Cavalier King Charles wandelclub

Cavalier King Charles nestje Jollie en Kentchie (juli 2007)

Verslag en fotoreportage : Vera Dewil

Mama Blenheim
Eigenaars : Vera en Philiep Goderis-Dewil
Naam : Jolly Girl Mitchie
Gedekt : 10 mei 2007
Specifieke kenmerken van de mama : heel mooi kopje, heel grote ogen, veel wit, prachtig afgelijnde spot.
Geb.datum : 3 januari 2006
Schofhoogte : …..cm
Gewicht : 7,200 kg
Stamboom Van Bisjoe
Papa Blenheim
Eigenaars : Vera en Philiep Goderis-Dewill
Naam : Kentchie
Specifieke kenmerken waar op gelet werd bij de dekreu: heel elegant, superlief
Geb.datum : 9 maart 2006
Schofhoogte : 38 cm
Gewicht: 8,400 kg
Raszuiver
Geen stamboom

Verloop van de zwangerschap door Vera

14 mei 2007
Kentchie heeft onze Mitchie te pakken gekregen…Of dit gevolgen heeft weten we natuurlijk nog niet, daar is het nog te vroeg voor. Als het zo zou zijn dan kunnen we beginnen aftellen vanaf 10 mei 2007. Gisteren hebben we Mitchie mee naar onzen bureau genomen om haar wat rust te gunnen. De twee reutjes gunden haar geen seconde rust! Kentchie zag dat helemaal niet zitten dat we zijn liefje meenamen, hij ging serieus te keer, janken, blaffen…Mitchie vond het wel zalig. Ze sleurde een trui van mij op de grond en heeft héél de tijd zalig liggen ronken. Gisterenavond is ze ook weer mee boven gaan slapen. Vanmorgen werd ze uitgebreid begroet door de andere hondjes, maar het lijkt wel dat ze een pak kalmer zijn.

19 mei 2007
Als Mitchie zwanger is, is het ons eerste nestje. Ik ben dus al druk overal van alles aan het opzoeken zodat ik op de hoogte ben van hoe en wat…

23 mei 2007
Van Yolanda heb ik op het passie voor Cavaliersforum een zwangerschapskalender gekregen. Volgens die kalender zouden rond deze dagen de volgende dingen gebeuren:
dag 12-14
De blastocysten (stamcellen) nestelen zich in de baarmoederwand.
dag 12-24
*De blastocysten groeien uit tot embryo’s.
*Gedurende de komende 2 weken zullen de meest belangrijkste organen ontwikkeld worden.

29 mei 2007
Zoals sommigen onder jullie al weten hebben we hier een vroedvrouw in huis, onze Evie. Daarstraks zei ze, wacht efkes ik zal …iets van de greep van Leopold of zo iets, ben het al weer kwijt….Zij héél minutieus de buik van Mitchie afgetast…ze voelde wel iets. Wij vol spanning, zei Evie, ja, kan natuurlijk ook gewoon een ‘kakske’ zijn in haar darmen! Pffffffffff! De DA zei dat het nog een beetje te vroeg was om de zwangerschap vast te stellen. Mitchie haar tepeltjes zijn wel enorm gezwollen. Philiep en ik zijn er bijna 90 % zeker van dat we kleintjes gaan hebben.

4 juni 2007
Ben juist terug de DA. Ze was er bijna zeker van dat Mitchie zwanger is. Ze voelde sowieso verschillende ‘bollekes’. Om héél zeker te zijn kan ze een soort ‘predictortest’ doen, maar daarvoor moet Mitchie dus minstens 4 weken zwanger zijn. Dat is donderdag zo. Ze zou dan vrijdag eventueel een druppeltje bloed prikken om die test te doen. Een echografie laten nemen kan natuurlijk ook, maar zij heeft niet zo’n toestel. Dus hoeveel puppies er zijn weten we dan ook nog niet.

6 juni 2007
Philiep is momenteel druk in de weer om uit te zoeken hoe hij de werpkist voor Mitchie in elkaar gaat steken. Als de kist klaar is zet ik hier natuurlijk een foto!
Wat Mitchie betreft…zelfs al zijn we nog niet 100% zeker dat ze zwanger is, we merken toch dat haar gedrag langzaam aan het veranderen is. Ze heeft niet echt zo’n zin meer om te ravotten met Ratchie. Meer en meer trekt ze zich terug om rustig te liggen doezelen. Binnen 4 dagen is ze al een maand ver.

12 juni 2007
Dit is een citaat uit een mail die ik kreeg van de fokkers van Mitchie:
‘Winnetoe is een Driekleur en zijn moeder een Roeby en zijn vader een Driekleur.
Maar dat is nu niet belangrijk want als een Blenheim met een Blenheim wordt gebruikt, kan er NOOIT iets ander dan Blenheim uit komen
ongeacht de kleuren van de voorouders.

17 juni 2007
…de werpkist staat al klaar! Helemaal professioneel. Nagemaakt van een foto op internet, een werpkist die te koop was voor meer dan 300 €. Ze staat hier in de woonkamer en alle hondjes hebben er al ingezeten en mee kennis gemaakt.
Volgens ‘het boekje’ zijn de foetussen nu compleet en volledig ontwikkeld tot kleine hondjes.
Je merkt nu ook echt dat de buikomvang van Mitchie begint groter te worden, ze heeft ook merkbaar meer honger dan anders. Ze is nu over de helft.

11 juli 2007

ZE ZIJN ER ! ! !

De 4 pups Dikke Buik 1 Dotchie in werpkist Mitchie met haar pups1 Mitchie Mitchiegeniet NestjeVeraKentchieLeest gewicht VeraNestjeDoeschyKlavertje VeraNestjeSchenkel

4 Pups, 1 reutje en 3 teefjes

Om 17.45 uur is Mitchie bevallen van haar eerste kindje, een Blenheim teefje. Ze is nu al aan het drinken bij mama Mitchie…Philiep speelt ff vroedvrouw

om 20.10 uur is de tweede pup geboren, een reutje Om 20.50 uur het derde, een teefje. Bij het het derde teefje hebben we moeten ingrijpen, we hebben de navelstreng moeten afbinden omdat hij bleef bloeden, Evie heeft dat perfect gedaan. We blijven nog in spanning afwachten want we denken dat er nog een vierde op komst is. .., we voelen precies nog een pup.
Mitchie kwam hier juist even kijken, of was het mij roepen? Alle pups zijn voor wij weten héél gezond, ze hebben allemaal al goed gedronken.

Om 21.50 uur is het vierde en laatste pupje geboren, weer een teefje. We hebben dus 1 reutje en 3 teefjes. Ze zijn allemaal goed de nacht doorgekomen. Mitchie is wel een héél beschermende mama hoor, de andere honden, en dan vooral Dotchie dan, mogen niet te dicht in de buurt van de werpkist komen of ze grolt verschrikkelijk. Philiep en ik mogen de pupjes wel vasthouden. Het laatste pupje is trouwens in onze handen geboren! Philiep en ik hadden Mitchie tussen ons op de zetel. Plots begint Mitchie te janken en ik zeg tegen Philiep, allé, ge moet ze nu ni pijn doen hé. Zegt hij, jamaar ik doe niks, volgende moment, een pup in zijn hand! Al bij al is de bevalling zeer voorspoedig verlopen. Op 4 uur tijd, 4 pups!

19 juli 2007

Vandaag zijn ze juist een week geworden, ze groeien echt als kool.
Je zou dat moeten zien hier, zowel mama als papa zorgen voor de kindjes. Als één van de pups nog maar een piep laat horen staat ook Kentchie aan de werpkist. Héél raar eigenlijk, Mitchie beseft precies héél goed dat Kentchie de papa is van haar kindjes, hij mag als enige (van de hondjes, hé) zo dichtbij komen. Als wij hen oppakken laat ze dat héél goed doen, maar ze houdt ze wel in het oog! Nu valt alles nog héél goed mee hé, de kindjes blijven nog braaf in de werpkist. Oeioei binnen een paar weken als die hier alle 4 mee gaan rondlopen…
Allé, kruip eens op mijne zetel, jaja, ik slaap nog altijd bij de pups. Philiep en ik hebben afgesproken dat ik dat doe tot ze hun oogjes open hebben. Normaal slaap ik héél vast, maar nu…de minste ‘piep’ en ik ben wakker.


3 augustus 2007

De pups zijn 3 weken jong en ze doen hun eerste wankele stapjes.

21 augustus 2007

Drietje en Klavertje zijn nog steeds niet verkocht, maar wij hebben hen voorlopig die roepnamen gegeven.
Ze zijn alle vier al één maal ontwormd, deze week worden ze voor de 2de keer ontwormd en donderdag krijgen ze hun eerste inentingen en hun chip.
Het zijn alle vier enorm energieke pups en het is een lust om ze hier bezig te zien. Ze dartelen hier rond en willen alles ontdekken. Mitchie geeft hen nu nog maar een paar keer per dag de kans om moedermelk te sabbelen, maar dat is helemaal niet erg, ze eten al flink van het puppyvoer. Ze hebben ook al stukjes kalfsworst geknabbeld en kwartelfilet en Vera-tenen!
Ze spelen heerlijk samen en ook vooral met Dotchie. Ratchie neemt soms de moedertaak over en likt hen schoon. Papa Kentchie houdt hen vooral in het oog. Choupetchie vindt die kleine hummels niet erg interessant, behalve wanneer ze aan een schenkelbeen knabbelen, en Benghi (die Philiep heeft omgedoopt naar Krultchie) bekijkt alles met argusogen. Eigenlijk kan ik er nog uren over doorgaan over die lieve hummeltjes, maar morgen of overmorgen horen jullie weer meer.

Goed nieuws! Ook ons Drietje heeft een nieuwe toekomstige thuis gekregen en nog wel bij iemand die jullie allemaal kennen van hier op het forum. Drietje heet vanaf nu Sasja en gaat binnen een paar weken bij Natascha en haar gezin wonen. Nu nog ons Klavertje…Trouwens ons Sasjake verdient een dikke pluim, ze heeft vandaag haar plasje in de kattenbak gedaan! Zal wel toeval geweest zijn, maar toch heb ik haar uitbundig geprezen en geknuffeld.

Teef 1
verkocht
naam : Bo
Geb. : 267gr
18/7 : 475gr
Reu 2
verkocht
naam : Doeshy
Geb. : 312gr
18/7 : 532gr
Teef 3
verkocht
naam : Sasja
Geb. : 270gr
18/7 : 514gr
Teef 4
verkocht
naam : Lady
Geb. : 270gr
18/7 : 530gr
pup1Vera pup2Vera pup3Vera (1) pup3Vera
27/7 : 645gr
3/8 : 912gr
12/8 : 1.170gr
21/8 : 1.700gr
27/7 : 730gr
3/8 : 963gr
12/8 : 1.220gr
21/8 : 1.550gr
27/7 : 753gr
3/8 : 1.010gr
12/8 : 1.250gr
21/8 : 1.600gr
27/7 : 715gr
3/8 : 990gr
12/8 : 1.220gr
21/8 : 1.700gr

Prijs van een pup : 350€
Bij reservatie : 50€ voorschot
De keuze uit de nest kan nu reeds gebeuren.
Je kan de pup van je keuze na overleg gaan bezoeken, en eventueel een pluche knuffel meebrengen zodat je achteraf de nestgeur mee naar huis kunt nemen voor de eerste dagen.

Teefje 1 Bo : Lee en Mieke uit Hoboken
Reutje 2 Doeshie : Christiane met dochters Sandra en Jasmien uit Ekeren
Teefje 3 Sasja : Natascha en JP uit Merksem
Teefje 4 Lady : Hoboken