Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Wildert Essen B & C groep 14-10-2007

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage : Benny Segers, Ann Therie (zie onderaan)
Filmpjes : Benny Segers

Organisator: WANDELCLUB DE ST. JANSSTAPPERS (287)
Start: Parochiecentrum, Sint-Jansstraat 146, Essen Wildert.

Niet te geloven, half oktober en zo’n prachtig weer. Iedereen is al vroeg van de partij, maar de St Jansstappers hebben niet al te veel parking voorzien, en de smsjes komen binnen : we zijn er wel, maar zullen niet op tijd zijn omdat we ons stalen paard niet kwijt geraken. Enkelen hebben geluk en kunnen de plaats innemen van enkele sportstappers die hun wandeling er al op hebben zitten en een parkeerplaats hadden vlak bij de ingang. Anderen moeten een eind stappen. Maar daar zijn we tenslotte voor gekomen niet.

Als iedereen er is besluiten we allemaal de 12km te doen. Halverwege is er een stop in de Rommenshoeve, en die staat bekend als zeer mooi. Daar kunnen we voorzekers uitgebreid van het zonnetje genieten.

De St Jansstappers hebben nog nooit zo’n bende honden bij elkaar gezien, en dan nog allemaal dezelfden. We zijn met 18 cavjes en 30 baasjes. Geloof me St Janners, we zijn al met meer geweest. We worden dan ook grondig gekeurd en goedbevonden door het publiek. Onze viervoetertjes zijn immers ook superschatjes die naar iedereen kwispelen.

Albert is opa geworden en heeft suikerbonen bij. Ze worden even achteraan bij de organisatie gezet om bij terugkomst van de wandeling uitgedeeld te worden.

En onze cavjes nemen de Indian Summer voor de lente. Bink is verliefd op Snuffel, en Gizmo heeft een boon voor Trixi. Seppe heeft een vriendje gevonden bij Spikey. Er wordt gerend, geroefeld en geblaft dat het een lieve lust is. En we gaan op weg. Eerst een mooie wijk door, en wie had nu gedacht dat Wildert nog zo groot zou zijn. Ik hoor er enkelen de gedachte opperen dat het hier mooi wonen is. Dicht bij het groen, mooie huizen, net groot genoeg en niet te gigantisch, waarschijnlijk nog betaalbaar.

Daarna stappen we een smal paadje op, recht de bossen in. Wit zacht zand onder de hondenpootjes, zoals je ook op de Kalmthoutse heide kunt vinden. En welopgevoed als ze zijn lopen onze cavjes mooi achter elkaar met hun baasjes op de paadjes. Het grootste stuk van de wandeling kunnen ze los lopen en hun spiertjes losgooien. Het meeste pret hebben ze in een dreef waar achter elk hek één of meerdere grote loebassen zitten die toch lekker veilig achter draad of poort zitten. En onze Cavjes? die kunnen gezwind voorbij wandelen, laat de anderen maar blaffen, ze kennen het al, die zitten toch vast.

Famieliefoto’s worden gemaakt aan een weide waar onze heren poseren voor een foto : zoek de 7 verschillen ! En de tocht gaat verder. We bouwen enkele drinkstops voor de hondjes in en wat later duikt de Rommenshoeve op uit het niets. Eindelijk een drinkstop voor onze heren. We genieten inderdaad op het binnenhof van de warme zon, en blijven vrij lang genieten, tenslotte moeten we nog maar een goed uurtje stappen voor we op de eindbestemming zijn.

Weerom worden tips uitgewisseld over van alles en nog wat. Hondendiëten, kleur van dameskapsels, nieuwe trends enz.

Het laatste stuk is weerom mooi in de natuur, de Wildertse duintjes doen hun naam alle eer aan. De St Jansstappers zorgen voor een warm onthaal met als extraatje, buiten taart soep en broodjes, lekkere hot-dogs. En Albert deelt trots zijn suikerbonen uit.

Voor de grote opkomst aan publiek hebben ze ruim voldoende plaatsen voorzien, voor onze auto’s moeten jullie volgende keer een betere oplossing bedenken St Janners.

Moe en voldaan keren onze Cavjes en hun baasjes druppelsgewijs weer huiswaarts. En zoals van ouds, zijn het steeds dezelfden die de bougietjes willen uitblazen.

Volgende keer hopen we weer op mooi weer !

Deden mee in de B-en C-groep :

Bink, Bruce, Casper, Dino, Dixi, Droopy, Fritske, Gizmo, Happy, Indy, Laika, Rhanny, Seppe, Snuffel, Spikey, Trixie, Wiske, Zino