Cavalier King Charles wandelclub

Kim en Beni hebben nog een pupje gekocht, Dali (maart 2008)

Verslag en fotoreportage : Kim Matthijssens

Dali001 Dali002 Dali013 Dali017 Dali041 Dali042 Dali044 Dali061 Dali064 Dali065 Dali066 Dali070

Zaterdag 8 maart 2008

Op een gegeven moment kreeg ik het in mijn hoofd om een derde erbij te halen. Mijn ventje Benni zei wel dat er één voorwaarden aan vast moest hangen. Het moest een black en tan zijn. Hij had toch wel pech. Ik wou zelf zo graag een black en tan.
Ik op zoek naar een nestje.
Kwam een hoop nestjes tegen maar helaas ze vroegen allemaal veel centen voor hun pups. Ik kan dat er echt niet aan geven. Dus mijn moed viel in mijn schoenen. Tot ik plots op een nestje uitkwam die een black en tan had. Jammer het was een teef en die is al verkocht. Maar zei de man ik weet iemand in de buurt die ook pups heeft.
Ik mijn stoute schoenen aangetrokken en nam mijn gsm. En ja de teef was gedekt. Ze verwachten de pups rond 18/02/08.
Ik moest nog drie weken wachten. Plots telefoon de pups waren geboren. En ja er zat maar 1 black en tan reu bij. En dit nog wel uit een nest van 7 pups.
Op 07/03/08 de eerste kennismaking en ja we zijn beide verkocht (Benni en ik) We gaan onze Dali rond 14 april 08 afhalen.
Waar Dali is geboren hebben ze 5 cavjes. zalig zoveel cavjes bij elkaar. Ik ben zo verliefd geworden op het ras.

28 maart 2008
Ondertussen zijn wij al enkele malen gaan zien naar onze spruit.

Dali weegt nu al 1500 gr en is nog maar 5 weken.
Dixi woog op 7.5 week ongeveer 1400 gr.
Mooi ventje, al zeg ik het zelf. Maar ja iedereen vind zijn eigen kind het mooiste he.
Gisteren 27/03/08 had ik hem in mijn armen. Ik had hem op zijn rug gedraaid; Hij lag kei stil naar mij te kijken en plots kreeg ik likjes aan mijn vingers en neus. Ons Demi en Da waren er ook bij. Demi dat ging die weet ondertussen dat een hond geen speelgoed is maar onze Dax is een andere paar mouwen. Demi kreeg ook likjes van onze spruit.
Wij hebben ondertussen afgesproken dat we Dali thuis verwelkomen op 15/04.

Dus mensen die ons kennen nog even wachten tot in mei om onze spruit te verwelkomen in het meuteke.
Het hondentasje zal Benni niet meer hebben dat is helaas stuk. We hebben een rugdraagzak gekocht zoals Marijke heeft gehad met hare mooie pup.

18 april 2008

Dali is sinds dinsdag 15/04/08 om 15.00 uur bij ons. Droopy en Dixi zijn hun broertje mee gaan afhalen. In de auto heeft hij heel de tijd zo goed als geslapen in mijn armen. Nog te klein om in een bench te zitten (vind ik).
Thuis heeft hij direct een plasje in de tuin gedaan.

Buiten enkele ongelukjes doet hij het goed. Je kan direct zien wanneer hij aan ’t zoeken is, hij draait heel de tijd rond en hups daar gaat hij. Eten gaat ook goed. Net een stofzuiger. Droopy’s oren zijn een leuk speelgoedje. Die vindt het meestal wel leuk om eens te spelen. Dixi vindt Dali wat klein. Hij is natuurlijk een Bobtail gewend om mee te spelen.
Maar alles gaat goed komen. Spelen met zijn speelgoedje doet hij wel graag.

Ons zoontje Dax loopt op de toppen van zijn tenen want Dali bijt in zijn tenen en dat vindt Dax totaal niet leuk. Je moet hem zien lopen net een ballerina die in een kamer vol kakkerlakken loopt.

Ons dochtertje Demi, ja die zit heel de tijd op de grond, Dali hier en Dali daar, alles wat de klok slaat ’t is Dali. Ze is er wel goed voor, enkel vergeet ze wel eens dat een hond, onze Dali, vier poten heeft. Kusjes en likjes bij de vleet van alle drie.
Droopy komt wel telkens wanneer Dali bij mij is, en gooit zicht tussen mij en Dali. “Nee Dali” zie je hem denken ” dat is mijn vrouwtje”. Dali denkt soms wel dat Droopy zijn mama is maar helaas er zijn geen tepels te vinden.

S’nachts: Als we gaan slapen gaat iedereen op zijn plaats liggen. Krijgt iederen nog een lekkere koek en hups het licht gaat uit. Enkel het licht gaat uit. Dali zet zijn jank en blaf muziek op. Maar gelukkig niet voor lang. Duurt ongeveer twee minuten en hij heeft begrepen dat het geen zin heeft, vrouwtje komt niet terug. Dixi blaft eens een keer en Dali zet zijn geluid op stil tot s’morgens.

Al zeg ik het zelf Dali is ne knappe vent! Nog even geduld om hen met zijn allen te bewonderen. Op 11 mei is het de grootste dag. Dan komt onze schat mee in de rugdraagzak.

groetjes aan iedereen die ons kennen en die dit lezen