Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling B&C groep Zandhoven 12-08-2007

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage : Staf Vermeiren, Beatrijs Reusens, Marijke Dervaux (zie onderaan)

Organisator: WANDELCLUB STAMELBERGA (372)
Start: Lokaal Harmonie Sint-Amelberga, Schriekweg, Zandhoven.

We waren al eens mee gewandeld met Stamelberga, maar dan zonder ons Meuteke. We kennen de streek. Het enige dat tegen kon vallen was het weer. En dat is ons goed gezind vandaag. In de rest van het land vallen er buien, maar wij hebben enkel wat motregen gehad, en toen liepen we nog onder de bomen.

Prachtige kastelen stellen hun domeinen open voor deze wandelclub. We komen op plaatsen waar we anders niet mogen komen. En plichtsbewust als we zijn gaan onze cavjes op privé domein aan de leiband. Er is nog parkoers genoeg waar ze vrij kunnen lopen en met elkaar stoeien.

Het grootste deel van de wandeling trekt de c-ploeg samen met de b-ploeg op. En we hebben weer wat nieuwkomers. Sam moet zijn draai nog vinden, en na enige tijd durven zijn baasjes hem los te laten. En jawel hoor, hij heeft het zo druk met al die cavjes om hem heen dat hij niet denkt aan weglopen. Waarom zou hij? als er zoveel valt te beleven. Sams baasje is gewend 35km te stappen op zo’n wandeling, voor hem is dit een slentertempo. Maar we houden hem in ieder geval kandidaat voor de A-ploeg die bij de eerste beste gelegenheid van start zal gaan. Goed, die halen ook geen 35km/dag, maar één keertje op de maand mag hij dan wandelen terwijl de anderen zich uitsloven. Toch ook mooi niet?

Pupje Luka heeft zijn oudere vriendin Aika bij en voelt zich wat zekerder. Onze grootste cav Happy voelt zich ongeloofelijk aangetrokken door de jonge Luka en likt haar zowaar van kop tot teen af! Wat een vriendschap, die twee hebben mekaar duidelijk gevonden. Happy trekt de hele weg om maar bij het pupje te kunnen zijn. Echt vertederende beelden levert het op telkens ze in mekaars nabijheid zijn.

En we zijn nog geen herfst, toch levert de natte zomer grote fotogenieke zwammen, samen met de vergezichten en de kastelen krijgen we via onze fotografen weer een mooie herinnering mee aan deze wandeling.

De geserveerde rijstpap op de rustpost doet menige wenkbrouw fronsen! Zo geel! lijkt wel curry! En hij smaakt helemaal niet naar saffraan. De warmte maakt hem ook lopend, erg smakelijk oogt hij niet. Maar de Kriek van het vat op de eindmeet smaakt dan weer uitstekend. En als de rijstpap de enige opmerking is die we kunnen geven, dan is de dag weerom geslaagd geweest.

Tot de volgende wandeling in Borgloon!

Deden mee in de B-ploeg :

Ayla, Bink, Cleo, Dixi, Droopy, Fritske, Happy, Laika, Seppe, Trixie, Wiske, Zino, Sam

Deden mee in de C-ploeg :

Aika, Dino1, Gismo, Luka