Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Tisselt B & C groep 13-07-2008

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportages (in volgorde van binnenkomen) : Kristel Pedus, Benny Segers, Ann Therie (zie onderaan)
Filmreportage : Yannick Sneyders

TISSELT (ANTWERPEN) 10:30
26ste Vriendschaptstocht 6-11-15-21-30 km
Organisator: DE VAARTLANDSTAPPERS (110)
Doms L. vaartlandstappers@telenet.be.
Start: Voetbalchalet Sporting Tisselt, Brielen, Tisselt.

Veertien dagen geleden dachten we nog dat het heet zou worden. Er werd druk bedisseld met onze parkoersverantwoordelijke om een alternatieve wandeling te bedenken. De aangeboden 11 km (in werkelijkheid 12km) was immers over veldwegen in de blakke zon. Niet echt ideaal voor hondjes die niet goed tegen de warmte kunnen.
Gelukkig beschikt Beatrijs over een goede computeruitrusting waarmee ze eigenhandig plannetjes kan maken. De omloop van 15km (in werkelijkheid 17km) was voor een deel wel in de bossen, maar de afstand van 17km was echt wel te ver voor de B-ploeg. Dus werd naarstig gezocht naar een afkorting of een alternatief..

Maar het weer bleek voor onze cavjes ideaal te zijn. Niet te warm, net goed. Dus kozen we toch voor de veldwegen.

We starten de wandeltoch met een speech van Chris over de eerste stappen die genomen werden om een feitelijke vereniging te stichten. We zijn de kleinschaligheid ontgroeid, maar voor een vzw zijn we nog niet groot genoeg. Dus is dit een eerste stap in de goede richting. Zo kunnen we het klappen van de zweep al leren kennen. Wie er niet bij was hoeft de speech niet te missen, hij komt samen met de nieuwsbrief.

En ze hebben geravot onze rakkers. Voor en achter, links en rechts overal wemelt het van de cavjes. En dat we weerom beziens hadden staat buiten kijf.
Iedereen moet gevonden hebben dat het weer ideaal was voor een wandeltocht. Liefst 2250 inschrijvingen mochten ze tellen bij de Vaartlandstappers. Verleden jaar waren dat er 1118 dat is slechts de helft. En daar waren ze duidelijk niet op voorzien. Stampvolle lokalen die, ondanks de matige buitentemperatuur, veel te heet waren om er te vertoeven. Dus dan maar buiten op het gras. Blijkt dat het voetbalveld net bemest was met korreltjes kunstmest die nare plekken op onze kleding nalaten. Dan maar in de berm. Onze heren gaan galant voor ons de pinten halen. De anciens weten het al, in de zomer kan het al eens verrassen, dus die hebben hun boterhammetjes bij voor het middageten. De nieuwkomers rekenen op een broodje met beleg of een stuk taart op de eerste rustpost. Maar op de middag is letterlijk alles uitverkocht. In nood rukken er na een uurtje dan boterhammetjes op. Tja, nuchter op zo’n wandeling is alles behalve prettig. De brouwer leek wel voorzien, en dat was al een hele troost.

Toch pet af voor de vrijwilligers van de Vaartlandstappers die zich letterlijk in het zweet werkten om zo’n massa volk baas te kunnen. Op de rustpost laten ze zelfs extra stoelen aanrukken om onze groep ter wille te zijn. Het is een gezellige wandeling, en er zijn weer nieuwe gezichten bij. Flores, de black en tan, doet zijn intrede en weet niet wat hij ziet ! Zo’n harem die je mag besnuffelen heeft hij nog nooit meegemaakt. Zijn baasjes hebben al snel besloten dat ze er volgende keer weer zullen bij zijn. Cavjes Milan en Gio krijgen vermoedelijk een huisgenootje bij. De baasjes overwegen de aanschaf van een Blenheim uit het nestje van Bieke en Ben op onze kraamkamer. En Babs is terug van weggeweest. En zo groeit onze groep steeds maar aan.

En voor het eerst hebben we ook een valpartij in de groep. De twee vrouwtjes van Milan en Gio besluiten solidair te zijn met elkaar door allebei te mistrappen. Met wat ontsmetting en een pleister is het leed geleden. Maar het is toch even schrikken.

We komen aan rond 15u30 en de zon schijnt nog steeds, maar het is nooit te warm geweest. Er wordt nog wat nagebabbeld bij een pintje of een koffie en daarna keren we weer tevreden huiswaarts.
Deden mee in de B-en C-groep :

Babs, Basil, Bink, Bo, Bruce, Casper, Fleur, Flores, Gio, Happy, Indy, Kato, Luka2, Milan, Molly, Qnotje, Qwebble, Qwick, Rhanny, Rusty, Shira, Snoepy, Snuffel, Spikey, Wiske, Wolf, Zino.