Cavalier King Charles wandelclub

Lieve en David hebben een pupje gekocht, Qnotje (april 2008)

Verslag en fotoreportage : Lieve Van den Heuvel

Qnotje001 Qnotje1 Qnotje2 Qnotje20660 Qnotje20662 Qnotje20837 QnotjeMama QnotjePapa

Ergens in maart 2008
We hebben besloten om een pupje bij te kopen deze zomer.. En wel meer bepaald een Black en Tan teefje.. Of het eentje met of zonder stamboom gaat worden, dat weten we nog niet..
Dus ik begin maar eens rond te kijken en rond te horen.. Beetje informeren hier en daar en ik kom tot de conclusie dat een stamboom hondje tussen de €800 en €1000 kost en eentje zonder kost €350 à €400.. Moeilijke keuze, want we zouden wel graag eens een nestje gaan kweken..

Maandag 14 april 2008
Ok we hebben beslist.. Het gaat eentje worden zonder stamboom.. Tenslotte is het voor ons in de eerste plaats toch een gezelschapsbeestje en waarom hebben we dan in godsnaam die stamboom nodig? We zoeken gewoon ergens een nestje waar we redelijk gerust in zijn qua mama en papa en dan kunnen we heus wel eens een nestje fokken…

Woensdag 16 april 2008
Emailadres doorgekregen op de site van mensen in West Vlaanderen..
Emailtje gestuurd met de vraag hoe het staat voor puppies…
Antwoord gekregen dat Caramel moet bevallen binnen een week of 2, MAAR we zijn al wel de derde in rij voor een black en tan teefje 🙁 .. Dus hier is onze kans toch al wel redelijk klein.. En stilletjes blijf ik verder rondkijken en informeren..

Zaterdag 19 april 2008
Via Sylvie en Kim het telefoonnr van de mensen in Rijkevorsel opgezocht waar zij hun puppies gehaald hebben en gebeld. Er staat een ruby teefje loops, zij wordt zondag of maandag gedekt voor de allereerste keer gedekt door black en tan reu die vorig jaar aangekocht is in nederland, met stamboom!
Binnen paar weken terugbellen om te horen of het gelukt is.. Normaal gezien eerste keus!

Woensdag 23 april 2008
Twijfel..
Ik heb een heel mooi nestje in de snuffels op cavalierpage zien staan.. toch maar een mailtje gestuurd met de vraag of het teefje er nog is en wat de prijs is… David is ondertussen ook al helemaal weg van de papa van het nestje.. ’s Avonds maar eens gebeld en wat informatie gevraagd. Pupjes kosten €950, dus overleggen maar.. Maar ohjee, wat een mooie mama en papa… Mama is Lola van Ruco Sunshine en papa is Allegra Naughty Loverboy..

Donderdag 24 april 2008
Na wat te overleggen toch maar besloten om eens te gaan kijken.. Vandaag de mensen contacteren om een afspraak te maken voor zaterdag..
Serieuze kans dat het dan toch een stamboomhondje gaat worden.. Ach de papa moest maar niet zooooo mooi zijn 🙂
En dan houden we gewoon een ruby pupje van haar (als ze een nestje heeft en er een ruby’tje bij zit natuurlijk :))

Zaterdag 26 april 2008
De grote dag… Al een hele nacht gedroomd van ons Qnotje.. (jaja ondertussen hebben we een naam gevonden dat bij Qwick en Qwebble past) Onze nieuwe spruit gaat Qnotje gedoopt worden.. David en ik waren ook nog wat aan het brainstormen geweest over een naam voor de stamboek (we dachten dat we dit ook moest kiezen). Ik had zo al gezegd als het met een E moet zijn, dan wil ik Eufrasie, met een P priscilla en zo nog wat van die rare dingen 🙂

Daar toegekomen.. Tja klein nadeeltje, mama heeft een klein beetje wit (haar mama was een tricolor) maar de Corrie (de fokster) verteld me wel dat dit met een reden gedaan is, vroeger werden allen Black en Tan en Ruby gemixt en ook Blenheim en Tricolor maar om het ras sterker te maken tegen ziektes zijn ze nu alles aan het mengen en vandaar het wit bij mama.. Er zijn 3 teefjes in het nestje, maar 1 teefje heeft echt wel redelijk wat wit en dus raadt Corrie haar wel af aan ons aangezien we toch een nestje willen fokken.. Dus nog 2 teefjes te gaan.. We hadden al foto’s gezien en stiekem had ik de voorkeur voor Teefje 1.. Maar er waren mensen die eerst mochten kiezen.. Voor een keertje wat geluk en ja hoor ze kozen teefje 2.. Dus ik helemaal blij 🙂 Ons Qnotje was gekozen 🙂 Een heel klein wit streepje op haar borst, maar er is een grote kans dat dit helemaal verdwijnt onder de zwarte vacht.. Ach ja en anders is het nog maar zo.. we zullen haar er niet minder graag om zien 😉 Was wel een beetje spijtig dat we ze nog niet mochten vasthouden, maar dat snap ik wel, ze waren nog niet ingeënt en tja ik wil nu ook niet dat ze ziek wordt..
Dus nog vlug een paar foto’s gemaakt, wat administratie geregeld en dan maar gezegd dat we hopelijk nog wel eens komen kijken voor we ze komen halen (over een weekje of 2-3)..

In totaal nog 4 weekjes wachten.. En dan is ze bij ons 🙂 En in juni komt de juffrouw normaal mee naar de wandeling! (In haar draagdoek wel te verstaan ;))
Zaterdag 10 mei 2008
Vandaag zijn we ons Qnotje nog eens gaan bezoeken.. Ohhhh wat is ze al groot geworden.. En ze is al zo ongelooflijk schattig.. Ik zou haar willen vastpakken en knuffelen maar spijtig genoeg heeft ze net vandaag haar inentingen gehad en aangezien we zelf al hondjes hebben is het verstandiger om haar nog niet vast te pakken.. Moet ik nog 13 dagen geduld hebben eer ik dat schattig puppietje kan vasthouden…

Vrijdag 23 mei 2008
Vandaag is de dag.. Ons Qnotje komt naar huis.. Al een hele week wat langer gewerkt zodat we vandaag op tijd kunnen vertrekken.. ’t Is tenslotte een rit van 1u20min zonder file!! En dat op een vrijdagavond.. Maar we vertrekken rond 16u in Turnhout en we hebben besloten om over Breda te rijden ipv Eindhoven, want ja daar zijn ze dan nog eens aan’t werken ook.. Alles valt gelukkig goed mee en na een goei anderhalf uurke rijden zijn we er.. Eindelijk is het zover.. We komen daar binnen en raar maar waar, ze staat al te springen om uit haar bak te mogen.. De andere 3 liggen rustig te slapen, maar ons Qnotje staat al paraat.. Je vraagt je af of ze het wist 🙂 En ja hoor.. De allereerste keer dat ik haar kan vasthouden.. Wat een ZALIG gevoel, al die puppy pels!! Ze is helemaal vrolijk en krijgt ook haar speeltje en begint lustig rond te hollen in het huis (nadat ze eerst was buiten gezet om pipi te doen natuurlijk ;)) Nog een beetje babbelen over vanalles en nog wat.. Dan Qnotje nog wat eten en dan is het tijd om de reis naar huis te beginnen.. ’t Is ondertussen al 19u gepasseerd en dus van file niet veel sprake meer. De hele rit zit de kleine juffrouw op mijn schoot, in het begin wat onwennig maar al vlug begint ze zich te nestelen op zoek naar een goed plekje om wat te tukken.. (En ik maar schrik hebben dat ze ziek zou worden in de auto na nog gegeten te hebben) Ons Qnotje doorstaat haar eerste reis met glans! Niet ziek geweest en al lekker wat geslapen onderweg! Eens thuis gekomen is het tijd voor de introductie met Qwick en Qwebble.. Dus eerst maar op de gazon.. Ons Qwebble vindt het vanaf de eerste moment geweldig!! Een speelkameraadje! Qwick daarentegen.. Tja die heeft zoals gewoonlijk wel wat meer tijd nodig 😉 Maar dat komt ook wel weer goed!

Vrijdag 30 mei 2008
Tijd voor spuitjes! Dus “gezellig” naar de dierenarts.. Ze is nog wel flink hoor, alleen maar een klein piepje met haar spuitje en voor de rest wat knuffelen met Kathleen 😉 Wat Qwick en Qwebble betreft, ons Qwebbletje en Qnotje zijn de beste maatjes! Ze spelen tot ze erbij neervallen.. Qwickske begint al te ontdooien, hij negeert ze al niet meer compleet en ze mag al in zijn buurt komen.. Dus nog effe geduld en dan zijn ook zij de beste maatjes 😉 Ach ja, een “bompa” heeft soms al wat meer problemen met al dat klein geweld eh 😉

Zo tot hier mijn verslagje hier, maar als je graag de avonturen volgt van onze bende, kijk dan gerust op onze website (http://www.q-cavaliers.com). Hier zal ik regelmatig nieuwe foto’s posten en natuurlijk nieuwtjes vertellen ivm onze hondjes!

Veel plezier!