Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Essen B groep 12-10-2008

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage : Fam Segers, Paul Noydens, Kristel Pedus (zie onderaan)

17de Rose Gronontocht + K7(7x Kempen), 12 km
Organisator: WANDELCLUB DE ST.JANSSTAPPERS

Het is een gestolen dag vandaag. Wie verwacht nu op 12 oktober zomerweer. Ik krijg heel wat telefoontjes met een nasaal stemmetje om te melden dat het echt niet gaat, snot, hoesten enz…En dat herinnert er ons aan dat het virusseizoen aangebroken is. Niets daarvan te merken bij de aanwezigen. Menig heerschap heeft nog steeds de korte broek aan en de dames lopen in een zomers bloesje.

De vriendinnetjes van Angela laten ons weten dat ze gisteren verjaard is, en natuurlijk zingen we dan Happy Birthday.
Enkelen komen nog op het laatste nippertje binnen, want er was op sommige plaatsen heel dikke mist en onze leden komen van heel Vlaanderen, sommigen moeten dus heel wat afstand afleggen om tot de Nederlandse grens in Essen te komen.

De baasjes van Droopy, Dixi en Dali zullen gedurende enige tijd niet meer meestappen wegens familiale omstandigheden, wie hen kent krijgt tekst en uitleg.

We worden warm verwelkomd door de sekretaris van de St Jansstappers. Hij wil dolgraag ook een groepsfoto maken van ons, dus poseren we deze keer eens voor de kantine. En klokslag 11u vertrekken we.
Het is nog wat mistig maar tegen de middag breekt het zonnetje door. Tegen die tijd hebben we al heel wat afstand afgelegd.
We waren hier ook al eens verleden jaar, en hadden de herinnering aan een mooie groene tocht in de bossen zonder leiband. Dit jaar hebben ze het parkoers verlegd en het eerste deel loopt grotendeels tussen wijken. Meer leiband dus. Dat valt voor onze cavjes wat tegen.

Op de eerste rustpost breekt de zon volop door. Veel volk die dag, wat wilt ge, iedereen heeft het weerbericht gehoord. En weerom vragen we de organisatie om een uitzonderingsregel voor ons clubje. Natuurlijk mogen we tafels uit de voorraad aansleuren, en stoelen ook. Als we alles achteraf netjes terug zetten. En dat zijn we gewend. Onze heren doen de verhuis, ook dames zonder heer geraken zo aan een zitje. Jaloerse blikken zijn ons deel als andere wandelaars in de bedrukte ruimte binnen moeten zitten. Al vlug verhuizen heel wat stoelen naar de buitenlucht. En zelfs buiten krijgen we bediening met de glimlach. Toffe mensen die St Jansstappers. Hondvriendelijk en mensvriendelijk, en als tegenprestatie consumeren wij flink. We zijn niet van het type dat een gezondheidsdrankje en een appel op zak heeft !

We nemen een flink lange middagpauze omdat het zonnetje zo goed doet. En gaan dan weer op pad. De tweede helft van de wandeling is groener. Eindelijk kunnen de rakkers los en ravotten. We genieten allemaal van de onverwachte nazomer en de sfeer is opperbest. Weetjes worden uitgewisseld van allerlei aard. Niet alleen over cavjes, maar over hard- en software, haarkleuringen, vakantiebestemmingen, recepten, moto’s en auto’s enz…en ook heren verliezen de pijltjes al eens uit het oog als de gesprekken goed zijn. En daar zijn dan de echtgenotes die erg voldaan roepen dat zij niet de enigen zijn die verloren lopen tijdens het babbelen. En zo zien we weer hoe goed we elkaar aanvullen !
Bij aankomst is het nog steeds genieten bij pot en pint in het zonnetje.

Smeer de kuitjes maar in tegen volgende keer, want Asse is heuvelachtig, bij goed weer zou het wel eens kunnen dat we de 14km nemen, dat spreken we ter plaatse wel af !
Deden mee in de B-groep :

Bink, Wiske, Dino, Divko, Mica, Funny, Tarzan, Noortje, Rhanny, Rusty, Shira, Bo, Molly, Sammy, Beau, Snuffel, Spikey, Zino