Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke BBQ 31-08-2008

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage : Beatrijs Reusens, Chris Lamers, Lieve van den Heuvel, Paul en José Noydens (zie onderaan)

’s Morgens beginnen we met een wandeling van 7 km. Maar eerst zetten we onze gastvrouw in de bloemetjes. Tenslotte heeft ze samen met haar man, heel wat voorbereiding en opruim te doen om ons te ontvangen.

Het is erg warm, we hebben geluk met het weer. Maar anderzijds is de warmte geen zegen voor onze hondjes. De eerste die forfait geeft is Wiske. Ze legt zich uitgestrekt neer op de oprit van een woning en wilt geen stap meer verder. De eigenaars komen net met de wagen aangereden en zijn zelf hondenliefhebbers. Prompt wordt een emmer water gehaald en Wiske wordt langzaam neergelaten met de achterpootjes in de koele emmer. Haar buikje wordt natgemaakt en ze fleurt helemaal op. Dan volgen Frits en Seppe die ook graag een nat buikje willen.

Het gaat een tijdje goed, maar het landschap biedt weinig schaduw, en een half uurtje verder zijn ook Basil en nieuwkomer Lippo uitgeteld. Samen met Wiske wachten we in een weide met vochtig gras en veel schaduw dan maar op de bezemwagen.

Vrijwilligers nemen een binnenweg en zijn na een half uurtje weer bij ons met een airco-wagen. Want met onze hondjes nemen we geen enkel risico.

De rest van de groep stapt verder terwijl wij naar de plaats van afspraak worden gevoerd. Daar wacht ons de koelte van de tent en de gevulde ijskast. Een poosje later komt ook de rest van de groep aan.

Voor de gastvrouw was het wat voelen en tasten, iedereen van ons had al wel eens een BBQ voor veel mensen gegeven, maar dan ken je je publiek. Bij deze BBQ moesten ook twee maaltijden vervangen worden, het middagmaal en het avondmaal. Dus hadden we ons goed voorzien :

Hapjes geschonken door de gastvrouw. Slaatjes gemaakt door de keukenprinsessen onder onze leden.

Een zalm van 3kg (specialiteit van Jef) gevuld met kruiden en overgoten met witte wijn was de eerste schotel die werd opgediend. Daarna volgenden de andere gerechten. We hadden 4 stukken vlees per persoon voorzien, maar Sus (baasje van Fritske en Seppe) had nog wat bij uit de beenhouwerij, dus hadden we nog tussendoortjes bij de vleet.

Onze 3 koks zijn in opperbeste stemming. De 3 bbq’s zijn opgesteld op een stuk beton en staan wel wat dicht op elkaar, dus is het zweten geblazen. Maar met de ijskast binnen handbereik is het allemaal wel goed te doen.

We kunnen gerust stellen dat het een BBQ à Volonté is. We hebben meer dan genoeg. Water en koffie bieden we gratis aan, voor frisdranken wijn en bier worden democratische prijzen gehandhaafd. En we zijn per toeval met een grote groep prima babbelaars, ook de cavjes hebben nu niets meer om handen dan luieren en elkaar verkennen. Op de wandelingen hebben ze daar immers geen tijd voor.

Seppe is de ster van de namiddag. Iedereen wilt in zijn buurt zijn, een sociale jongen als hij is, heeft hij zowel aantrek van de teefjes als de reutjes. En hij laat het zich welgevallen en geniet van de aandacht. Ongetwijfeld is hij de vedette van de dag.

Laika is de cav des huizes en meent dat ze elke vreemde bezoeker weg moet jagen. Idd je leest het goed, een cavalier die waakt. We maken het niet dikwijls mee, meestal gaan ze met plezier tonen aan de dief waar het tafelzilver ligt ! Maar niet deze dame, ze is zich bewust van haar kleine formaat en blaft en gromt van op afstand alsof ze een scheper is. In de loop van de namiddag legt ze zich gewillig bij de feiten neer, maar niet iedereen is haar vriend vandaag.

Nieuwkomer Lippo komt vrij voor adoptie, maar enkel voor Meutekes leden, want zijn Meter Liliane wilt hem kunnen blijven volgen. Hij is een prachtige Black en Tan reu, gecastreerd, met een licht overgewicht en geschoren. Hij is familie van Waldo en Basil, prachtbeestje dus. Je herkent hem op de foto’s aan zijn korte geschoren oren op de schoot. Hij lijkt wel op een beertje, maar na een jaartje wandelen en haartjes laten groeien is hij weer een cav. Hij is heel lief en probeert mij te charmeren met zijn hondenkusjes die hij kwistig ronddeelt.

En het voorspelde onweer blijft gelukkig uit, althans voor deze streek. Tegen de avond wordt het dessert geserveerd. Heel lekkere tiramisu gemaakt door Beatrijs. Het appelgebak met ijs gaat ook vlot weg en ook de koffie smaakt heerlijk.

Met vereende krachten worden de spullen na afloop naar binnen gedragen en de tent is op een mum van tijd bij elkaar gevouwen. Morgen is het immers eerste schooldag.

De overschotten van de BBQ worden in wegwerpsoepkommetjes gedaan, de saus in bekertjes en ieders krijgt een paketje (zie foto) mee naar huis om de dag nadien nog eens te kunnen genieten van het feestje.

Beatrijs heeft alles nauwkeurig genoteerd zodat we voor volgend jaar precies kunnen zien hoeveel we moeten aankopen, want eigenlijk is het niet de bedoeling dat ieders nog een volledige maaltijd kan meenemen. Maar het was aangekocht met de 20€ bijdrage, dus moest het ook weg.

En iedereen is zo enthousiast over het evenement, dat ze volgend jaar weer bij de partij gaan zijn. De datum ligt reeds vast : de laatste zondag van augustus.

Je kan ook eens gaan kijken wat onze leden te vertellen hebben op hun blog zie Q-cavaliers voor extra filmpje.