Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Meerhout B & C groep 08-07-2007

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage : Staf Vermeiren, Kim Matthyssens (zie onderaan)

De weergoden hebben aan de werkende mens gedacht! Alleen het week-end zou mooi weer brengen. En dat was idd zo. Volop zon, een licht briesje, perfect gewoon. En dan de mooie omgeving van Meerhout. Onze groep komt voor het grote deel gelijktijdig aan op de parking, we trekken dan richting inschrijving. Onderweg komen de baasjes van Frits en Seppe langsgereden, en een lolbroek maakt hen wijs dat we reeds aan de wandeling begonnen zijn. Paniek bij het zoeken naar een parkeerplaats. Rep je, haast je of ze zijn weg zonder ons!!!! Niks van aan, we zitten rustig aan onze koffie te slurpen bij de inschrijving. Even hebben ze nodig om terug op de plooi te komen…tja Het Meuteke heeft zo zijn lolbroeken.

We mogen Martin en Christiane weer begroeten (Boy1 zie ID). Zij zijn enkele maanden buiten strijd geweest wegens een fysiek probleem, maar onze Coach is nu terug en we maken reeds plannen om aan een A-ploeg te beginnen. In augustus is het reeds zo ver. Wie mee wil starten aan de 15+ kan nu al beginnen oefenen met zijn Cavje.

Elke ploeg heeft zijn eigen sfeertje, dat uiteraard gecreëerd wordt door de deelnemers. Maar vandaag besluiten groep C en B samen te stappen op het parkoers van 10 km, wat achteraf gezien bijna 13 km was. De cavjes zijn betrekkelijk rustig, ze kennen mekaar ondertussen en na wat gegrom van Bink om de rangorde te bepalen, loopt alles zijn gewone gangetje. Die rangorde beperekt zich gelukkig tot het eerste snuffelrecht op de teefjes. De baasjes van C en B kunnen weer een hele weg tegen elkaar kletsen, en het leven is mooi.

En het is weer warmer dan voorspeld, Wiske gaat weer eerst onderuit. Gelukkig zijn we voorzien van voldoende water om haar af te koelen, en op de eerste rustpost staat buiten een kraantje dat soelaas brengt. Ik heb op het internet opgezocht dat een Shih-Tzu idd niet buiten komt als het warmer is dan 24°! Een echte winterhond dus. Ik zal haar maar geen jasje kopen dan…

Binnen is geen plaats meer, daarbij is de lucht er drukkend. Onze heren besluiten dan maar hun eigen openluchtcafé in te richten en rijden met een kar beladen vol met stoelen naar een mooie schaduwgevel. Zittend op een lange rij, worden de boterhammetjes boven gehaald. Het bier en de taart gaat ook vlot over de toonbank.

We zetten de weg verder en stellen vast dat we aardig wat meer stappen dan de vooropgestelde 10km. Dat is zeker met een elastiek gemeten, of heeft iemand de bordjes verzet? We hebben er het raden naar. Onderweg komen we nog een weide met damherten tegen. Geen mannetje te bespeuren, maar een hinde neemt de bescherming van de jongen voor zich en beukt tegen de draad in een poging de Meute op afstand te houden. Enkel Seppe en Wiske blijven met de neus tegen de draad staan. De twee kleinsten van de groep lijken wel te willen zeggen : kom maar op als ge durft!

Bij de eindmeet aangekomen voelen we de warmte in onze benen, een grote tafel waar we met zijn allen aankunnen zitten biedt zich aan in de lommer van enkele lindebomen. Enkelen moeten thuis zijn voor nog een tweede activiteit die dag, maar de meesten blijven nog nakeuvelen onder de grote bomen bij een frisse pint.

Deden mee in de B-ploeg :

Ayla, Bink, Boy1, Casper, Cleo, Dino1, Dixi, Droopy, Els, Fritske, Happy, Rhanny, Sanne, Tasha, Trixie, Wiske, Yara, Yoico, Zino

Deden mee in de C-ploeg :

Iedereen dapper naar de B !