Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Melsbroek B & C groep 13-04-2008

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage : Fam. Segers, Beatrijs Reusens, Lieve Van den Heuvel, Kristel Pedus

16e internationale voorjaarstocht 4-6-10-20-30km
Organisator: MARCHING TEAM 15 WING AIR Tpt (B 045)
Start: Kwartier ” GROENVELD ” Haachtsesteenweg 138 .
1820 MELSBROEK . TOEGANG TOT HET KWARTIER vanaf 07:30u .

Het regent pijpestelen als we vertrekken! Het zal maar een magere opkomst zijn vandaag. De anciens kennen dat al, niks van aantrekkken, het Meuteke heeft een pakt met de duivel om Frank Deboosere zijn broek af te doen. Telkens weer.

En we rijden naar het goede weer, de horizon wordt lichter terwijl wij door de plassen rijden. Op de autoradio galmt het dat het deze voormiddag betrekkelijk droog gaat zijn en deze namiddag regen. Ze beloven dus nog slechter dan het weer waar we nu doorrijden !

We worden door het leger op gepaste wijze onthaald. Soldaten aan de ingang : hoge draad, slagbomen, militair domein! ho mannen ! wat komt ge doen? Wandelen? ok doorrijden…We zien de soldaten in fluorescerende regenkledij allemaal aan de kant van de weg staan, afslaan zit er niet in, mooi de richtlijnen volgen. Telkens we een volgende militair naderen dirigeren ze ons met dezelfde gebaren waar we mogen staan. Een fluxe soldaat begeleidt onze wagen, houdt de hand hoog en dirigeert ons op het parkeerplaatsje: ho stop, nog wat, ho stop!

En zo hoort het in het leger. Allemaal netjes achter elkaar op dezelfde afstand. De degelijkheid ten top. Toch kan er van onze zijde nog een opmerking af.

Jullie zijn gewend in konvooi te rijden en de straat voor jullie alleen te hebben he mannen! Wel hang voor de gewone burger de peiltjes volgende keer eens iets vroeger want we stonden met zijn allen meermaals op de verkeerde rijstrook omdat er ook andere weggebruikers samen met ons op de baan zijn en we de pijltjes om af te slaan te laat zagen met al dat volk voor ons.

Prachtige zaal, met vast tapijt! Alles tot in de puntjes, we maken kennis met voorzitter Carlo Pittoors en zijn vrijwilligers. Achter in de zaal is een tafel vrij, maar onze groep zwelt zodanig aan dat we buiten moeten gaan staan. Tenslotte is het daar wat frisser voor onze hondjes. En de groep wordt alsmaar groter, vele gezichten die niet tot de vaste kern behoren zijn er vandaag ook bij. Het leger spreekt duidelijk tot de verbeelding. We wachten wat langer dan gewoonlijk omdat ik wel wat nieuwkomers verwacht, en die zijn nog niet aangekomen. Na een academisch kwartiertje vertrekken we om 11u15 op de tocht van 10 km. Voor ons een beetje weinig, maar met de weersvoorspelling van vandaag en al de nieuwe gezichten misschien geen slechte keuze. Het volgende traject is meteen 20km.

Tot mijn grote verbazing tel ik liefst 30 cavjes! Wat zou dat geweest zijn als de weersvoorspelling goed was?

We verzamelen voor de groepsfoto voor een Militair voertuig, waar men voor de foto vlug zorgvuldig de deur sluit! We vragen de soldaat van wacht om mee op de foto te staan om de ambiance te kunnen scheppen. En hij zet zich in pose.

Dit is echt eens wat anders ! Het voelt ook helemaal anders met al die militairen die je ziet rondlopen.

En we hebben enkele deserteurs geteld. Bij ons betekent dat niet “de dood met de kogel”, maar volgende keer gaat iedereen op de groepsfoto, ook onze stoere mannen. Wie deserteert krijgt volgende keer een foto apart op onze website onder de naam : Meuteke’s Deserteurs !

En we gaan op pad, natuurlijk verwachten wij wandelingen in militaire domeinen waar je anders niet mag komen, maar dat hadden we mis, de 10 km was waarschijnlijk te kort om mooie natuurgebieden te laten zien. Een combinatie 10+6 zat er ook niet in omdat het parkoers grotendeels voor beiden hetzelfde was. Toch was alles goed georganiseerd en uitgedokterd door de parkoersmeester, alleen spijtig dat er geen tussenafstand aangeboden werd en meteen de sprong naar 20km werd gemaakt.

De rustpost in Melsbroek aan de kerk was wel te klein. Men had zich niet voorbereid op zoveel volk, het weer was dan ook verrassend goed; zon hebben we gehad Frankske zon! Geen druppel regen heel de namiddag, maar we klagen niet zenne, we zegevieren dat we weer je broek hebben afgedaan !

De cafébaas was heel gewillig, we mochten zelf stoelen uit de zaal halen, we zijn het gewend om ons plan te trekken.

Misschien was het wel leuker geweest als de soldaten wat stevigere kost hadden voorzien. De geur van fritjes hing in de buurt, maar we moesten het stellen met eene met hesp of eene met kaas. De soep en de taart was anders uitstekend. Maar een pensje, braadworst of spek met eitjes had al veel verschil gemaakt. Daarvoor steken we onze boterhammetjes met plezier terug in onze rugzak. Misschien volgende keer eens een veldkeuken met gamellen installeren om in de sfeer te blijven!

De nieuwkomers genieten met volle teugen. Onze adoptiehondjes Shelly en Lotje zijn ook aanwezig. Ze weten niet waar eerst kijken met zoveel soortgenootjes ! En als hun nieuwe vrouwtje even naar toilet moet starten ze een concert om haar terug te hebben dat veel navolging vindt bij de meute. Want als er eentje roept om zijn moeder, gaan ze allemaal helpen! daarvoor zijn het meutehondjes.

Bij de nieuwkomers hebben we ook een huisgenootje met een geboorteafwijking. Noortje is geboren zonder knieschijfjes in haar achterpootjes en huppelt bijgevolg als een konijntje. Ze is voor een shih-tzu ook erg klein en door haar handicap snel vermoeid. Maar niet getreurd, haar baasjes hebben een kinderbuggy meegebracht waar ze zich erg goed in voelt. Thuis heeft ze ook een heus looprekje, maar dat vindt ze minder leuk. Ze huppelt liever.

De baasjes van Toby en Casper hebben ook een buggy bij, maar hun oudere hondjes doen het prima op de wandeling en de buggy wordt ingezet voor Dunya die bij het lopen haar pootje heeft bezeerd. De EHBO-kit in de rugzak van Jef zorgt voor soelaas, een beetje uiercrème op de voetzooltjes, wat rusten in de buggy en klaar zijn we weer.

Nieuwkomer Qwick heeft een hele chique Roll Allong Carrier Backpack! hij zit er terecht fier in, hij rijdt dan ook met een jaguar, terwijl de rest het doet met een Lada. Milan is ook een adoptiecav, niet van bij ons. Voor Milan is veel geld betaald. Het verhaal doet de ronde.

En we komen veel vroeger dan verwacht aan de eindmeet! We denken eerst dat we de weg niet goed gevolgd hebben, maar na Carlo Pittoors geraadpleegd te hebben weten we wel zeker dat 10 km idd erg weinig is voor onze geoefende cavjes. Het is ook nog erg vroeg als we aankomen, amper 14u30. En Carlo zorgt er voor dat we buiten een tafel en extra stoelen krijgen zodat we nog in de zon kunnen nagenieten. Onze cavjes hadden nog gekund, en hun baasjes ook. Volgende keer stappen we toch wat meer kilometertjes. De nieuwkomers zijn gewaarschuwd en kunnen al beginnen oefenen!

Tot de volgende keer op onze Bloesemtocht, en smeer jullie kuiten maar al in met kamfer.

Deden mee in de B-groep :

Basil, Bink, Bruce, Casper, Dino1, Dixi, Droopy, Dunya, Fritske, Funny, Gio, Gizmo, Indy, Kato, Laïka, Lotje, Milan, Noortje, Qwick, Qwebble, Rhanny, Seppe, Shelly, Snuffel, Spikey, Tarzan, Toby, Waldo, Wiske, Zino