Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Unco Jerry Booischot 16-03-2008

Verslag : Sylvie Wuyts
Fotoreportage : Fam. Segers, Beatrijs Reusens

Meutekes wandelmaneuvers te Booischot.

Wandeling ten voordele van dierenasiel Unco Jerry
Afstanden 6-4-3km
Vertrek Parochiezaal Ter Laken 4 Booischot
Afspraak 11 u

Zondag morgen onder lichte regen vertrokken we voor een wandeling buiten categorie, ten voordele van onze vrienden van Unco Jerry, het bekende dierenasiel uit Booischot. Plaats van afspraak: de plaatselijke parochiezaal. Jef’s zuster Monique verwelkomt ons, ze doet daar vrijwilligerswerk en vroeg ons Meuteke om mee te doen aan de benefiet wandeling.

Daar aangekomen zit de fam. Segers al op ons te wachten en ze hebben versterking meegebracht, Engelse Cocker Nissan zit met zijn vrouwtje te popelen om mee te gaan.

En zij zijn niet alleen, na een afwezigheid van 8 maanden komt ons Erna de zaal binnengestapt samen met Toby en Casper, Toby komt nog van Unco Jerry. Fijn dat je er weer bij bent Ernie!

Terwijl we wachten tot de laatsten zijn aangekomen bewonderen we de prachtige prijzen van de tombola.

Daar komt onze Bink en hij heeft door een kleine operatie een grote kraag aan, de sukkel, ocharme toch, maar het zien van Seppe maakt al veel goed voor onze vriend en zijn hartje begint een paar tellen vlugger te slaan. Jaja, de lente komt eraan samen met de  bijhorende lentekriebels.

En wij gaan op stap met een kleine bezetting omwille van het slechte weer, maar niet getreurd, de sfeer is optimaal en reuze goed.  Bij onze tocht is een wedstrijd met bijhorende vragen die we, ten gepaste tijde, juist proberen op te lossen. De regen van de voorbije nacht heeft onze route en onze rustpost in een modder parcours veranderd, maar sportief als we zijn, vinden we dat helemaal niet erg.

In het asiel hadden we ook een paar hondjes meegenomen die de namiddag van hun leven hadden, Jef en zijn Ierse Wolfshond Lira, Leen met prachtige Engelse Setter Shiba, Beatrijs met Engelse Cocker Ducky, die ook een groot deel van de wandeling met Joris en Leen heeft gestapt. Ducky had de namiddag van zijn leven, geen plas te vinden, groot of klein, of Ducky zal hem gepasseerd zijn!

Ons Beatrijs stelde voor om voor ons het plan te lezen, en dat zullen we geweten hebben! Grote manoeuvres dwars door het bos langs een pad dat er geen was, dwars door’t bos, boom op, boom af, beek over, beek door, even waanden we ons bij de scouts op dropping. Een deel van de groep gaat met haar mee door’t bos.

Maar braaf als we zijn neemt het andere deel de juiste route, en kan dan meteen ook de gemiste vragen van de wedstrijd oplossen.

En wie zien we daar staan aan de oever van de Nete? juist, de avonturiers die dwars door het bos gingen. Chris had getelefoneerd naar Beatrijs om te zeggen dat we elkaar wel zouden zien op de rustpost, maar ze hebben toch op ons gewacht. Samen vatten we de terugtocht aan en passeren we weer de tent waar we genieten van een lekker stuk gebak of hamburger van de BBQ. De laatste vragen van de wedstrijd zijn beantwoord en ook deze keer staat Frank de Boosere in zijn hemd, geen enkele druppel gevallen tot we weer in de parochiezaal bij een kop koffie napraten met een lekker stuk gebak.

En jawel, er werd niet alleen aan de baasjes gedacht, er is een echte hondentaart bakker in de streek die onze viervoeters verwent met heerlijke taarten. En dat ze lekker was die hondentaart, dat kan het baasje van Spikey beamen, hé Benny.

En wij, wij keerden met een goed gevoel huiswaarts, maar niet nadat we onze prachtige prijzen van de tombola hadden opgehaald. Iedereen had prijs, de tafel stond vol gestapeld met gewonnen hondenspullen.

Ons Liliane van de adoptierubriek kon niet echt aanwezig zijn, maar zij schreef zich telefonisch in en deed ook mee aan de tombola. Liliane, je hebt een rode hondenpoef gewonnen ! Je wedstrijdformulier hebben we ook mooi ingevuld, en nu maar hopen dat je daar ook nog prijs mee hebt. En voor wie nieuwsgierig is : het antwoord op de schiftingsvraag over het aantal koekjes in de glazen bokaal was : 651 stuks!

Lieve mensen van Unco Jerry, we hebben voor jullie een speciaal plaatsje in ons hart en hopen voor volgend jaar alvast op beter weer en een grotere meute zodat we nog een paar viervoetertjes een fijne namiddag kunnen bezorgen! En het is voor de asielhondjes niet zonder gevolgen gebleven want zowel de Engelse Setter Shiba, als Cocker Ducky hebben twee dagen later een baasje gevonden!

Deden mee :

Bink, Casper, Fritske, Laika, Seppe, Spikey, Toby, Trixie, Wiske.

Special guest stars :

Ducky, Lira, Nissan, Shiba