Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Boortmeerbeek B & C groep 11-11-2007

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage : Ann Therie, Caroline Steensels, Beatrijs Reusens (zie onderaan)

Organisator: WANDELCLUB TORNADO (V.B 027)
Start: Gildezaal, Dorpplaats, Boortmeerbeek.

Voor alles moet een eerste keer zijn. Het staat als een paal boven water, Het Meuteke zal nat worden vandaag, dus gaan we ons daarop kleden. Hondenjasjes ingepakt, handdoeken mee, ligmatje voor onder te tafel. Baasjes gewapend met een regenjas en hoed.

En ja hoor, we kunnen niet uit de wagen stappen, het plenst ! Eventjes wachten tot het kwaadste voorbij is, want we moeten onze wandelschoenen uit de koffer halen en aandoen. We verhuizen naar de achterbank en pakken onze hondjes in.

Daar gaat de gsm al : wij zijn al binnen hoor, waar blijven jullie?

Ik verwacht geen grote opkomst, Bink en Wiske kunnen toch niet tellen, met een 5-tal cavjes zouden ze al tevereden zijn. En wat blijkt als we binnenkomen in de Gildezaal? 15 hondjes en hun baasjes wandelen mee vandaag ! En er zijn ook 3 nieuwkomers. Erg dapper hoor. Indachtig dat we wel eens drijfnat kunnen worden, besluiten we gezamelijk 10 km te stappen.

We wachten tot de regen wat mindert, en dan vertrekken we. En jullie houden het niet voor mogelijk, maar naargelang de wandeling vordert, verbetert het weer. Met een beetje druilregen in het begin, houden we het voor de rest van de dag droog. Het moet toch zijn dat ze hierboven een boon voor ons hebben. Dit jaar heeft ons Meuteke nog niet door de regen hoeven te lopen ! Maar door de storm van de afgelopen dagen ligt het parkoers er heel modderig bij. Voor onze Cavjes met hun korte pootjes maakt het dus geen verschil of het al dan niet regent, ze zijn na eventjes wandelen niet om aan te zien.

De nieuwkomers worden door onze groepsleden één voor één aangesproken, en dat maakt ons Meuteke nu net zo gezellig, iedereen voelt er zich onmiddellijk welkom. De gesprekken lopen vlot, de hondjes ravotten er op los. En de nieuwe hondjes zijn er na een kwartiertje al gerust in, hier zit geen bijtertje tussen waarvoor ze schrik hoeven te hebben.

Het duurt wel even voor we de eerste rustpost mogen bezoeken en de warme soep en onze boterhammetjes smaken eens zo goed, omdat we er op hebben moeten wachten.

Het laatste en kortste stuk van de wandeling leggen we af in het zonnetje. Het grootste deel van de wandeling hebben onze Cavjes los kunnen lopen, en eens te meer blijkt dat Het Weer niet ter zake doet. Als mensen graag bij elkaar komen, kan Frank Deboosere daar niets aan veranderen.

Tot de volgende keer, met meer weer !

Deden mee:

Babs, Bink, Bruce, Casper, Dixi, Droopy, Enya, Fritske, Indy, Pinkie, Rhanny, Seppe, Snuffel, Trixie, Wiske.