Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Erps-Kwerps B & C groep 13-01-2008

Verslag : Marlène Veulemans en Carine Vandevelde
Fotoreportage : Beatrijs Reusens, Marijke Delvaux, Staf Vermeiren (zie onderaan)

Zachte landingtochten
Organisator:
HOUTHEIMSTAPPERS GROOTSTEENOKKERZEEL (138)
Start: Sporthal, Oude Baan 14, Erps-Kwerps.

Na de feesten en het veel eten is vandaag eindelijk terug onze wandeldag aangebroken .
Als we ‘s morgens opstaan is het bij ons in Landen , mooi weer.
Net voor we willen vertrekken krijgen we een smsje vanuit Oost-Vlaanderen : “ Fleecje thuislaten , hier regent het ! “
Wat zal het nu worden ???

Onderweg naar Erps-Kwerps het volgende smsje van Grote Benny :”Weinig parkeerplaats , opgepast politiecontrole!”
Ter plekke aangekomen hebben we het geluk aan onze zijde , we hebben een plek net voor de sporthal.
De Cavjes stromen bijna allemaal tegelijk luid blaffend binnen , dat is hun wijze om nieuwjaar te wensen en de baasjes tja, die doen het dan met kusjes en overrompelen Leen en Joris met verjaardagsmsjes en good luck smsjes voor Leen haar examens.

Eddy en Anneke Paparazzi hebben zelfs een mooi nieuwjaarskaartje bij , met hun rakkertjes op , voor iedereen maar ze hebben ook minder goed nieuws : Ze gaan niet mee wandelen want Indy heeft een kwetsuur aan zijn pootje en moet nog revalideren en gebruik maken van het trapje van den Eddy om op zijn zetel te kunnen gaan liggen.
Zoals het hoort ontvangen wij ook de nieuwkomers op hartelijke wijze , deze keer zijn het Limburgers met hun tricolortje Duya , hoe meer zielen hoe meer vreugd .

Na bijna alle nieuwtjes te hebben uitgewisseld vertrekken we onder het allesziend oog van de politie , die controle uitoefent op verkeerd geparkeerde wagens.
De Cavjes zijn in opperbeste stemming en dat zal iedereen gehoord hebben.
Ik denk dat de Cavjes last hebben van Nieuwjaarsstuipjes want overal mogen de baasjes, netjes als we grootgebracht zijn door Moeder Chris, poepjes oprapen.
Onze lieverdjes mogen heel veel los lopen.
We wandelen hier echt in de witloofstreek , daar kunnen we niet naast zien , overal op de velden liggen er hoopjes met afval van witloof en zien we de metalen golfplaten waar men de witlooftunnels mee opbouwt .
Na 6 km nemen Paul , Jose en Dino afscheid samen met Manuel, Marijke en Luka bij de splitsing van de wandeling.
Het andere cavje van Marijke, Aika, heeft problemen met de pancreas, en moest vandaag rusten. Marijke moet op tijd thuis zijn om Aika een spuitje insuline te geven. Hopelijk komt alles goed tegen volgende keer.
Onderweg zien we ook veel paarden waarop sommige Cavjes nogal hevig reageren.
We zijn ook veel pittoreske huisjes in zandsteen tegengekomen , aan de 1e rustplaats te Humelgem maken we kennis met de mooie ingang van de St Katharina parochiezaal en het vervallen kasteel D’exaerde .
Op de stopplaats is er niet genoeg plaats voor ons allemaal dus na beleefd te vragen of we de nabij gelegen garage mogen gebruiken , palmen we die maar in met bijbehorende stoelen en tafeltjes , dit is geen probleem als we maar alles netjes terug opruimen.
Zoals we in het begin al verteld hadden waren nog niet alle nieuwtjes verteld want Chris moest nog iets belangrijks zeggen en heeft hiervoor het gepaste moment afgewacht nl. tot Jef iets te drinken halen was.
Hun zoon gaat voor een tijdje naar Brazilië en zij zou hem graag gaan bezoeken maar aangezien dit met het vliegtuig is ziet de Jef dat niet zo zitten en zoekt hij allerlei foefjes uit om niet mee te moeten gaan.
Dat moet ze nu net aan ons vertellen , Jef zal het geweten hebben.
Terwijl we daar uitrusten krijgt Chris een smsje terug van Joris en Leen met de beste wensen voor iedereen , hopelijk doet ons meisje het goed tijdens de examens.
Nadat we alles netjes hebben opgeruimd , is het tijd voor een groepsfoto.

Tijdens dit stuk van de wandeling landen en stijgen de vliegtuigen bijna op ons hoofd en beslissen we om onze rakkertjes aan te lijnen , aangezien er enkele schrik hebben van die grote zilveren vogels.
Ze ruiken zeker dat hier vroeger een Boeing neergestort is ?
Onze Bink trekt zich hier echter niet veel van aan en probeert lustig alle teefjes het hoofd op hol te brengen , waarlijk , hij voelt de lentekriebels al .
Onze nieuwe leden zijn ook zeer verheugd dat hun rakkertje zo goed meeloopt met de rest van de roedel , men zou niet zeggen dat zij een hartkwaaltje heeft .
We kwamen tijdens dit stuk van de wandeling ook nog een kerststal tegen met onze hekkensluiters als figuranten .
Bij de laatste rustpost zijn we wat ontgoocheld , er is geen soep en taart meer.
Als we de laatste km’s wandelen zien we iets hartverscheurends ; 3 boerenpaarden in een veel te kleine weide(als je het zo al kan noemen!) , ze staan gewoon bovenop de bieten , zouden die daar misschien liggen om niet in te zakken in de modderpoel ,ook zien de beestjes er werkelijk onverzorgd uit ,hun huid is niet om aan te zien.
Sommigen vragen zich af , of hier nu Boer Charel of de Fam.Flodder woont !
We beslissen allen te samen om hier werk van te maken en onze fotograafjes leggen alles vast op het gevoelige plaatje. Chris heeft een klacht ingediend wegens dierenmishandeling bij de plaatselijke politie met de foto’s als bewijsmateriaal.
KLIK HIER OM HET ANTWOORD VAN DE POLITIE TE LEZEN

Na nog een beetje wandelen komen we aan op het punt waar we vertrokken zijn.
We kunnen niet samen zitten , omdat we vandaag met heel veel waren en splitsen ons dan maar op. Terwijl we gezellig aan het keuvelen zijn begonnen de jonge meiden plots te kaarten en waanden we ons in de Bejaardenbond.
Dat ze nu nog eens zeggen dat de kinderen niet tegen hun verlies kunnen , dan moet je de volwassenen niet onderschatten zulle (hé , grote Benny)
Als Jef en Chris hun tafel vertrekt , sluiten ze zich opnieuw aan bij ons en ocharme de Jef als hij over Brazilië begint , we hebben het hem eens goed gezegd , Chris krijgt er al terug hoop bij.
Plakkers als we zijn vertrekken we pas als ze alles aan het opruimen zijn , nog een goede tip voor de wandelclub de Houtheimstappers : haal volgend jaar een beetje meer taart en maak wat meer van die lekkere soep ,voor de rest was alles uitstekend .
Ook de weergoden waren ons weer eens gunstig gezind .
Tot volgende maand iedereen en alvast een prettig en gezond Nieuwjaar gewenst aan al degene die niet aanwezig waren.
Deden mee in de B-groep :

Ayla, Bink, Chica, Cleo, Dixi, Droopi, Dunya, Fritske, Gizmo, Laika, Rhanny, Seppe, Snoepy2, Snuffel, Wiske, Zohra, Zino

Deden mee in de C-groep :
Dino, Luka