Cavalier King Charles wandelclub

Liliane heeft een pupje gekocht, Risca (januari 2009)

Risca beetje moe .. Risca ben ik ni lief.. Risca een hoopje zwarten in de sneeuw Risca hebbes... Risca hoofdje beetje draaien!!!! Risca ikke durf ook alleen Risca ikke lief he Risca is hij ni knap.. Risca schatje he Risca slapen met kato Risca slapen met mijn kussentje Risca spelen met oren van Kato

19 januari 2009

Het was 11 november een heeeeel emotionele dag, de herplaatsing van Caramel (alia ons Anoniempje) en al wat daarbij nog gebeurde (zie dagboek Caramel2).
Kom ik ’s avonds thuis en ben nog van de emotie aan ’t bekomen, stuurt mijn man een smsje dat ik nog niet moet slapen gaan omdat Bo mij iets wilt vragen. Ik ken geen Bo en vraag dan ook wat ze wilt vragen : “ze zegt niet veel” stuurt hij terug. Ok dan wacht ik, hij komt thuis met een enorme grote pluche mand in zijn armen, uit die mand piept een klein zwart kopje ! Bo dus!

Ze was gekocht door de vrouw van een vriend van hem (in de zomer hadden die hier nog gebeld om te vragen of het bij “off the narcis flower” goed was om een pupje te kopen, natuurlijk was het daar goed om te kopen. De dame in kwestie was al na een paar weken ziek geworden en kon niet meer voor het hondje zorgen, dus werd ze opgevangen door vrienden van hen die ook een cavje hebben. Die cav was al 11 jaar oud en kon niet meer zo goed overweg met dit kleine, wilde ding! Dus is mijn man haar daar gaan ophalen en heeft haar mee gebracht.
Of ik er kon voor zorgen ? TUUUUUUUURLIJK kan ik dat.

Even iets over het hondje dan : Ze is geboren op 18.8.2008 , haar stamboom naam is HAPPY , ik noem haar RISCA (Riska uitgesproken) Ze was dus bijna 4 maand toen ze hier kwam. Oh ja ze is black&tan !!! En dat was nu net iets wat ik van plan was om nog te doen later : als mijn honden hier niet meer zouden zijn dan zou ik nog 1 keer een pupje kopen: een bl&tan teefje en dan zou ik nog een plaatsje houden voor een herplaatsertje in nood ! Het is dus iets sneller gegaan, dat bl&tan pupje !

Ze is zooooooo geweldig , zo zelfzeker ook, van niks bang, liep hier van de eerste minuut tussen de anderen mee alsof het nooit anders geweest was voor haar.
Ze past perfect in mijn roedel en elke andere hond heeft een functie voor haar :
Amy is de oma die af en toe toch nog met haar speelt en verder alles in de gaten houdt !
Basil is de opa die ook al eens even durft doen alsof ie speelt, over haar gaat staan als ze op haar rug ligt en dat bijt ze in zijn poten, hij is ook haar kussen om op te rusten en te slapen!
Kato is haar mama, die haar opvoedt, met haar speelt, alles ondergaat en bezorgd is als ze een piepje laat horen, Kato’s oren zijn dan ook een puinhoop, daar hangt ze aan en trekt zo Kato mee verder!!!
Waldo is de oom, die speelt niet met haar maar laat wel heel gewillig zijn hele snuit door haar aflikken, zijn oren uitkuisen, en zijn ogen netjes houden !
Callisto is de nukkige oom, die gromt als ze in de buurt komt om iets te pakken, dan wacht ze heel even en gaat er dan toch stiekem mee vandoor. Hij wilt het dan terug afpakken natuurlijk maar dan loopt ze rond hem te paraderen, hij doet dan niks en gaat verder slapen. Hij mag ook als kussen dienen om op te slapen en als maatje om buiten mee op tocht te gaan.

Ze is hier dus helemaal op haar plaats en heeft haar plekje wel gevonden!
Ik ben zeker dat ik met haar nog het één en ander zal beleven, zo’n ondernemend ding!

Wordt dus vervolgd …