Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Borgloon B & C groep 09-09-2007

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage : Kristel Pedus, Kim Matthijssens, Beatrijs Reussens, Marijke Dervaux, Ann Therie (zie onderaan)09

10.30u
Fruitstreektocht – Officiële Strooplekkerstocht
4-7-10-14-16-22 km
Organisator: STROOPLEKKERS vzw (L 050)
Start: Gemeenschapsschool De Linde, Stationstraat 32, Borgloon.

Wandelen in het oude Graafschap Loon, parel van Haspengouw. Centrum van de fruitstreek: boomgaarden, vruchtbare akkers, holle wegen, prachtige kasteelparken en pittoreske landschappen.
Vroeg uit de veren, want het is een eindje rijden. Tot hiertoe hadden we maar alleen op het randje van Limburg wandelingen georganiseerd (Tessenderlo, Landen, Zoutleeuw) Deze keer gaan we het menen. Borgloon, hartje limburg, de fruitstreek.
Het weer belooft perfect wandelweer te worden. Niet te warm, niet te koud, helder, net goed. En natuurlijk begroeten we onze voltallige Limburgse groep. Voor hen is dit een thuismatch.
De groepsleden stromen toe. Deze keer heb ik per grote uitzondering een speech gepland. Als iedereen voltallig is, en we weer een nieuwkomer hebben begroet (Kempenaars deze keer) verzamelen we op het binnenplein. En ik steek van wal, over de plaatsing van onze 4 Waalse pupjes en de moeilijkheden waarmee dit gepaard ging. We prijzen de inzet van Liliane en Renata en zij worden bedacht met een tuil bloemen. Net zoals in wielrennerskringen wordt de tuil aangeboden door een vertegenwoordiger van het andere geslacht. Sorry meiden dat we jullie geen Chippendale hebben aangeboden, maar Jef kust ook graag.

Daarna hebben we het over het drama dat zich in Merksem heeft afgespeeld, en waarbij een moeder (Natasha) van vier kinderen in een brand gebleven is. Een dochtertje van twee is na enkele dagen ook nog overleden en een zoontje vecht nog voor zijn leven. Het gezin had een pupje besteld uit onze kraamkamer. Op maandag brak de brand uit, op dinsdag zou pup Sasja geleverd worden ! Ze is tenauwernood aan de dood ontsnapt. In zoverre het verband tussen dit gezin en ons Meuteke.
We hebben een omhaling met de hoed gedaan, en we heben 110,5€ opgehaald. Dit bedrag wordt gestort op de rekening van Vera die het benefiet organiseert. Je kan de getroffen familie verder volgen op haar forum : http://www.cavalierkingcharles.eu/dotchieloversforum kijken bij Natasha.

En terwijl ik speech, wachten we op de blijde intrede van Gitan en Bijou, twee van de vier adoptiecavjes uit Wallonië. Liro’s vrouwtje komt net uit het ziekenhuis en moet veel rusten, en Ruby is nog echt niet aan veel hondjes toe. Hij is de bangste van de hoop. Gitan en Bijou kunnen nog niet aan de leiband lopen en komen dus maar even dag zeggen voor we vertrekken. Op één van de volgende wandelingen zullen ze allicht veel bijgeleerd hebben.

We vertrekken dus veel later dan gewoonlijk. Ik herinner onze leden er aan dat we idd wel afspreken om 10u30 om de verbroedering in stand te houden met de verschillende groepen en de administratie te regelen. Om 11u ten laatste vertrekken we, wie later komt zonder geldig excuus moet maar trachten ons in te halen. Heb je wel een goede reden dan sms je naar Chris. Vandaag was dus echt wel een uitzondering.

We hebben weer een C- en een B-groep. C gaat de 10 km onveilig maken, B neemt de 15km voor zijn rekening. En onze Coach is terug van weggeweest. De baasjes van Boyke hebben een tijdlang moeten verzaken maar het weerzien is hartelijk. Ondertussen zijn ze oma en opa geworden en de suikerbonen doen de ronde.

De natuur in, op voorhand had men al in de kranten geschreven dat er fruitpatrouilles waren ! niets plukken ! het kan gespoten zijn ! grote boetes ! aiaiai, Limburg verliest een groot deel van zijn charme voor de toerist. Waarom niet een rijtje aan de buitenkant laten staan voor de toerist? Dat zou een stuk sympathieker overkomen. Goed voor de pr van Limburg.
Voor Bink en Wiske was dit niet de eerste keer in Borgloon, bij andere gelegenheden hadden we samen met onze Limburgse familie gewandeld op de mooie holle wegen tussen het fruit. Deze keer verbaasden we ons dat er zoveel asvalt lag. Maar dat houdt de hondennageltjes kort! En wellicht is het voor de boeren zo gemakkelijker om hun boomgaarden met de tractor te bereiken. Het is de vooruitgang.

We stappen de eerste vijf km samen, B- en C-groep bij elkaar, om rustig bij te praten. Bij de splitsing wordt het tempo van de B-groep wat opgedreven terwijl de C-groep al de tijd van de wereld heeft. En natuurlijk oogsten we veel bijval bij de Limburgers. Dat hadden ze daar nog nooit gezien. Liefst 29 cavjes, dat zijn zeker eens zo veel baasjes !
Als onze Meute de zaal verlaat is de zaal leeg ! Onze leden worden dan ook overal aangesproken over de schatjes die ze bij hebben. En, levensgenieters als we zijn, verteren we heel goed. De Limburgse vlaai gaat vlot over de toonbank. Voor ons geen gezondheidsdrankjes en dieetpakketjes, leve de Tongerlo! Die smaakt hier beter dan thuis, dat zal voorzeker de lucht zijn.

En wat zien we onderweg? Zowaar de baasjes van Chica ! Zij hadden op de rustpost vernomen dat er zo’n enorme bende op stap was, en het was al lang geleden dat ze nog met ons opstapten. Vlug de auto in om zich op te stellen op onze weg. En ja hoor, ze hebben ons gevonden. Er wordt afgesproken om na de wandeling weer samen te zitten. Ook Jordi is weer van de partij. Omstandigheden hadden hen belet eerder mee te gaan. Maar vanaf nu komt daar weer verandering in. Tenslotte hebben we nu Limburg veroverd en zullen we in de mate van het mogelijke om de drie maanden in Limburg stappen.

De meeste boomgaarden zijn al wel leeggeplukt. Dat was misschien erg verstandig, want als je zo’n wandeling organiseert is er al vlug 1000 man op stap. Sommige fruitboeren waren zo sympathiek om het fruit te laten hangen (of hadden geen tijd gehad om het alsnog te plukken voor de grote invasie). Sportief als we zijn hebben we dan allemaal onze appel of peer uit onze rugzak genomen en lekker opgegeten. En smaken dat dat doet! Zal weerom de lucht zijn denk ik.
Terug op de eindpost aangekomen zit Benny al klaar om de deelnemers van de “BBQ Kim&Benny” te bedenken met een fles wijn. Weerom hebben we een aanval gelanceerd op de Limburgse vlaaien. Iedere keer als we gingen kijken lagen er weer andere soorten, en die moeten we toch allemaal geprobeerd hebben! Veel daarvan kan je niet vinden bij de bakker om onze hoek, enkel Limburgse bakkers hebben daar verstand van.

Limburg, het is reuze meegevallen. Jullie zijn sympathieke en goede vlaaienbakkers. We komen nog terug.
Deden mee in de B-groep :

Basil, Bink, Boy1, Bruce, Dixi, Droopy, Fritske, Indy, Laïka, Rhanny, Seppe, Snuffel, Trixie, Yara, Yoico, Zino

Deden mee in de C-groep :

Aïka, Amy, Emma, Gizmo, Kato, Luka, Sanne, Spikey, Waldo, Wiske

Bezoekers :

Bijou, Chica, Gitan