Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling 11-01-2009 – afgelast

Boy heeft het voor ons uitgetest. In Limburg ligt de sneeuw nog 15cm dik, er komt elke dag nog wat bij en de temperaturen blijven ook overdag beneden het vriespunt. Zondag zou het helder weer zijn met volop zon, ideaal wandelweer voor baasjes, niet voor Cavjes. In de wol tussen Boy’s teentjes vormen zich na amper 10 min harde sneeuwballetjes en ijskristallen die het stappen onmogelijk maken.

De Foto hierboven van het parcours, is genomen door Martin (baasje van Boy) op vrijdag 9 januari. De voorspellingen beloven nog bitterkoud weer tot maandag dus lassen wij deze wandeling af.

En toch zijn er die het gewaagd hebben. Chica en haar baasjes hebben de sneeuw getrotseerd, maar niet zonder gevolgen :

     Chica0483 Chica0485 SneeuwGenk

Verslag van Jordi Castro

In bijlage enkele foto’s van Chica met haar winterjasje tijdens de wandeling in Genk.
Eigenlijk goed dat jullie de wandeling hebben afgelast, want het was gevaarlijk wandelen in de sneeuw. Mama heeft het aan de lijve ondervonden. 200m na de rustpost is ze uitgeschoven op het voetpad en daarbij pijnlijk ten val gekomen. De ambulance is haar komen halen op de controle en meegenomen naar het ziekenhuis van Genk.

Een 4-voudige breuk is het resultaat. Ze is naar huis mogen gaan, zonder dat het gegipst was. De breuken waren aan de schouder en dat is niet mogelijk om te gipsen. Dinsdag moest ze een ct-scan laten maken van de schouder en op controle bij de professor. Die besliste om op 26 januari de breuken te opereren. Vrijdag zijn we naar de huisdokter gegaan, omdat we vonden dat het nogal een lange tijd was vooraleer ze opereren. Toen heeft de huisdokter met een schouderspecialiste in Hasselt gebeld en ze moest onmiddellijk op spoed binnen in Hasselt. ’s Avonds is ze toen geopereerd.

Hadden ze langer gewacht, dan had mama waarschijnlijk haar schouder niet meer fatsoenlijk kunnen gebruiken. Nu gaat het al wat beter, ze is sinds gisteren begonnen met lichte oefeningen.
Morgen mag ze waarschijnlijk naar huis komen.

21 januari 2009

Mama is vandaag naar huis mogen komen.
Ze moet wel nog veel revalideren enzo.