Cavalier King Charles wandelclub

Adoptie Dotje (voordien Luka)

Foto’s van Dotje, geadopteerd in Lubbeek :

Dotje016 Dotje107_0950 Dotje107_0954 Dotje108_0055 Dotje108_0062 Dotje108_0063 Dotje108_0066 Dotje108_0069 Dotje108_0072 Dotje108_0079 Dotje108_0093

Hoe het allemaal begon….

Net voor onze wandeling in Erps-Kwerps in januari 2008, krijg ik een telefoontje van onze ambassadeur Liliane. Ze heeft wat pijnlijks te melden. Haar zoon heeft ook een Blenheim maar nu blijkt dat haar 1-jaar oude kleinkind allergisch is aan honden. Dotje (alias Luka) moet verhuizen, en Liliane heeft zelf al 4 cavaliertjes. Natuurlijk wilt Liliane graag dat Luka binnen ons meuteke wordt geplaatst zodat ze haar nog kan zien. En ja hoor, onmiddellijk melden zich twee kandidaten.

Verslag van Marijke

27 januari 2008

Hier zijn we met nieuws over Dotje.
Aangezien 2 Luka’s in huis nogal moeilijk en verwarrend is (vooral als er gestraft moet worden), heeft de nieuwkomeling de naam Dotje gekregen (haar stamboeknaam is nl. Dotjeluka).
17 januari is Liliane voor een eerste keer met Dotje op bezoek gekomen, zodat wij (en de hondjes) eens konden kennismaken met haar. De woensdag nadien is Dotje dan bij ons thuis aangekomen voor een proefweekje.
We wilden helemaal zeker zijn dat het goed zou klikken met onze andere 3 Cavaliertjes, zeker aangezien Aika (12 jaar) en Queeny (bijna 11 jaar) niet meer van de jongsten zijn.
Aika heeft sinds kort ook ouderdomssuikerziekte. Ze is hier erg ziek van geweest, maar stilaan begint ze goed te herstellen (met 2x daags insuline injectie weliswaar).

De eerste dag was Dotje heel onwennig en onrustig en was ze continu op zoek naar Liliane. Gelukkig maakten onze honden al van het begin er geen probleem van dat er een nieuwe hond was. Na enkele dagen was ze al vrij gewend aan de dagelijkse gang van zaken. Enkel wij moesten nog wat wennen aan het feit dat er een 2e Blenheim in huis was.

Vanaf de eerste dagen zijn we al direct met Dotje, Luka en Aika gaan wandelen. Dat ging vrij vlotjes, alleen was het wel erg moeilijk om 3 honden tegelijk in toom te houden (om niet te spreken over de lijnen die steeds in de knoop raakten).
De volgende keren hebben we Dotje en Luka dan met een gesplitste lijn aan elkaar vastgemaakt. Ze liepen direct al mooi naast elkaar alsof ze het al heel hun leven gedaan hadden!

Thuis loopt het af en toe nog wel mis met de poezen (Dotje was geen poezen gewend) en het lijkt dan wel eventjes oorlog.
Wel moet er gezegd worden dat de poezen Dotje regelmatig komen uitdagen als ze ligt te slapen in de keuken. 😛

7 maart 2008

Met Dotje gaat alles prima. Af en toe nog een spelletje kat-en-muis (awel kat-en-hond), maar zonder veel erg.
Met de andere honden klikt het prima. Ze liggen het grootste deel van de dag samen op hun mat, samen in de mand of samen in de zetel te slapen.

De bijna-dagelijkse wandeling is geen enkel probleem (buiten het feit dan dat met 3 honden gaan wandelen wel wat handigheid vraagt ;)), en haar “doop” in de Ardennen (we gaan daar regelmatig wandelen met de hondjes) heeft ze ook prima doorstaan.
Ze heeft haar jaarlijkse inenting (+ voor hondsdolheid), ontworming, wasbeurt zonder enige problemen doorstaan. Volgende week krijgt ze dan ook een chip, maar ik verwacht geen problemen.
Als we Luka in juni mee naar Frankrijk op reis nemen, gaat Dotje ook mee.