Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Belsele A & B groep 14-12-2008

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : Kristel Pedus, Lieve Van den Heuvel, Kristien Ghys (zie onderaan)

Organisator: W.S.V DE REYNAERTSTAPPERS BELSELE SINAAI (150)
Start: Stedelijke Gemengde Basisschool, Gavermolenstraat, Belsele.
Rustige winterse wandeling langs de bossen van Puyvelde.

Vermits “het weer” op onze wandelingen een belangrijke factor is, beginnen we steeds met de vaststelling of het goed of slecht is. Wel, vandaag is het goed. Vandaag start ook voor de eerste keer een bescheiden poging om een A-groep te vormen die, zoals jullie kunnen lezen in de wandelinfo op de website, een meer sportieve instelling heeft dan de B-groep. Dus vertrekken we extra vroeg met onze aanwezigheidslijst, we willen er graag zijn rond 9u30 want de A-groep spreekt af om 10u. En ze vertrekken stipt om 10u15.

We vertrekken met wat druilerig weer, maar de weerman gaf zon tegen de middag, en bij aankomst was het al droog te noemen. En wie zaten daar al aan het ontbijt? Beatrijs en Willy, de baasjes van Laika. Beatrijs vertegenwoordigt vandaag de A-groep want Martin moet zijn koor door 3 eucharistievieringen loodsen en heeft zodoende zijn scepter doorgegeven.
En ze vindt het spannend, zou er wel iemand opdagen voor die eerste keer? Heeft iedereen de nieuwsbrieven wel gelezen zodat ze op de hoogte zijn? Of werden die ongelezen naar de prullenmand verwezen?

Bij de inschrijving krijgen hondeneigenaars heel attent een zakje hondenkoekjes! We hebben ons nog nooit zo welkom gevoeld op onze Cavjeszondag. De baasjes krijgen een voetbalsem van Dr Scholl cadeau (ik zal eens testen op Bink of hij daar frisse pootjes van krijgt, handig voor in de rugzak), en buiten ruikt het reeds naar de beloofde braadworsten. Enkelen kunnen niet weerstaan en kiezen voor de zekerheid om nu hun braadworst te eten, want wie weet zijn ze straks uitverkocht. Pannenkoeken worden ook aangeboden, twee reuze grote exemplaren op een bord. We zullen maar best eerst ons calorietjes gaan verbranden voor we ze weer aanvullen, tenslotte zijn de feestdagen ook in zicht…

Willy heeft zijn krant mee, hij zal met de B-groep meestappen en heeft dus tijd tot 11u om van zijn ontbijt te genieten.
En velen zijn er erg vroeg bij, maar kandidaten voor de A-groep zijn er niet onmiddellijk te bespeuren. Woody en zijn drie sympathisanten willen wel, maar Woody is nog maar 7 maanden, en de afstand van 17km is voor hem nog te zwaar. Tegen de lente zal dat wel lukken als er langzaam wordt opgebouwd.
En de klok tikt verder… Beatrijs verzamelt haar moed en tegen 10u15 neemt ze afscheid van ons. Ze is vastbesloten de 17 km te doen, zij het dan alleen. We spreken af dat we elkaar terug zien op de tweede rustpost, want van daaruit lopen onze wegen weer samen.

Het zonnetje breekt door, onze deelnemers sijpelen binnen tot 11u en dan starten we de wandeling.
Het begin oogt niet heel mooi, we stappen tussen wijken en de hondjes blijven noodgedwongen aan de leiband, veel straten, en nog eens straten, wanneer begint hier de natuur? De baasjes van Snuffel spelen hier een thuismatch, dus vragen we hen of hier wel natuur is? We passeren de eerste rustpost. Die is al na 2.5km, en zo flauw zijn we dan ook weer niet, het wordt enkel een plaspost en zonder consummatie stappen we verder. De hondjes hangen tenslotte nog steeds aan de leiband en zijn nog niet uitgeleefd. Dus marcheren we verder in de hoop wat bossen of velden tegen te komen.
Het is zelfs niet evident om een plaatsje te vinden waar de groepsfoto kan genomen worden. Dan doen we dat maar in het midden van de weg. En ziet ge wel dat we het kunnen? Dichter bij elkaar gaan staan bedoel ik. Geen langgerekte groepsfoto, maar een mooi compact groepje. We hebben 24 hondjes bij, dus wie niet tussen de benen van al die baasjes kan gluren wordt opgetild om er toch op te kunnen.

Bij de tweede rustpost vinden we Beatrijs en Laika, nog zo fris als een hoentje. Ze heeft flink doorgestapt want ze wilt natuurlijk de reputatie van de nieuwbakken groep alle eer aan doen door eerst aan te komen.
Het zonnetje heeft veel volk gelokt en de zaal zit stampvol. We zien nergens een mogelijkheid om aan voldoende stoelen en tafels te geraken om buiten te zetten, dus vleien we ons neer tegen de zonnige gevel van het schooltje. Onze heren voorzien ons galant van spijs en drank, en de wijzen onder ons hebben hun boterhammetjes mee. De ondervinding leert dat worsten en pannenkoeken en alle andere extra’s per definitie op de eindmeet worden gebakken en niet op de rustposten! De zelfgemaakte soep is reeds uitverkocht en men behelpt zich met soep uit blik. Niet onmiddellijk onze smaak, maar de gedachte aan die grote pannenkoeken aan de eindmeet maakt veel goed.

De tweede helft van de wandeling is merkelijk beter gepland. De cavjes kunnen eindelijk los, ze ravotten en crossen achter elkaar dat het een lieve lust is, eindelijk komen we in natuur en bossen. Ons verslag van twee jaar geleden, toen we nog eens hier te gast waren, duidde op meer natuur. Maar dat zal een ander parkoers geweest zijn. Al bij al worden onze rakkers toch behoorlijk moe en heel erg vuil, want nu hebben we wel natuur, maar diezelfde natuur heeft ’s morgens regen gehad, dus zijn de paadjes diep ja diep…en zoals we reeds ondervonden , Wintercavjes vinden vettiger zoveel prettiger dan Zomercavjes.
Tegen 15u30 zijn we aan de eindmeet om verder bij te babbelen en te snoepen van de pannenkoeken en de braadworsten. Onze cavjes genieten van de gekregen koekjes die natuurlijk weer beter smaken dan de thuiskoekjes die we bij hebben.

En Beatrijs en Laika? Die hopen dat jullie nu goed gelezen hebben en dat ieder die graag wat meer kilometertjes maalt volgende keer om 10u zal aanwezig zijn.

Tot in Genk, daar zijn we heel zeker van heeeel veeeel bos en hei. Als we dan het weer ook mee hebben kan de pret niet meer op voor onze Wintercavjes. En Genk, dat is Limburg, vlaaiengebied voor de baasjes!

Deden mee :

Bink en Wiske, Dino, Divko en Mica, Droopy Dixi en Dali, Funny Tarzan en Noortje, Indy en Bruce, Laika, Qwebble Qwick en Qnotje, Rusty Shira Bo en Molly, Snuffel, Woody, Zino