eens boven gehaald,

Max riep ze FOEI dat mag niet . Oeps ik had dat beter niet gedaan want zo boos heb ik haar nog nooit gezien, en dat heb ik niet graag dus haal ik al mijn trukken boven en ja hoor het lukte, ze is terug blij. Straks als baasje thuis is,gaan we wel samen wandelen. Zo nu ga ik afsluiten ga nog wat spelen met vrouwtje.

Mijn vorige eigenaars hebben mijn paspoort opgestuurd naar mijn nieuwe thuis, langs deze weg wil ik Tom & Inez & Ruben daarvoor bedanken en een dikke knuffel & een natte zoen geven ********* .

Donderdag 23 april

Ik ben nu al één week op mijn nieuwe thuis en ik heb me nog niet verveeld, er valt altijd iets te beleven. Vanmorgen, zoals gewoonlijk, ga ik nadat ik wakker ben, dadelijk naar buiten. Niks aan de hand, maar als ik terug binnen kwam was het vrouwtje er niet meer, waar was ze?

Ik weet het niet, maar plots stond ze daar, en ze zei: wel Max was je me aan het zoeken? Ik keek haar aan met mijn blinkende oogjes, die haar vroegen van waar kom jij? ze antwoordde ja Max het moet niet altijd dezelfde zijn die geplaagd wordt hé. Voor de rest is het één rustige voormiddag, wat rusten, vrouwtje plagen, de vissen eten gegeven en spelen natuurlijk.  Maar dat zal na de middag wel anders worden, eerst boodschappen doen, daarna gaan wandelen, en wat er mij dan nog allemaal staat te wachten weet ik niet . Dat moet een verrassing blijven zegt het vrouwtje, dus ik dring niet verder aan want ze zeggen toch niets.  Misschien ga ik wel op bezoek bij den Boy wie weet, ik zal wel zien en ik zal het jullie zeker laten weten.

Vrijdag 24 april

En ja hoor we zijn gisteren bij Boy op bezoek geweest, maar hij was wat ziekjes en ik kon niet met hem spelen. Ik heb hem dan maar veel kusjes gegeven. Dat was dikke pech want ik had mijn visite bij Boy wel anders voorgesteld, maar ja niets aan te doen hé. Ik hoop dat hij zaterdag genezen is, dan kunnen we terug ravotten, de deugeniet uithangen en wat rennen! Dus wij terug huiswaarts, bij moeke & peter de auto in de garage gezet, en ik ben me dan maar wat in de wei gaan uitleven. Terug thuis ben ik als één blok in slaap gevallen.ZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Zaterdag 25 april

Vanmorgen heb ik mijn baasjes ferm liggen gehad,ik heb buiten water gevonden en ben er maar in gaan staan. Mijn poten en buik waren helemaal nat ik terug naar binnen waar vrouwtje was, en ze vroeg me waarom ben jij zo nat? Ik heb haar dan maar getoond wat ik had gedaan,ze zei: jij kleine sloeber dat vind je plezierig zeker? Nu ben ik aan het spelen met den Boy, hij is terug kerngezond, alleen moet hij nog medicijnen nemen. We waren mooi aan het spelen en ineens werd den Boy zo wild dat ’t vrouwtje ons uit elkaar moest trekken en het deurtje tussen de keuken en de living heeft moeten sluiten. Dat vonden wij NIET LEUK HOOR A NEE!!!! Wat dacht je! het deurtje hield ons niet tegen om verder te doen waar we mee bezig waren. Dan is ’t vrouwtje met ons maar gaan wandelen, en heeft ze ons bij peter in de wei los gelaten. Ze zei : wel nu hebben jullie niet zoveel praat meer hé. Zo, hier ga ik en Boy het bij laten. De rest vertel ik morgen wel!!!!!!!!! Daaaaag

Maandag 27 april

Vanmorgen vroeg opgestaan met het baasje,  ’k heb mee het water ververst van het aquarium. Dat was iets nieuws voor mij, waarom doe jij dat nu toch baasje?Waarop hij antwoordde : omdat het zo moet om de 3 weken. Ha, nu snap ik het, dan maar mijn kop in de emmer met water gestoken maar de vissen vond ik niet,waar zijn ze heen?
Als dit gedaan was heeft baasje mijn bandje aangedaan en zijn we gaan wandelen. Na een tijdje wandelen hoorde ik mijn naam roepen en het was niet mijn baasje, hé wie zag ik daar? nog een cavje uit het Meuteke lopen.
Het was Fanny, die woont enkele straten verder dan ik. En we kwamen goed overeen, of wat had je anders gedacht, zij is een teefje hé, de rest kun je al raden zeker?
Baasje ging veder stappen maar in kon mijn ogen niet van haar afhouden. In het naar huis wandelen gingen we een bloemenwinkel voorbij, ik,  Max dacht bij mijzelf : Zou ik geen bloementje kopen voor haar. Je weet maar nooit of baasje morgen de zelfde weg volgt als vandaag , en als ik haar dan tegen kom dan geef ik haar mijn bloemetjes.
Ik weet wel dat hondjes geen bloemen geven , maar dat heb ik gezien van mijn baasje.

Zaterdag 2 mei

Gisterenmorgen vroeg uit de veren want er staat mij een verrassing te wachten. Wat, dat weet ik nog niet ‘k zal wel zien hé. Dus wij gepakt en gezakt  naar peter om de auto uit de garage te halen en wegwezen. Na een tijdje rijden vroeg ik  aan baasje : naar waar rijden wij nu? En als antwoord gaf hij : we gaan naar zee, als we geraken natuurlijk!!!! Want het is file van Gent-Brugge tot op de E 40 in Zwijndrecht. Na 2 uur te hebben aanschuiven zijn we eindelijk op onze bestemming te Westende aangekomen. Wat is dat allemaal, ik keek een beetje bang naar ’t vrouwtje die mij geruststelde en zei : het is maar wat zand en een grote plas met water. Zand oke,  maar die grote plas met water, o nee geef mij maar liever een klein plasje waar ik kan in spelen. Hé kijk daar nog zo’n cavje als ik en nog één , en nog één, het waren er zoveel dat ik niet wist waar eerst kijken. Maar Fanny was er niet bij, spijtig hé, snifsnifsnif, nu kan ik mijn bloemetje nog niet afgeven aan haar,s traks is het verwelkt!!!!!!!!

Na een lange terugrit huiswaarts, ben ik in ’t slaap gevallen.

Vanmorgen vroeg op gestaan,baasje geholpen met het in orde maken van de vijver buiten, want straks komen er daar nieuwe vissen in. Vanavond komt den Boy en Jessica logeren tot maandagavond, joepie de poepie dan gaan we zeker mijn baasjes wat plagen!! Hoe we dat gaan doen weet ik nog niet, eerst overleggen met den Boy hé (hihihihi).

Vrijdag 15 mei

Hallo iedereen,op zaterdag 16 mei ben ik al 1 maand bij mijn nieuwe baasjes en het bevalt me nog steeds. Ik verveel me nooit  en er valt wel altijd iets nieuws te beleven. Op 10 mei  zijn we gaan wandelen met het meuteke en het was kei leuk,er waren zoveel cavjes dat ik niet wist waar eerst kijken.Wat ben ik toch één dommerik:nu heb ik mijn bloemetjes nog niet aan Fanny afgegeven stoute MAX die ik ben. Maar ja ik had zovééééééél aan mijn hoofd hé,dat ik het vergeten ben ik weet ook wel dat het géén goede reden is: maar jaaaaaa ik ben tenslotte maar een hond hééééé!!!!!! Joepie volgende week komt den Boy nog eens logeren,gaan we zeker het huis op stelten zetten(hihihihi)hoe weet ik nog niet zenne. Zo hier ga ik het bij laten,ik weet niets meer om te schrijven jullie weten alles al hé daaaaaaaaaaaaaaaaag.

Zaterdag 23 mei 2009

Hallo iedereen het is al één tijdje geleden,maar ik heb jullie iets nieuws te vertellen.

Het is vandaag groot feest! Jessica & Joeri treden in het huwelijksbootje den boy en ik zelf kunnen niet mee feesten(spijtig).We hadden er graag bij geweest maar het kon niet,honden zijn op het gemeentehuis en in de kerk niet toegelaten.Onze baasjes op hotel en wij bij vrienden van mijn vrouwtje op logement en het was hééééééééééél leuk, hebben er zelf een klein feestje gegeven(hihihihi).