Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Overijse C groep 10-08-2008

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportages (in volgorde van binnen komen) : Kristel Pedus, Familie Segers, … (zie onderaan)
Filmreportage : Yannick Sneyders

OVERIJSE (VLAAMS-BRABANT)
10:30, 26ste Omloop van de Druivenstreek, 6-12-18-24-30 km
Organisator: DE IJSETRIPPERS OVERIJSE vzw (B 025)
Start: Markthal, Stationsplein, Overijse.

Midden in de vakantie, nooit veel volk, iedereen ligt te zonnen in het warme zuiden. En gelijk hebben ze ! We vertrekken met motregen. We komen aan, nog steeds motregen. We verzamelen en schrikken weerom van de opkomst, toch nog 16 cavjes. Dat sterkt ons weer om nooit meer een tocht af te gelasten wegens slecht weer.

En een nieuwkomertje Beau ! Een ruby pup, het schatje gaat samen met zijn kameraadje Sammy (ook een pup) van schoot tot schoot.

En wie zijn lidgeld reeds betaald heeft krijgt een mooie lidkaart opgespeld. Gemaakt door de baasjes van Dino ! mooie kleine geplastifieerde kaartjes waarop de naam van de hond(en) en het baasje prijken zodat we niet meer eu of zeg moeten zeggen als we iemand wat vragen moeten. Want door de constante aangroei in onze meute wordt het moeilijk iedereen nog bij de naam te kennen. En we hebben nu eenmaal de reputatie om geen kliekjes te vormen. Als iedereen tegen iedereen praat is dit wel een handig hulpmiddel.

Af en toe steken we onze neus buiten, motregen, voor de eerste keer in ons Meuteke’s geschiedenis, zullen we idd door de regen moeten stappen, zij het dan bij 23°. Dat doet ons even stilstaan bij onze atleten op de Olympische spelen in China. Zij moeten het ook doen bij een hoge vochtigheidsgraad, en allicht is het daar warmer dan 23°.

De beste verdediging bestaat uit een paraplu en een T-shirt. Het is immers te warm voor een jas. In gedachte houdend dat Overijse een glooiend landschap heeft, besluiten we om deze keer 9km te doen en dus vallen we onder de C-ploeg. De meesten onder ons zijn enkel ons vlakke landje gewend en hier kunnen wat kuitenbijters inzitten.

En dat het mooie landschappen zijn, dat had de voorzitter van de IJsetrippers ons al beloofd. De druivenstreek is idd wondermooi. De glooïngen wisselen elkaar af en werpen mooie zichten op dorpjes in de kleine dalen. Het duurt wel even voor we onze rustpost bereiken, en daar is het weerom te warm in de zaal van het schooltje. Het ruikt er ook niet echtfris. En we hopen met zijn allen dat daar iets wordt aan gedaan alvorens de peuters in september terug hun klasjes opzoeken. Maar niet getreurd, we zetten zelf wat stoelen en tafels buiten en kunnen daar onze broodjes opeten. De taart is overheerlijk, je waant je op taartgebied zowaar in Limburg. En het is gestopt met zeveren. De zon is nog niet van de partij, maar er is beterschap op komst. Nog amper 2 km te stappen tot op de eindpost en daar is plaats zat in een grote hal waar ook de Overijse druiven te koop worden aangeboden. Het is even schrikken van de prijs, maar een mens moet er wat voor over hebben om de plaatselijke middenstand te steunen nietwaar?

Verdere afspraken worden gemaakt om elkaar weer te zien op de BBQ op 31 augustus. We hebben al heel wat vrijwilligers : eentje zorgt voor de patatjes, de ander voor een slaatje op basis van pasta, weer eentje voor een groen slaatje, een slaatje tomaat/mozarella en spekjes/appel is er ook, en nog een vrijwilliger zoekt nog uit welk slaatje ze gaat maken. Een sausenmaker hebben we ook. Dit loopt duidelijk goed, wie nog meer ideeën heeft in bijgerechtjes voor de BBQ mag zich altijd melden. Leuk om achteraf recepten uit te wisselen. Het vrouwtje van Laika die de BBQ in haar tuin houdt zal nog werk genoeg hebben met de hapjes en de desserten, om maar te zwijgen van de opruim nadien. Het is een blijde verrassing te zien hoe iedereen mee wilt werken aan het welslagen van ons teerfeest.

Voorzitter Wilfried biedt ons een fles plaatselijke witte wijn aan. En we laten het ons smaken, net zoals de druiven is dit van eerste kwaliteit. We beloven hem stellig terug te komen indien ze nog eens een wandeling op de tweede zondag van de maand plannen. En tegen als we stilaan naar huis toe trekken straalt de zon aan de hemel alsof ze nooit is weggeweest. Straks kunnen we hier ananas en cocosnoten kweken. Terecht een apenland is dit.

Tot op onze BBQ !

Deden mee in de C-groep :

Dotje, Luka, Bink, Wiske, Dino, Fritske, Seppe, Gio, Milan, Gizmo, Sammy, Beau, Spikey, Casper, Trixie, Zino