Cavalier King Charles wandelclub

Adoptie Yarike

AdoptieYarike1 AdoptieYarike2 AdoptieYarike3

Hoe het allemaal begon :

Yarike moet weg omdat een franse buldog reu haar niet accepteert. Ze heeft geen leven. Liliane wordt op de hoogte gebracht van het probleem. Na achtergrond gecheckt te hebben wordt Yarike op onze website geplaatst. Zoals steeds worden eerst onze leden en de adoptiebaasjes die zich op de lijst hebben laten plaatsen eerst verwittigd.

Yarike heeft de dag nadien al een thuis gevonden. Stefaan en Conny hadden eerst hun gedacht op Basil gezet. Basil werd maar één dag op onze website geplaatst toen zijn vrouwtje besloot hem in de buurt te herplaatsen. Dit tot grote ontgoocheling van Stefaan en Conny, maar gelukkig kwam dezelfde dag Yarike ter adoptie. Stefaan en Conny hebben meteen een optie op haar genomen. Huub en Yvonne uit Nederland hadden ook hun zinnen gezet op Yarike, maar zij stonden nog niet op onze lijst van adoptiebaasjes. Na het overlijden van Lynneke waren zij nog niet toe aan een andere cavalier. Yarike heeft daar door haar aandoenlijke snoetje met de grote ogen verandering in gebracht. Door de gang van zaken met Basil is het anders gelopen. Nu staan Huub en Yvonne als eerste op de lijst voor adoptiebaasjes.

Verslag van Stefaan en Conny :

Zaterdag 4 oktober 2008

Na het mislopen van de adoptie van Basil hebben we besloten om eventueel voor Yarike te gaan. Dus wij naar Liliane om eens gaan te kijken met het besef in het achterhoofd dat er al iets ernstig moet mislopen om haar niet mee te brengen.

Het blijkt al gauw goed te zitten en als Yarike tijdens de koffieklets spontaan bij Conny komt zitten, is iedereen ervan overtuigt om er voor te gaan. Dus Yarike vertrekt mee naar huis. Ondertussen is ook nog gebleken dat het haar verjaardag is.

Thuis gekomen kunnen we yarike zelfs een verjaardags taart aanbieden. Er waren, omdat het wereld dierendag is, al wat hapjes (Verjaardagstaart Omega III uit de Recepten van het vrouwtje) voor de hondjes voorzien. Nog wat versiert met drie kaarsjes (eigenlijk worteltjes) en dit aan onze nieuwe huisgenoot voorgezet wat door haar in alle dank aanvaard werd en met veel smaak opgegeten werd.

Dan kwam het eerste contact met afzonderlijk Gio en Milan. Milan deed echter vrij opdringerig en liet haar niet echt gerust dus die hebben we er niet lang bijgelaten om voor niet al te veel stress te zorgen. Gio ging wel eens kijken maar voor de rest negeerde die haar eerder en richtte zijn aandacht op ons om zijn plaatsje veilig te stellen.

Ondertussen had ze ook een plaats in de zetel uitgekozen die gelukkig nog niet door de andere ingenomen was. Heel rustige nacht zonder problemen.

Zondag 5 oktober.

Zeer goed verlopen. Milan nog wel even op zijn plaats moeten zetten, maar daarna was er rust en lagen ze alle 3  vredig te slapen in de zetel.

Ook is duidelijk dat Yarike meer en meer naar ons dochtertje Inès begint te trekken. Ze zijn beste maatjes. Ze zal wel duidelijk te kennen geven wanneer ze vind dat ze wat aandacht verdient door een zeurend geluidje te maken totdat ze bij iemand op de schoot mag kruipen.

Maandag 6 oktober

Dag is goed gegaan.

Maar s’avonds staat er nog een belangrijke gebeurtenis gepland. Er komt ook een nieuw cavje bij dat net nu naar huis mag komen.

Als we thuis komen met de puppy (Gucci een ruby reutje) is ze daar wel wat bang van, maar ze gaat op haar plaatsje in de zetel liggen en Gucci verdwijnt s’avonds in zijn bench

image002

Dinsdag 7 oktober.

Niet zo best vandaag. Yarike heeft duidelijk last van haar buikje en heeft totaal geen eetlust. Als ze buiten gaat eet ze wel wat gras, wat een normale reactie is en gaat dan terug rusten. Uit onze vroegere ervaring met het fokken van poezen weten we dat het beste is om niet aan te dringen en voorzichtig later op de dag te proberen met wat lichte voeding. Voor alle zekerheid is er toch telefonisch overleg met de dierenarts maar die geeft ons dezelfde raad.

S’Avonds wil ze wel al terug wat kip eten, dus het ergste is door.

Met Gucci, de puppy, is het ondertussen een ander verhaal. Die voert een waar schrikbewind. Als ook maar een van de andere cavjes zich vrij durft bewegen is hij er als de kippen bij om met hen te spelen wat tot gevolg heeft dat zowel Yarike, Milan en Gio het op een lopen zetten en een veilig heenkomen zoeken. Ze gaan duidelijk alle drie nog even moeten wennen aan het jonge geweld.

image004

Met zijn allen op de vlucht voor Gucci

Ter informatie Gucci scoort 14 op 20 op de test die ik via de site van het meuteke gevonden heb wat er op wijst dat hij een vrij zelfzeker, maar binnen de normale grenzen, cavje is.

Wat we vandaag wel geleerd hebben is dat we eigenlijk niet weten van welke voeding Yarike komt, ook Liliane kon ons niet verder helpen, en dat we daardoor toch mogelijks enkele onrustige dagen gaan hebben tot dat ze aan onze voeding gewoon is.

woensdag 8 oktober 2008

Alles gaat verder de goede kant uit.  Gucci houdt zijn schrikbewind wel in stand, maar moet als puppy regelmatig in de bench omdat anders van rusten niks komt. Op dat moment heeft Yarike vrij spel

Problemen met de darmen zijn voorbij.  Als ze moe is zal ze wel een plaatsje zoeken.

image006

Donderdag 9 oktober.

Vandaag voor het eerst een wandeling buiten de tuin. Zijn een wandeling  gaan doen van +/- 2 km om te kijken hoe zich gedraagt. Dit gaat goed.

Vrijdag 10 oktober.

Liliane komt af om naar een dierenwinkel in de buurt te rijden. Kan dan ook zien of alles ok is met Yarike. Ik denk dat het duidelijk is voor haar, Yarike heeft zich op de korte tijd dat ze hier is meer dan voldoende aangepast. Als het baasje (Conny) even de living verlaat begint ze immers gaan te zeuren omwille van haar afwezigheid.

Namiddag is het grote pret in de tuin. Voor het eerst hebben we een kleine roedel. Yarike vindt zeker het jagertje en prooi spelen met Milan zeer amusant en ook  Gucci wordt in het spel betrokken. Gio bekijkt het “jonge geweld” wat meer van op een afstand

Zaterdag 11 oktober.

Afspraak bij de dierenarts om Yarike en Gucci te laten nazien. Zijn beiden volledig in orde.

In de namiddag een langere wandeling (6 km) samen met Gio en Milan. Na de wandeling is het duidelijk dat dit momenteel toch zowat haar grens is. Ze valt in slaap  in de zetel en slaapt de rest van de avond. Dus een wandeling met het meuteke van de dubbele afstand gaat momenteel toch iets teveel van haar vragen. Dit te samen met het feit dat Gucci vandaag zijn vaccinatie kreeg en dus mogelijks morgen wat down gaat zijn laat ons besluiten, dat we deze keer de wandeling van het meuteke gaan overslaan.

Donderdag 9 oktober

Voor het eerst mee aan de leiband een wandelingetje doen (2km) om te zien hoe ze zich gedraagt.

Dit gaat vlot.

Zaterdag 11-12 oktober

2 wandelingen van 8 en 6 km samen met Milan En Gio. Voorlopig houden we haar aan de leiband.

Maandag 13 – vrijdag 17 oktober

Het ijs tussen Gucci en Yarike is definitief gebroken. Yarike besluit duidelijk de moederrol gaan aan te nemen en eist haar plaats in de opvoeding op. Dus aanvaard ze al zijn schijnaanvallen. Ze zal ze eventueel zelf uitlokken, maar ze heeft het voordeel dat ze het zelf kan afbreken door in de zetel te springen, voorlopig veilig van haar kleine belager.

Ook met de auto mee rijden is leuk. Dus als ze ook maar denkt dat we gaan vertrekken staat ze al klaar aan de deur.

Haar tijdgevoel is perfect. Omstreeks 15:40 uur wordt ze nerveus. Ze wil het thuiskomen van de kinderen zeker niet missen Dus als ze enkele minuten later de bus hoort stoppen moeten Fredrick En Ines uitgebreid begroet worden.

Met het eten wordt het wat opletten. Nadat ze aanvankelijk moest verleid worden met wat kip bij de brokjes te doen staat ze nu altijd wel klaar voor een nieuwe portie. Voor het eerst hebben we een hond waar we op de hoeveelheid moeten letten.

Ondertussen hebben we ook geleerd dat ze het commando zit zeer goed kent. Dus handig gebruiken, met de nodige beloningen, als het uitkomt. Door haar ontdekken we dat ook Milan zich blijkbaar plots herinnert wat dat betekent. Dus dank U Yarike

Zaterdag 18 – zondag 19 oktober.

Terug goed weer, dus weer wandelen en omdat ze zich zo geweldig aangepast is het duidelijk dat zij ook op de rustige landwegen los kan lopen. Er is geen enkel probleem en als we ze roepen komt ze onmiddellijk. Dus ook voor haar meer vrijheid.

Vrijdag 24 oktober.

De naam Yarike blijkt eigenlijk te staan voor de afkorting van Yari; Yari’ke. Dus vanaf nu gaan we verder met de naam Yari.

Yari is echt wel een hondje dat veel aandacht wil hebben. Thuis kan ze die gelukkig krijgen van 4 personen. Ze zal daar dan ook ten volle gebruik van maken. Maar ook onze ander cavjes hebben dat door,zeker niet in het minst Gucci en die willen natuurlijk ook hun deel van de aandacht, dus ontstaan er soms wachtrijen