Cavalier King Charles wandelclub

Adoptie Ruby, Gitan en Bijou

Bijou010 Bijou027 Gitan011 Gitan012 Gitan013 Ruby009 Ruby014 Ruby015 Ruby016 Ruby018 Ruby020 Ruby021 Ruby022

De omstandigheden :
Een fokster in Wallonië heeft over haar quota gefokt. Met de strengere wet in aantocht heeft zij controle gekregen en de boetes lopen erg hoog op. Een aantal pups moeten dringend weg of er hangt haar bij de volgende inspectie een nog grotere boete boven het hoofd. Het zijn stamboomhondjes waarvan geen stamboom meer kan aangevraagd worden wegens te veel nesten op een jaar. Maar de kwaliteit van de pups vergeleken met hun stamboom broertjes en zusjes is dezelfde. Er zijn daar veel fokteefjes en het teveel aan pups is niet te wijten aan teveel fokken met dezelfde teef. De plaats is er te beperkt om zoveel honden te houden.

Verslag van Ann

Hoe het allemaal begonnen is….

Vrijdag 27 augustus
Al laat eigenlijk was ik mijn mails aan het bekijken toen ik opeens een mail van Chris in de gaten kreeg. Het ging over het adopteren van de cavjes uit Wallonië. Toen ik dat las, dacht ik hier ga ik mijn best eens voor doen!!! Ocharme die hondjes, ik kreeg rillingen ervan.
De mail had ik uitgeprint en was naar Jan gegaan, die zat bij zijn ouders. Hij zei dadelijk, dat was nu nog eens iets voor Eddie en Tamara (kameraden van ons) en hun dochtertje Vera. Jan had hun nog opgebeld en ze vonden het natuurlijk geweldig.

Zaterdag 28 augustus
Vandaag heb ik een mail naar Chris gestuurd dat ik waarschijnlijk al een gezinnetje had voor één cavje. Chris super content natuurlijk!
Chris mij uitgelegd hoe het allemaal zou gaan verlopen. Maar…. ondertussen was mijn schoonmoeder Josette ook al de hele tijd over de pups bezig en dat zij een Ruby zo mooi vond. Maar ze heeft al twee cavjes Boy3 en Bijou. En dat zou toch veel zijn dan. En schoonpapa moest het dat dan ook goed vinden natuurlijk hé….. Toen zei Josette tegen mij van, het zou misschien ook nog wel iets zijn voor Lilianne en Jan (dat is familie van hun) want zij hadden pas een week geleden hun hond een spuitje moeten gaan zetten. Josette toch eens gebeld. En inderdaad, zij zouden graag mee gaan kijken.

Zaterdag 1 september
Kreeg ik bericht van Chris dat we morgen al naar de cavjes mochten gaan!!!! Renate en Lilianne gingen ze al halen in Wallonië en zouden dan rond 18u00 in Sint Truiden zijn.
Ik telefoontjes gedaan naar de geïnteresseerde en ze vonden het super!!!!!

Zondag 2 september.
Vol spanning wachten tot het bijna tijd was om te vertrekken. Jan nog naar zijn moeder gegaan om te vragen of ze een nu een cavje wou hebben of niet. Het was nu van te beslissen!!! En natuurlijk omdat er dan nog één cavje overbleef van de drie. Was dat toch wel de doorslag voor Josette om JA te zeggen!!! Als je een cavjes fan bent maakt het niet uit of je er nu 1, 2 of 3 hebt! Als je zo een schat kunt helpen, waarom dan niet!
Zo, allemaal aangekomen in Sint Truiden…..
Geweldig!!!!! Dat moest je zien… Zo lief maar ook zielig, want je zag zo aan hun kopjes dat ze veel hadden meegemaakt! Ocharme toch! Overal klitten in de oren, helemaal niet goed verzorgd. En van de staartjes waren de haren ook helemaal kort geknipt. En hun pootjes, kussentjes zaten bedolven onder de haren.
De black and Than (Gitan) is dadelijk naar Jan van Lilianne gegaan en hij heeft hem dus niet meer losgelaten! Deze gaat met ons mee zei hij!!! Dat moest je zien! Geweldig! Wat een aantrekkingskracht tussen die 2!
Tamara en haar dochtertje waren ook meegegaan. Ze vonden de cavjes geweldig maar omdat ze een labrador heeft en die te wild en te speels is, kan ze dat een cavje toch niet aandoen. Zeker omdat het cavje nu wel eerst zijn rust nodig had en dat dan niet het geval ging zijn met zo een wilde labrador. Dus had ze neen moeten zeggen met toch wel traantjes in de ogen.
Voor Josette hadden we de oudste Ruby gekozen omdat hij dan toch niet alleen zou zijn omdat zij nog twee cavjes heeft. Want “Ruby” zou meer tijd nodig hebben om zich aan te passen. Ook al omdat hij 2,5 jaar is.
Dus bleef er nog één cavje over… en nu…. Dat is niets zei Lilianne, de pup neem ik ook wel mee voor mijn vader die is pas verjaard en dat zal die wel reuze fijn vinden!
Nog wat na gepraat en dan terug naar huis…want het was al donker aan’t worden.

Maandag 3 september
Met Ruby gaat het stilletjes, hij bibbert enorm omdat hij niet weet waar hij terecht gekomen is. Boy3 en Bijou laten hem gewoon zijn gang gaan. Juist alsof ze weten dat Ruby veel heeft meegemaakt en hem nu zijn gemak laat vinden in zijn nieuwe thuis. Want Boy3 is normaal een dominant kereltje en nu…. Hij geeft gene kik naar hem. Stilletjes aan gaat hij op verkenning, maar hij probeert zich te verstoppen achter de zetel of onder de tafel. En buiten, natuurlijk regende het en daar schrok hij toch ook van. En snuffelen dat hij doet op de grond, in het gras en met zijn neus de lucht in. Deze lucht heeft hij precies nog nooit geroken. Ongeloofelijk!
Namiddag naar de DA. Hij was maar magertjes 6,1kg. Zijn tandjes zagen er helemaal niet goed uit. Ze zagen groen en bruin, echt vies. De fokster zei thans dat ze brokken kregen maar aan zijn tanden te zien was dat toch niet het geval hoor. Hij had ook oormijt, met een zalfje wordt dat wel opgelost. Dus Josette hondentandpasta en een tandenborstel gehaald. Dat moest je zien wat daar vanaf kwam. Echt niet normaal!
De rest van de dag heeft hij geslapen geslapen en nog eens geslapen.

Met Bijou de andere ruby is het ook goed gegaan. Wel bibberen van de schrik maar hij heeft zich in de zetel genesteld aan de verwarming en is er niet meer uitgekomen. Die voelde zich al goed thuis bij zijn nieuwe baasjes. Wel vreemd natuurlijk voor hem zo veel aandacht in ene keer. Namiddag met Ernest een wandelingetje proberen te maken en ja ja dat ging gelijk niets! Hij huppelde vrolijk mee! En de baasjes heel fier op hun cavje! Want de baasjes zijn al alle 2 in de 80 jaar. Maar dat gaat echt goed.
En voor de rest heeft hij geslapen en geslapen.

Met Gitan is het ook goed gegaan. Hij heeft vandaag zijn badje al gehad want ze roken wel niet zo fris moet ik zeggen. Hij liet zich goed doen, want dat had hij nog nooit gehad vermoed ik. Hij speelt vrolijk met de 2 kleinkinderen van Jan en Lilianne. Juist alsof hij daar altijd is geweest. Laat zich door hen oppakken en aaien zonder enig gegrommel of wat dan ook. Maar Gitan was al wel meer onder zich uit dan de andere twee. Hij is dan ook de jongste van de 3 en past zich dadelijk veel meer aan. En met het slapen gaan, ook geen probleem want meneer heeft zich al lekker in het bed genesteld bij de baasjes. Ja zegt Jan: Hoe kan je nu kwaad zijn of iets niet toe laten aan zo een lief hondje. Hij heeft al verschillende rassen gehad maar dit heeft hij dus nog nooit meegemaakt. Hoe aanhankelijk die hondjes toch wel zijn! Hij kan het nog steeds niet geloven. Dat zoiets bestaat.

Dinsdag 4 september
Gitan en Bijou zijn naar de DA geweest. Ook last van oormijt. En hun gewicht was ook niet goed. Gitan 6,3kg en Bijou 6,2kg. En Bijou zijn tandjes waren ook groen en bruin. Wel niet zo slecht als die van Ruby, maar toch…. De tandjes van Gitan waren wel proper.
Vandaag ben ik tot bij Bijou geweest. Hij laat zich al goed horen als je binnenkomt. Ja ja waken doet hij al prima. En vrolijk wandelt hij achter zijn baasje aan. Naar buiten, terug naar binnen. Geweldig om te zien. Eten begint te gaan…. Dat is natuurlijk nieuw voor hem (en voor de andere 2 ook) omdat hij nu een eet en drinkbak voor hem alleen heeft. Want bij de fokster was het dus een bak voor 16 hondjes te gelijk. Probeer dan maar wat te eten hé! Das daarom dat ze alle drie in ondergewicht zijn.
Met Ruby… hij heeft wel veel meer tijd nodig om zich aan te passen ook al omdat hij 2,5 jaar is. En bij hem dringt het wel wat meer door van wat hij allemaal meegemaakt heeft. Eten doet hij heel goed, 2 bakken per dag, Korreltjes met Duck onder. Dat gaat gelijk niets. Maar drinken uit een bak alleen kent hij precies niet zo. Ondertussen heeft hij zijn plaatsje gevonden in de woonkamer. In de hoek tussen de 2 zetels in. Lekker op de mat ligt hij zalig te slapen. En als ze gaan slapen ligt hij ook op zijn kussen en slaapt de hele nacht door zonder één plasje binnen te doen. Dat is wel goed hé!

Donderdag 6 september
Ruby zie ik dan al wat meer dan de andere 2 cavjes, omdat ik langs mijn schoonmoeder Josette woon. En wij hebben gezamenlijk gras, nu zitten we dus met 5 cavjes ( ik heb er zelf ook 2 Yoico en Yara) . We hebben allemaal de Cavjes microbe te pakken!!!!! Ruby slaapt nog veel overdag. Maar als het donker begint te worden dan komt er precies meer leven in. Echt gek! Dat is dan een heel ander hondje. Hij kwispelt en speelt met de andere cavjes. Hij heeft geen bang meer en bibbert dan ook niet. Je kan het haast niet geloven. Volgens mij houdt hij de nacht voor de dag. En heeft hij in de donker niet zo bang omdat hij dan niet zoveel om zich heen ziet. Of heeft hij bij de fokster misschien ook wel s’nachts geleefd. Wie zal het zeggen. Als zo een beestje eens kon praten hé. Eerlijk gezegd wil ik het niet weten wat ze allemaal meegemaakt hebben. Ik zou tranen met tuiten wenen.
Als de baasjes gaan slapen dan legt hij zich na wat spelen met de andere cavjes op zijn kussen. Maar na een paar uurtjes springt hij het bed op en nestelt zich lekker tussen de baasjes in. Nu liggen we wel met 3 cavjes in bed hé zegt Josette. Maar nu gaan ze het zonnebankbedje voor hun een nestje maken. Dat ze daar lekker met hun 3 kunnen op slapen.

Vrijdag 7 september
Vandaag heeft Ruby voor de eerste keer uit zijn bak water gedronken. Dat was een opluchting. Want we waren ons toch wel wat zorgen aan’t maken. En lekken dat hij deed toen hij gedronken had. Hij is zeker 2 keer na elkaar goed gaan drinken en hij bleef maar zijn mond schoon lekken. Josette maakte zijn eten wel al goed vochtig zodat hij zijn water toch wel had maar toch…. Nu zijn we daar ook gerust in.
Het spelen met de bal of andere speeltjes dat hebben ze alle drie toch nog niet door. Want Ruby bekijkt het zich allemaal zo van, want zijn die in godsnaam toch maar allemaal aant doen met die dingen. Hij kan de link precies nog niet leggen. En koek, neen daar hebben ze ook nog nooit van gehoord of geproefd. Ze spuwen het alle drie terug uit. Dat moeten ze alle 3 ook nog niet hebben. Maar wacht maar als ze dat eens door hebben zullen ze wel vlug op de eerste rij staan!

Zaterdag 8 september
Namiddag ben ik bij Bijou en Gitan geweest. Bijou gaf mij weer een blaffende en kwispelende verwelkoming. Eten en drinken gaat al weer wat beter. Heeft ook al veel minder schrik. Als je ziet hoe dat op een paar dagen verbeterd is. De hondjes wennen wel rap aan hun luxe leven wat ze nu hebben. Alé voor hun is het een super luxe leven. Want van waar zij alle 3 komen….
Gitan lag met zijn baasje in de zetel te slapen toen ik daar binnen kwam. Dat moest je zien… alle twee dicht tegen elkaar. Knuffelen en fletsen met elkaar! Niet verwend hoor, helemaal niet hihihi!!!! Ze zijn dan toch maar opgestaan voor mij. Maar Gitan had er nog helemaal geen zin in. Hij lag te lekker en te lui in de zetel. Van een hondenleven gesproken…..
Ruby was vandaag toch wel niet in het vijvertje gevallen. Ocharme toch. Hij wou achter Bijou aan gaan maar had te weinig kracht denk ik, hij viel er met zijn zitvlak in. Helemaal nat, dus heeft Josette hem dan maar in bad gestoken. Dat ging allemaal prima….

Zaterdag 13 Oktober
Vandaag ben ik bij Gitan en Bijou geweest.  Met Bijou gaat alles goed.  Hij wandelt graag en loopt de hele dag kwispelend achter zijn baasje aan.  Zijn gewicht komt stilletjes aan bij.  Ik kreeg toch alweer een blaffende verwelkoming.  Ja ja, waken doet hij goed.  Ze zouden hem voor geen geld van de wereld meer willen missen. Vorige week is Bijou nog met onze bende komen spelen.  Dat ging vrij goed.  Snuffelen aan elkaar en achter elkaar aanlopen.  Geweldig!!!!
Namiddag tot bij Gitan.  Met hem is het nog hetzelfde.  Nog tamelijk  schuw.  Hij vind het ook maar niets als je hem oppakt.  Terwijl hij eigenlijk in het begin het meest onder zich uit was van de 3 cavjes.  Heel raar eigenlijk.  Ik wou vandaag ook foto’s van hem maken, maar dat vond hij ook maar niks. Dus niet gelukt.  Spijtig.  Hij knuffelt wel veel met zijn baasje Jan.  Gitan trekt fel naar één persoon toe.  Zijn baasje natuurlijk, maar van de rest moet hij niet zoveel hebben.  Maar dat zal wel komen.  Want als je met een koek afkomt dan is hij daar hoor.  Lekker slapen met zijn baasjes vind hij top.  Je moet hem echt uit bed sleuren smorgens zegt Jan.  Want hij beweegt gene millimeter vooruit.  Als dat dan toch gelukt is gaat hij snel een plasje doen buiten.  En dan rent hij snel terug naar binnen, want hij weet dan dat Jan zijn lekker boterham heeft klaargemaakt.  Lekker smullen maar!  Wandelen vind hij nog niet zo leuk.  Zeker niet als je naast de rioolputjes wandelt.  Dan heeft hij zo schrik en Ruby heeft dat ook.  Die zet zijn rem op voor elk rioolputje dat hij tegen komt.  En dat zijn er veel!  En dan niet meer vooruit willen!
Met Ruby gaat alles prima.  Ook nog tamelijk schuw.  Laat zich niet oppakken.  Maar ja, zij weten ook niet wat dat is denk ik.  Volgens mij zien ze daar geen goed in als je op hen afgaat.  Ocharme toch!  Als het zonnetje schijnt dan ligt mijnheer de hele dag buiten.  Lekker zalig niets doen.  Je krijgt zo zin om er bij te liggen als je dat ziet!