Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Gingelom B & C groep 11-05-2008

Verslag : Marlène Veulemans
Fotoreportage : Beatrijs Reusens, Lieve Van den Heuvel, Paul Noydens

GINGELOM (LIMBURG) 10:30
Bloesemtocht 6-9-12-16-20-30 km
Organisator: W.S.V. SINTSEBASTIAAN GINGELOM (V.L 059)
Start: Cultuurhuis Den Dries, Groenplaats 20, Gingelom-Klein Vorsen.

Als we ’s morgens opstaan beloont onze Lieveheer ons en alle moedertjes met stralend weer .

Wanneer we aankomen te Kleine-Vorsen,is het toch wel even verschieten : het cultuurhuis

“Den Dries” is warempel een 19° eeuwse kapel “ de Sint Rumolduskapel”,die men heeft omgebouwd tot feestzaal .

Hierbij hoort een mooie schaduwrijke parkeerplaats , “de groenplaats” deze heeft haar naam niet gestolen .

Er zijn heel wat nieuwkomertjes, maar ook oude bekenden , zoals Yolanda, Patrick,Wolfje en Snoepy  , Lieve,Sanne en Elske  , An,Jan,Yoico en Yara .

Beatrijs en Willy behoren nu ook tot het selecte clubje van de bekende vlamingen , zo zaten zij midden in de set van de opname van “mijn restaurant” te Leuven .

Beatrijs had zoals beloofd Wiske en Bink te gaan ophalen zodat ook zij  hun pootjes  konden  strekken nu Jef en Chris in Brazilie zaten te zonnen .

Er was 1 probleem we hadden geen dierenarts van wacht gevonden op het internet en het bestuur van SintSebastiaan wist ook niet wie van wacht was, dus had ik maar alle telefoonnummers die ik kende, van de dierenartsen in de omstreken, in mijn GSM gezet .

Iedereen had zijn taak zoals afgesproken en paul die werkte ook heel goed mee 😉

Nadat onze lieverdjes alle aanwezigen hadden laten genieten van hun zangkunsten ( het cavalier-koor )en de groepsfoto voor de kapel , vertrokken we allen te samen om dan later in 3 groepen te splitsen ,   de 6 , 9 en 12 km , dachten we …

Benny en Kim hadden hun nieuwe aanwinst Dali meegebracht .

Het bazinnetje van Nika , koos voor de 6 km , doch dit verliep even anders dan voorzien

nu Jefke er niet bij was om te navigeren , want door de gezellige babbel met ons meuteke verloren we de richtingaanwijzers uit het oog en besliste ze om toch maar dapper verder mee te stappen .

De hondjes vonden het warme weer minder aangenaam en rebeleerden op tijd en stond , ze gingen als echte stakers languit op de grond liggen . Sommigen hadden genoeg aan water om hun batterijtjes terug op te laden en anderen moesten we omkopen met een boterhammeke choco van tante Rosita .

Tijdens de rustpauze was er allerlei lekkers : taart , frietjes , soep ….

Sommige leden presteerden het zelfs om met dit warme weer een hete tas soep te drinken , terwijl anderen genoten van een heerlijk ijsje, ‘tja Chris wij mogen ook genieten terwijl dat gij daar loopt te zondigen in Brazilië.

Terwijl we genoten van al dat lekkers , werden er weer druk receptjes uitgedeeld en deze keer was Joris de Piet Huysentruyt van dienst ,hij leerde ons pannekoeken bakken met speculoospasta en schijfjes banaan .Er werd ook druk gezocht naar een datuum om te barbequen bij Beatrijs enWilly,

die dit evenement van Benny en Kim willen overnemen omdat ze gaan verbouwen .

Tijdens de rust wordt er ook even naar het thuisfront gebeld om te vragen hoe men vordert met de voorbereidingen van de examens , want onze 3 jongedames hebben deze keer forfait gegeven om te kunnen blokken .

Na de rust splitste de groep in 2 , want de die-hards vatten de 12km aan , zo werd er besloten om Wiske aan tante Rosita mee te geven , Bink mocht zijn naam alle eer aandoen en ging met de allermoedigsten onder ons mee .

Gedurende de 9km , zagen we in de verte de Avernasetombe en de 2 tomben uit de 2° eeuw na Christus , dit zijn grafheuvels.

Ook wandelden we langs de Snijerskapel voorbij.

Terug aangekomen bij het cultuurhuis , mochten we de stoelen buiten zetten om zo nog  na te genieten van het heerlijke zonnetje , doch voor onze Benny viel dat niet zo goed mee , want een groep kippen had besloten om een aanslag op hem te plegen .

Terwijl we nog wat aan’t nakeuvelen waren melde Beatrijs ons , dat Chris gebeld had vanuit Brazilie en dat iedereen de groetjes had van de 2 Brazilianen

Nadat we hier allen eens hartelijk om gelachen hadden , viel onze groep stilaan uiteen want de meesten onder ons moesten hun moedertjes nog gaan vieren.

Alvorens te vertrekken zijn we het bestuur van SintSebastiaan nog gaan bedanken en hebben we alles terug netjes opgeruimd .

Tot de volgende keer .

Deden mee :

Deden mee in de C-groep :
Dino1, Els, Funny, Gio, Milan, Nika, Noortje, Rakker, Rhanny, Sam, Sanne, Snoepy, Snuffel, Tarzan, Wiske, Wolf, Xena, Yara, Yoico, Zino.

Deden mee in de B-groep :

Bink, Dali, Dixi, Droopy, Laika, Qwebble, Qxick, Trixie