Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Sint-Niklaas B & C groep 10-02-2008

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage : Staf Vermeiren, Beatrijs Reussens, Familie Segers (zie onderaan)

St.Niklaas pannekoekentocht
Organisator: WANDELCLUB DE LACHENDE KLOMP NIEUWKERKENWAAS (025)
Start: Secundaire School Baken, Bellestraat 89, Sint-Niklaas.
6-15-21km

Onze eerste keer in Oost Vlaanderen. De pannenkoekentocht van de lachende klomp. Gewoonlijk stappen we alleen in de rechterhelft van Vlaanderen. Kwestie van het voor onze Limburgers niet te ver te maken. Maar die enkele Oost-Vlaming die wij bij hebben mag het ook eens gemakkelijk hebben vandaag.

Prachtig weer wordt er voorspeld, we kleden ons op z’n zomers want van stappen krijgen we het al warm, en onze Cavjes zijn uitgelaten gelukkig, zonnetje op hun rug en weer een hele dag ravotten in het verschiet.

De eersten die we in de zaal aantreffen zijn diegenen die ’s nachts hebben moeten werken ! ze zijn recht van het werk naar hier gekomen. Wat een mens al niet over heeft voor Cavjeszondag. Daarna komt zoals van gewoonte, de hele meute binnengesijpeld. De pannekoeken ruiken al goed ’s morgens zo vroeg, en we gaan vlug een bonnetje halen om zeker te zijn dat we er straks niet overschieten bij de bedeling.

En natuurlijk steelt de nieuwkomer de show. Kleine Sammy is een black en tan reutje van 8 weken. Het vrouwtje van Droopy en Dixi verwacht ook een black en tan aanwinst, maar zij zal nog moeten wachten tot 18 februari, dan pas wordt het nestje geboren. Ze kan nu alvast oefenen om weer eens zo’n kleintje vast te houden. Een mens kan niet geloven dat zijn eigen cav ooit ook zo klein was!

Een vriendelijke voorzitter Weemaes heet ons welkom, zo’n troep hondjes heeft hij nog niet over zijn wandelvloer gehad. En hij verzekert ons dat het parkoers hondvriendelijk is. Zelfs recreatieoord De Ster heeft bij uitzondering de honden op zijn terrein toegelaten. En dan zijn we nog niet met velen, want het is krokusverlof en velen zijn nog met vakantie.

Als iedereen aanwezig is vertrekken we voor de 14.7km. Eerst nog de groepsfoto voor de plaats van vertrek. Het heeft wat omhanden om de cavjes allemaal op de voorste rij te krijgen. Ze zijn immers zo ongeduldig. Ons Rhanny zingt een heel concert omdat ze vindt dat alles veel te traag gaat.

Na eventjes reeds nemen de baasjes van Ayla, Cleo en Dino de korte afstand, om familiebezoeken op die dag ook nog te kunnen afleggen.

En we stappen verder om St Niklaas te verkennen. Tussen de velden, de bossen en de paadjes stoeien de cavjes en keuvelen de baasjes.

De eerste en enige rustpost is na 7km, en we hebben het nauwelijks gevoeld, het landschap was voldoende afwisselend om ons de tijd te laten vergeten. Medelijden bekruipt ons als we de afgepeigerde vrijwilligers zien van de Lachende klomp. Hier wordt niet echt gelachen, de opkomst is erg groot en men kan nauwelijks de toevloed aan mensen op tijd bedienen. Een iets ruimere bezetting zou die mensen duidelijk kunnen ontlasten. Maar ja, ze hebben daar nog nooit zo’n geluk met het weer gehad en hebben ook nooit kunnen oefenen met zo’n massa volk. Dikke pluim overigens voor de organisatie. Ze hebben het hoofd boven water weten te houden.

Onderweg steekt Wiske haar neus in het groen, en jawel, daar komt zowaar een kippebout tevoorschijn, dan pas merken we dat nog enkele cavjes met zo’n trofee rond lopen. Vlug snellen de baasjes ter hulp om de gevaarlijk scherpe botjes af te nemen. Nu hadden ze eens een jachttrofee ! heeft ons baasje dan niets begrepen van eer en status, niet te vergeten het gemis van het lekkere hapje voor ons buikje?

De tocht verloopt verder vlekkeloos en bij aankomst wacht onze pannekoek. De voorzitter heeft nog een verrassing voor ons, ieder krijgt een pen met het logo van de lachende klomp. Geen excuus meer volgende keer dat je niets om te schrijven bij hebt. We zullen bij elke inschrijving in de toekomst aan de de lachende klomp herinnerd worden.

Sommige baasjes spreken nog af om samen iets te gaan eten nadat de groep opgelost is, niet alleen cavjes sluiten bij ons vriendschap, de baasjes maken er ook een gezellige dag van.

Tot de volgende.

Deden mee in de B-groep :

Bink, Bruce, Dixi, Droopy, Fritske, Indy, Laïka, Rhanny, Sam, Seppe, Snuffel, Spikey, Tasha, Wiske, Zino

Deden mee in de C-groep :

Ayla, Cleo, Dino