Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Gruitrode B & C groep 09-03-2008

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage : Martin Gonnissen, Marijke Derveaux, Beatrijs Reusens, Fam.Segers (zie onderaan)

38ste Lentetochten-Golden Cup
4-8-12-16-20 km
Organisator: W.S.V. GRUITRODE (V.L 056)
Start: Cultureel Centrum, Royerplein 1, Gruitrode.

We verwachtten niet veel cavjes, met zo’n weervoorspelling. En een deel had al gemaild dat ze niet kwamen om diverse redenen. Maar ooit hadden we eens een wandeling afgelast. En ééntje had de boodschap niet gekregen en stond daar toen met een zak snoep voor zijn verjaardag moederziel alleen op de wandeling. Dus hadden we besloten nooit meer af te gelasten. Het idee aan de lekkere limburgse vlaai en de berusting om maar met een vijftal cavjes te zijn deed ons toch vol moed vertrekken.

De organisatie was weer uitstekend, een grote variatie aan taart, maar toch een tikkeltje te industrieel hoor. We hadden ze in Limburg al ambachtelijker gegeten, niet achteruit boeren he mannen, hou jullie tradities in eere! Een massa volk zorgde voor volle parkings, en een gezonde dosis geluk was nodig om hier en daar een sportieveling te vinden die zijn wandeling al in alle vroegte had beeïndigd en zijn parkeerplaatsje aan ons liet.

En weeral verbaasden we ons over het aantal cavjes dat wel opdaagde, ondanks alles nog 15 en weerom hebben we de baasjes niet geteld, maar dat kan nog op de groepsfoto ! Oude bekenden werden weer begroet, herinneringen aan onze beginperiode opgehaald. En overpeinsingen over ons onverhoede succes, de grootte van de website en de variatie in onze ledengroep.

En anciens… onze coach is back ! Het baasje van Boy1 heeft een hele tijd niet kunnen meewandelen omdat het vrouwtje van Boy een voetblessure had die erg moeilijk geneesde. Maar nu zullen ze weer aanwezig zijn op onze wandelingen. Behalve dan die van volgende maand ! Wie Martin dan eens in een andere gedaante wilt zien zet best zijn video aan op 13 april om 10u voor de hoogmis. Hij dirigeert daar het koor en dit wordt rechtstreeks uitgezonden in België en Nederland in de nasleep van Pasen. En terwijl onze echtgenoten op 13 april hun soldatenherinneringen ophalen bij de 15e Wing van de Luchtmacht in Melsbroek slaat Martin de maat voor de VRT en de NOS.

En we hadden zowaar weer nieuwkomers, Rakker, sorry jong, we hebben je niet zien afslaan op de 8km, want je huisgenootjes moesten naar de jeugdbeweging. Dus bij de pauze op de 12km hebben we je gezocht en niet gevonden om de ID aan te vullen, en de welkomstbabbel, je hebt zelfs de groepsfoto gemist. Stuur je ons alsnog een mailtje? Dan zien we je een volgende keer op de wandeling.

En Dotje van onze adoptiepagina was er ook bij. Zij wandelde met haar vriendinnetjes Luka en Aika alsof ze nooit iets anders had gedaan. Haar aanpassing aan het nieuwe gezinnetje van Marijke is rimpeloos verlopen.

En niet alleen Rakker en Dotje, er waren in Limburg nog meer cavjes die ons nog niet kenden, en voorzeker dit verslag nu lezen met hun baasjes. We hopen jullie ook volgende keer te zien op onze wandeling bij de luchtmacht in Melsbroek of op de bloesemtocht in Gingelom.

En geloof het of niet, we hebben geen druppel regen gehad ! Het lijkt wel of ons Meuteke een packt met de duivel heeft gesloten om Frank Deboosere in discrediet te brengen. Hij had felle rukwinden en zware regenbuien voorspeld.

Droog was het, en droog bleef het tot we rond 15u30 onze wandeling beëindigden. Veel wind dat wel, enkel te voelen op de vlaktes. Maar die waren er niet veel. Wat we wel in overvloed kregen waren mooie bossen en zandgrond waar onze cavjes helemaal niet vuil van werden en duchtig konden ravotten. Het leek alsof het er in weken niet geregend had, de plassen konden we op één hand tellen en de zandgrond geeft geen slijksporen. Ze hebben bijna de ganse wandeling los gelopen.

En zot dat onze rakkers waren ! met de wind in de oren over en weer lopen, ze waanden zich aan zee, en de baasjes maar sleuren met de regenjasjes die ze niet hebben aangehad. Chica trakteerde hondensnoepjes voor haar verjaardag toen we aankwamen. Dat werd door onze cavjes zeer geapprecieerd, als het voor hun buikje is, is het altijd feest.

En natuurlijk hebben wij zoals vanouds, de innerlijke mens ruim voorzien van spijs en drank.

Tot in Melsbroek.

Deden mee

Aika, Bink, Boy1, Bruce, Casper1, Chica, Dotje, Fritske, Indy, Laika, Luka, Seppe, Spikey, Trixie, Wiske